Aktualno

Aktualno - vijesti

Pučka pravobraniteljica: Predloženi zakon neće omogućiti učinkovitu zaštitu zviždača

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović upozorila je Ministarstvo pravosuđa da bi stvaranje učinkovitog sustava zaštite zviždača bilo značajan doprinos borbi protiv korupcije, ali da predloženi nacrt zakona to neće postići.

01.09.2018.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko položio vijence ubijenim novinarima na području Hrvatske Kostajnice

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predstavnici Press film festivala položili su vijence u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije, te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

01.09.2018.

Četvrti Press film festival o slobodnom istraživačkom novinarstvu

U Hrvatskoj Kostajnici otvoren je četvrti Press Film Festival koji ove godine tematizira istraživačko novinarstvo. Festival je posvećen snimatelju HTV-a Gordanu Ledereru i ruskim novinarima Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

31.08.2018.

Predsjednik HND-a polaže vijence u spomen ubijenim kolegama Gordanu Ledereru, Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva i predstavnici Press film festivala položit će u subotu, 1. rujna 2018. u blizini Hrvatske Kostajnice vijence u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije, te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

31.08.2018.

Završilo 20. izdanje Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić, koja se ubraja među pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj te među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske unije, završila je svečanim predstavljanjem programskih sadržaja Škole u varaždinskom kinu Gaj.

29.08.2018.

Ustavni sud odbacio tvrdnje o neustavnosti HRT-ove pristojbe

Ustavni sud odbacio je niz prigovora na dio Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) koji uređuju plaćanje RTV pristojbe, navodeći da nije riječ o paraporezu već „specifičnoj novčanoj obvezi“ za pristup „onim radiodifuzijskim uslugama koje se obavljaju kao javni interes“.

29.08.2018.

PUCANJ U SNIMATELJA I ISTINU

Zadnji snimateljski zadatak Žarka Kaića bio je početkom velikosrpske agresije na Hrvatsku na današnji dan 28. kolovoza 1991. godine.  Bilo je to snimanje prolaska tenkova kroz osječko naselje Brijest kod vojnog poligona C u kojem je bila JNA, kada ga vojnik JNA usmrtio rafalnom paljbom iz transportera.

28.08.2018.

"Fra Ma Fu festival seli u Fažanu da tu i ostane"

Ovogodišnji Fra Ma Fu festival u Multimedijalni centar u Fažani i na fažanske trgove te na Brijune donosi atraktivne programe, izložbe, promocije, projekcije filmova recentnih hrvatskih i inozemnih autora.

26.08.2018.

Katja Kušec nova urednica HTV 1, Vladimir Kumbrija urednik prvog programa Hrvatskog radija

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić nedavno je imenovao urednike televizijskih i radijskih programa javne radiotelevizije među kojima su i nova urednica prvog programa Hrvatske televizije (HTV 1) Katja Kušec i urednik prvog programa Hrvatskog radija (HR1) Vladimir Kumbrija.

24.08.2018.

Hrvatsko novinarsko društvo ograđuje se od poteza Ive Anzulović

Hrvatsko novinarsko društvo ograđuje se od poteza Ive Anzulović, koja je 8. kolovoza 2018. izlila kantu fekalija pred zgradu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a zatim istu radnju ponovila 21. kolovoza 2018. pred zgradom Vlade Republike Hrvatske.

23.08.2018.