Aktualno

Aktualno - vijesti

Međunarodni susreti novinara, pisaca i diplomata na temu "Mediji i sport"

Mediji i sport tema su 9. Međunarodnih susreta novinara, pisaca i diplomata koji se od 4. do 6. rujna održava u Starom Gradu na otoku Hvaru, najavili su u ponedjeljak organizatori istaknuvši da će susret proći u znaku sjećanja na značajne sportske novinare u Hrvatskoj.

02.09.2019.

Predstavnici HND-a položili vijence na spomen-obilježja novinarima ubijenima kod Hrvatske Kostajnice

Foto: Nikola Šolić

Predstavnici Hrvatskog novinarskog društva (HND), predsjednik Hrvoje Zovko i potpredsjednica Danka Derifaj te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Goran Gazdek i Ilko Ćimić, položili su danas cvijeće u spomen Gordanu Ledereru, ubijenom snimatelju Hrvatske radiotelevizije (HRT), te dvojici ubijenih ruskih novinara Viktoru Noginu i Genadiju Kurinoju.

01.09.2019.

Za v.d. glavnog urednika Novog lista imenovan Ivica Tomić

Ivica Tomić, fotoreporter najpoznatiji po svojim fotografijama ljudi na Korzu, imenovan je vršiteljem dužnosti glavnog urednika Novog lista, piše portal Torpedo. Kako stoji u odluci koju je potpisala predsjednica Uprave Ankica Kruljac, Tomić je na ovu poziciju imenovan zbog izuzetne poslovne situacije u kojoj se Novi list našao ostavkom dosadašnje glavne urednice.

31.08.2019.

Kampanja HND-a i SNH-a za obranu digniteta struke - "Samo odgovorite na pitanje"

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) zajednički su pokrenuli kampanju "Samo odgovorite na pitanje". Kako se ističe to je zbog sve učestalog vrijeđanja novinarki i novinara koja dolazi od strane političara, koji također prakticiraju izbjegavanje odgovora na novinarska pitanja.

30.08.2019.

Zamjenica gradonačelnika bez komentara na Bandićevu seksističku izjavu

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević nije u petak željela komentirati izjavu Milana Bandića novinarki N1 televizije, koja je ocijenjena kao seksizam i spolno uznemiravanje.

30.08.2019.

D. Jagić: Suradnja Sindikata policije s medijima korektna

Predsjednik Sindikata policije (SPH) Dubravko Jagić istaknuo je u petak, na druženju s novinarima u povodu 20. obljetnice osnutka tog sindikata, kako su sve vrijeme s medijima imali korektnu suradnju, a poručio je i kako policijski službenici još uvijek nisu dovoljno plaćeni.

30.08.2019.

Pravobraniteljica: Bandićeva izjava novinarki oblik je spolnog uznemiravanja

Izjava zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića novinarki N1 televizije Matei Dominiković da ga ona "rajca" oblik je spolnog uznemiravanja, ocijenila je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ustvrdivši da Bandić, tijekom davanja izjava, predstavlja instituciju Grada Zagreba.

29.08.2019.

HND poziva kolegice i kolege na bojkot zagrebačkoga gradonačelnika

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje posljednji seksistički napad zagrebačkoga gradonačelnika i predsjednika stranke "BM 365 – Stranka rada i solidarnosti" Milana Bandića, ovaj put na novinarku N1 Televizije Mateu Dominiković, te poziva kolegice i kolege novinare, a posebno urednice i urednike, da ubuduće bojkotiraju gradonačelnikove javne nastupe.

29.08.2019.

HND: Neka nadležne institucije zaustave hajku na novinare!

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) duboko je zabrinuto zbog hajke koja se proteklih nekoliko dana podigla protiv novinara i medija, a osobito protiv dnevnih novina Novi list, te poziva nadležne državne institucije da zaštite novinare kako bi mogli neometano raditi svoj posao.

28.08.2019.

Otkrivena skulptura i spomen obilježje Žarku Kaiću

Spomen obilježje Žarku Kaiću, snimatelju HRT-a koji je 1991. poginuo dok je snimao agresorske tenkove bivše JNA, otkriveno je u srijedu u osječkom prigradskom naselju Brijest pod nazivom "Posljednji kadar".

28.08.2019.