Aktualno

Aktualno - vijesti

Glas koji je značio da je Vukovar živ

Dok se cijela Hrvatska prisjeća žrtava Vukovara, novinari se pored toga prisjećaju i spomena na svoje poginule i stradale kolege tijekom Domovinskog rata, a prije svega na Sinišu Glaveševića simbola novinarskog otpora agresiji na Vukovar i Hrvatsku, koji je ubijen i pokopan na Ovčari 20. studenog 1991. godine.

19.11.2018.

U utorak počinju 12. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije poziva na 12. Dane Marije Jurić Zagorke koji počinju u utorak, 20. studenoga i traju do nedjelje, 25. studenoga, u okviru kojih će se održati književno-znanstveni skup "Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?".

19.11.2018.

Na zgradi Novinarskog doma napisana poruka s ustaškim pozdravom

Nepoznati počinitelj na zgradi Novinarskog doma napisao je poruku "Vi ste bili, a mi ostajemo za dom spremni". 

16.11.2018.

HND zabrinut zbog presude prema kojoj Jutarnji list mora isplatiti 50.000 kuna za duševne boli sucu Nevenu Cambiju

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izražava duboku zabrinutost zbog presude Općinskog suda u Splitu prema kojoj Jutarnji list mora isplatiti 50.000 kuna naknade za duševne boli sucu splitskog Županijskog suda i članu DSV-a, Nevenu Cambiju, “za duševne boli” izazvane intervjuom iz studenog prošle godine u kojem sudac Cambi nije niti spomenut.

16.11.2018.

Podignuta optužnica protiv Dražena Travaša zbog prijetnji Hrvoju Zovku

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu protiv Dražena Travaša iz Splita. 

13.11.2018.

Tko će štititi pravo građana na pristup informacijama

Dok raste broj zahtjeva za pristup informacijama, kao i broj žalbi zbog najčešće nezakonitog odbijanja, Povjerenik za informiranje još nije izabran, a razloga za zabrinutost o neovisnosti ove institucije sve je više, upozorava GONG.

13.11.2018.

Bevandić i Pičuljan kandidati za novog povjerenika za informiranje

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav u utorak je, uz prethodno pozitivno mišljenje Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, Saboru na izglasavanje za novog povjerenika/cu za informiranje jednoglasno predložio Dubravku Bevandić i Zorana Pičuljana, ujedno jedinih dvoje kandidata koji su zadovoljili uvjete natječaja.

13.11.2018.

Bivši v.d ravnatelj HRT-a ne odustaje od 50.000 kuna odštete od nakladnika Novosti

Novinar Igor Lasić svjedočio je u sporu kojeg je protiv Srpskog narodnog vijeća (SNV), nakladnika tjednika Novosti, pokrenuo bivši vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić kazavši kako mu je u spornom tekstu ''Tako to čine štetočine'' namjera bila u ''javnom interesu iznijeti istinite informacije'', a ne povrijediti čast, ugled i dostojanstvo zbog čega Kovačić traži naknadu neimovinske štete u iznosu od 50.000 kuna.

13.11.2018.

Otvoren natječaj za Europsku novinarsku nagradu

Natječaj za Europsku novinarsku nagradu (The European Press Prize) otvoren je od od 1. studenog do 14. prosinca 2018. Prijaviti svoje radove mogu svi novinari koji rade u Europi ili su zaposleni u nekom od europskih medija. Članci koji uđu u uži izbor bit će prevedeni na engleski i objavljeni u medijima širom  Europe, a novčana naknada najboljima iznosi 10.000 eura.

09.11.2018.

Vijeće za elektroničke medije istražuje Bujicu

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u petak je objavilo da je zatražilo očitovanja od šest televizijskih nakladnika zbog emitiranja emisije Bujica 5. studenoga posvećenoj migrantskoj krizi.

09.11.2018.