Aktualno

Aktualno - vijesti

NO HRT-a nezadovoljan Bačićevim odgovorom o skandalu na Prisavlju

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić pismeno se očitovao Nadzornom odboru HRT-a o slučaju seksualnog uznemiravanja, ali je NO zatražio dopunu njegovog odgovora vezanog uz zahtjev da se formira nezavisno povjerenstvo koje će, uz pomoć Pučke pravobraniteljice, istražiti što se dogodilo. 

29.01.2021.

Hanza Media predlaže stečaj tiskare Slobodna Dalmacija Print

Novinski izdavač Hanza Media predložio je Trgovačkom sudu u Splitu otvaranje stečajnog postupka nad Slobodnom Dalmacijom Print d.o.o, tiskarom u Dugopolju kojoj su krajem prošle godine bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje od oko 630.000 kuna.

28.01.2021.

Upao na radio i prijetio novinaru

Predsjednik Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Mirko Sekulić upao je u redakciju Radio Orahovice te zaprijetio Toninu Rađenoviću, nezadovoljan što na portalu nije objavljen poziv članovima UDHOS-a za volontiranje na Baniji. 

28.01.2021.

HND: Nedopustivo je da mediji objavljuju huškačka i anonimna pisma u kojima se vrijeđaju prijaviteljice

Hrvatsko novinarsko društvo izražava zabrinutost zbog izvještavanja nekih dubrovačkih medija o slučaju načelnika postaje granične policije Gruda kod Dubrovnika, koji je jučer dobio otkaz odlukom Disciplinskog suda MUP-a u Splitu, među ostalim i zbog seksualnog uznemiravanja policajki. 

26.01.2021.

Nakon članka u Nacionalu: Maja Sever i Sanja Mikleušević Pavić traže osnivanje neovisnog Povjerenstva na HRT-u

Maja Sever, sindikalna povjerenica, i Sanja Mikleušević Pavić, predstavnica Hrvatskog novinarskog društva, u utorak su, nakon objave teksta o seksualnom uznemiravanju na Hrvatskoj radioteleviziji, od Nadzornog odbora i glavnog ravnatelja HRT-a zatražile osnivanje neovisnog Povjerenstva koje bi zaprimalo prijave seksualnog uznemiravanja na HRT-u.

26.01.2021.

Upozorenje VEM-a: Prijavite nakladnike koji za pismo namjere traže dio honorara

Vijeće za elektroničke medije ima spoznaje o tome da pružatelji pojedinih elektroničkih publikacija novinarkama/novinarima koji se namjeravaju prijaviti na Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama Agencije za elektroničke medije uvjetuju izdavanje Pisma namjere zahtjevom da se ti novinarke/novinari obvežu kako će dio svog honorara, koji će potencijalno dobiti temeljem navedenog Javnog poziva, predati (“dati na ruke”) navedenim pružateljima, stoji u priopćenju VEM-a. 

25.01.2021.

Istraživanje AEM-a o utjecaju pandemije na poslovanje elektroničkih medija

Agencija za elektroničke medije (AEM) u ponedjeljak je izvijestila da provodi istraživanje kojim će dobiti jasniju sliku utjecaja pandemije na poslovanje elekroničkih medija u 2020. godini.

25.01.2021.

U dobi od 87 godina umrla legenda CNN-a Larry King

Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.

23.01.2021.

HRT: zahtjev za demantij HND-u

Zagreb, 22. siječnja 2021. – U povodu teksta koji je 21. siječnja 2021. objavljen na stranicama Hrvatskog novinarskog društva (HND-a) pod naslovom “ Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom”, Hrvatska radiotelevizija (HRT) vas poziva da u skladu sa člancima 40 i 41 Zakona o medijima objavite ispravak krivih navoda i objavite sljedeći demantij. 

22.01.2021.

Općinski prekršaji sud u Zagrebu presudio u korist novinara Igora Ahmetovića u sporu s Hrvatskom radiotelevizijom

Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio je da je Hrvatska radiotelevizija kriva u slučaju spora novinara Igora Ahmetovića, kojem nije omogućila korištenje dnevnog odmora na način i pod uvjetima  propisanim Zakona o radu, stoji između ostalog u presudi Općinskog prekršajnog suda.

22.01.2021.