Aktualno

Aktualno - vijesti

Slovenski sud osudio Janšu na uvjetnu zatvorsku kaznu jer je novinarke nazvao medijskim "prostitutkama"

Čelnika slovenske opozicije i bivšeg premijera Janeza Janšu okružni sud u Celju  u petak je nepravomoćno uvjetno  osudio na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godine dana jer je na Twitteru dvije novinarke Slovenske televizije nazvao medijskim prostitutkama nakon što su u emisiji, kako je rekao, nekorektno izvješćivali o njegovoj stranci.

26.11.2018.

Pevec dobio ponude i pregovara o prodaji Z1 televizije

Predsjednik Uprave Peveca d.d. Jurica Lovrinčević potvrdio je da su primili ponude za Z1 televiziju u vlasništvu te kompanije koja je ovog tjedna dobila novu regionalnu koncesiju te naglasio da su pregovori o potencijalnoj prodaji televizije u tijeku i da je Pevec otvoren za opcije koje su "kvalitetne i isplative".

23.11.2018.

Saborski izvjestitelji zbog uvreda bojkotirali Glasnovića

Saborski izvjestitelji u srijedu se nisu odazvali na konferenciju za novinare koju je sazvao neovisni zastupnik Željko Glasnović na temu "Nacionalna sigurnost".

21.11.2018.

Zoran Pičuljan novi povjerenik za informiranje

Zoran Pičuljan novi je povjerenik za informiranje, odlučio je u srijedu Hrvatski sabor nakon što je za njegov izbor tajno glasovalo 87 zastupnika, dok je njegova protukandidatkinja Dubravka Bevandić dobila 22 glasa.

21.11.2018.

AEM: Potkraj prosinca natječaj za sredstva iz Fonda za poticanje pluralizma

Natječaj za sredstva iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2019. i 2020. godinu, koje dodjeljuje Agencija za elektroničke medije, bit će objavljen oko 20. prosinca, najavljeno je na Danima elektroničkih medija, koji su od 13. do 15. studenoga održani u Sv. Martinu na Muri.

21.11.2018.

Policija pronašla muškarca koji je prijetio Domagoju Zovku

Policija je pronašla muškarca koji je u kolovozu prijetio Domagoju Zovku, satiričaru i uredniku News Bar Prime Timea, satirične emisije, javlja N1 televizija. 

20.11.2018.

Konferencija Regionalne platforme „Sloboda medija i sigurnost novinara/ki”, 22. i 23. studenog u Podgorici

Regionalna platforma za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara predstavlja rezultate trogodišnjeg rada na konferenciji „Sloboda medija i sigurnost novinara/ki“ koja će se održati 22. i 23. studenog u Podgorici.

20.11.2018.

Glas koji je značio da je Vukovar živ

Dok se cijela Hrvatska prisjeća žrtava Vukovara, novinari se pored toga prisjećaju i spomena na svoje poginule i stradale kolege tijekom Domovinskog rata, a prije svega na Sinišu Glaveševića simbola novinarskog otpora agresiji na Vukovar i Hrvatsku, koji je ubijen i pokopan na Ovčari 20. studenog 1991. godine.

19.11.2018.

U utorak počinju 12. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije poziva na 12. Dane Marije Jurić Zagorke koji počinju u utorak, 20. studenoga i traju do nedjelje, 25. studenoga, u okviru kojih će se održati književno-znanstveni skup "Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?".

19.11.2018.

Na zgradi Novinarskog doma napisana poruka s ustaškim pozdravom

Nepoznati počinitelj na zgradi Novinarskog doma napisao je poruku "Vi ste bili, a mi ostajemo za dom spremni". 

16.11.2018.