Aktualno

Aktualno - vijesti

Umrla novinarka i urednica Marina Šerić

Nakon duge i teške bolesti umrla je novinarka Marina Šerić. Rođena je 12. srpnja 1960. u Zagrebu, studirala je i kao jedna od najboljih studentica u generaciji diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. 

 

07.06.2020.

Umro novinar i snimatelj HRT-a Mario Sladić

Umro je novinar i ratni snimatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mario Sladić. Sladić je rođen 1959. godine, a kao ratni snimatelj prošao je ratna područja u Hrvatskoj, Kosovu, Afganistanu, Gruziji, Makedoniji, Turskoj, Pakistanu, Libiji, Siriji i Egiptu.

07.06.2020.

Fox News se ispričao zbog grafikona koji povezuje rast dionica s rasizmom

Američki Fox News javno se u subotu ispričao jer je u petak navečer objavio grafikon koji ukazuje na povezanost porasta vrijednosti dionica na burzama s rasističkim nasiljem nad crncima.

07.06.2020.

Australija: spašena nacionalna novinska agencija

Jedina australska nacionalna novinska agencija AAP čini se da je spašena nakon što je njezin ravnatelj u petak objavio da bi trebala biti prodana konzorciju filantropa. Taj je dogovor spas za AAP (Australian Associated Press) u trenutku kada je medijski sektor suočen s velikim financijskim poteškoćama, koje su dodatno otežane ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa.

06.06.2020.

Dobitnici Velebitske degenije: Robert Kakarigi, Ana-Bella Leikauff, Sanja Čatipović i Srđan Vrančić

Svečana dodjela godišnje nagrade za najbolje novinarske radove u području ekologije "Velebitska degenija" održana je danas u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Ovogodišnji dobitnici Velebitske degenije su Robert Kakarigi, Ana-Bella Leikauff, Sanja Čatipović i Srđan Vrančić.

05.06.2020.

Šesto izdanje PRESS film festivala

Objavljen je poziv za filmove 6. izdanja PRESS film festivala, koji će se održati u Zagrebu od 11. do 13. rujna 2020. godine u Novinarskom domu u Zagrebu. Natječaj je otvoren za sve vrste filmova inovinarske TV-reportaže na temu "Mediji u svjetskim krizama - COVID 19", a filmovi se do 20. srpnja mogu prijaviti na web-platformi https://filmfreeway.com/PRESSfilmfestival.

 

 

 

05.06.2020.

Kako to rade Skandinavci

Od kraja ožujka političari iz skandinavskih zemalja pokrenuli su ciljane mjere podrške za medijsku industriju pogođenu krizom Covid-19. Pogledajte koje su sve mjere predvidjeli kao podršku medijima u COVID krizi, izvještava Nordicom, a prenosi snh.hr.

 

 

 

03.06.2020.

Nova TV najgledanija televizija

-Najgledaniji nacionalni zemaljski kanal je Nova TV, a potom slijede HRT1 i RTL. Na vrhu ljestvice najgledanijih nezemaljskih televizijskih kanala su dječji kanal (Nickelodeon), informativni kanal (N1) i sportski kanal (Sport Klub 1). Kao i obično, najgledaniji televizijski sadržaj u Republici Hrvatskoj su sportska događanja, nogometne utakmice, priopćili su iz Agencija za elektroničke medije koja je prošle  godine pozvala sve tvrtke koje se bave mjerenjem televizijskog programa na suradnju.

02.06.2020.

Optuženi muškarci zbog napada na novinarku ispred crkve na Sirobuji

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca (53) i (21) koji su u travnju pred crkvom na Sirobuji napali novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković lakše je ozlijedivši.

02.06.2020.

SafeJournalists: Novinaru N1 TV iz BiH Vučiću upućene prijetnje smrću

Nikola Vučić, novinar N1 TV iz BiH dobio je prijetnje smrću putem društvene mreže, nakon što je objavio komentar na svom Twitter nalogu, a objavljeni su i detalji iz njegovog života i upućene su uvrede njegovoj obitelji.

 

31.05.2020.