Aktualno

Aktualno - vijesti

Radionica reportaža na 4. Fra Ma Fu festivalu

Fra Ma Fu festival poziva mlade novinarke i novinare, studentice i studente novinarstva i ostale zainteresirane na besplatnu Radionicu reportaža koja se od 20. do 23. rujna ove godine održava u sklopu festivala u Fažani i na Brijunima. 

 

13.08.2018.

HND najoštrije osuđuje grubo ponašanje zagrebačkog gradonačelnika prema novinarki Nove TV

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grubo i neprimjereno ponašanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umjesto odgovora na novinarsko pitanje reporterki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov uzvratio skandaloznim, arogantnim i seksističkim uvredama.

10.08.2018.

Snajperski metak za snimatelja

Na današnji dan 1991., na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice poginuo je hrvatski fotograf i tv-snimatelj Gordan Lederer, koji je jedna od prvih i najpoznatijih žrtava srpske agresije na Hrvatsku te je postao sinonim za stradnja hrvatskih medijskih djelatnika u Domovinskom ratu. 

10.08.2018.

IFJ i EFJ osudile policijski prepad na neovisne medijske agencije u Bjelorusiji

Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Europska federacija novinara (EFJ) podupiru poziv koji je uputio vlastima Bjeloruski sindikat novinara kojim se traži trenutno puštanje grupe novinara koje je policija pritvorila u raciji optuživši ih za nezakonit pristup informacijama.

10.08.2018.

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje odluku Općinskog državnog odvjetništva u Splitu kojom je odbačena kaznena prijava protiv Perkovića Tabaka

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje skandaloznu odluku Općinskog državnog odvjetništva u Splitu kojom je odbačena kaznena prijava protiv Stipe Perkovića Tabaka koji je na Indexovoj Facebook stranici krajem svibnja ove godine novinarima toga portala prijetio ubojstvom. Perković Tabak je ostavio komentar "Pa ove novinare Indexa treba ubijati".

07.08.2018.

Sindikat policije Hrvatske ograđuje se od osuda i kritika koje je Sindikat policijskih službenika uputio novinarima

Sindikat policije Hrvatske ograđuje se od priopćenja koje je objavio Sindikat policijskih službenika, a u kojem je novinarima upućena kritika da bi svoj posao trebali raditi profesionalno, stoji u priopćenju SPH upućenom Hrvatskom novinarskom društvu. 

07.08.2018.

Fra Ma Fu festival 2018. u Fažani i na Brijunima

Nakon tri godine Fra Ma Fu festival, nazvan po čuvenom reporteru Franji Martinu Fuisu iz njegove rodne Virovitice seli na novo odredište - u Istru. Festival reportaža i reportera održava se od 20. do 23. rujna 2018. u Fažani i na Brijunima. 

07.08.2018.

Premijera filma General i džentlmen

Novinar i urednik HRT-a te predsjednik HND-a Hrvoje Zovko autor je dokumentarnog filma "General i džentlmen" posvećenog životu proslavljenog generala Petra Stipetića. Film će premijerno biti prikazan u nedjelju 5. kolovoza. 

02.08.2018.

Sinidkat novinara Hrvatske protiv otkaza majci šestoro djece

Sindikat novinara Hrvatske poslao je otvoreno pismo u kojem se vlasnicima Večernjeg lista iz austrijske Styrije protivi otkazu koji je nakon 24 godine rada u Večernjem listu i povezanim poduzećima dobila kolegica Vesna Bužalja, majka šestoro djece i čiji je suprug nezaposlen.

01.08.2018.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za srpanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati intervju s novim predsjednikom HND-a Hrvojem Zovkom te najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

01.08.2018.