Aktualno

Aktualno - vijesti

Okrugli stol: Zbog česte izloženosti javnosti i kritikama sve teže biti socijalni radnik

Zbog česte izloženosti javnosti i kritikama danas je sve teže biti socijalni radnik, te su obolijevanja u toj profesiji sve češća, pokazuje istraživanje koje je u srijedu predstavljeno na okruglom stolu "Socijalni radnici na naslovnici - dijalog s medijima".

06.11.2019.

Novinar Ivan Žada uvjetno osuđen zbog neovlaštenog snimanja i objavljivanja razgovora s Josipom Đakićem

Novinar Ivan Žada u srijedu je na Općinskom sudu u Virovitici nepravomoćno osuđen na uvjetnu četveromjesečnu kaznu zatvora s rokom kušnje od godinu dana jer je neovlašteno snimao telefonski razgovor sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, a dio razgovora kao transkript objavio na facebooku i na portalu Indexu.

06.11.2019.

Dani elektroničkih medija - Popovac: Bez vrhunskih profesionalaca, nema opstanka medija

Na otvorenju 12. dana elektroničkih medija u utorak u Zadru predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac je rekao da su u Hrvatskoj registrirana 34 televizijska i 156 radijskih kanala te više od 400 elektroničkih publikacija te da na tržištu nema opstanka bez vrhunskih profesionalaca.

06.11.2019.

Zovko: Ono što se događa s medijima u Hrvatskoj je sramota i za EU

Trenutačno su u Hrvatskoj u najtežoj situaciji novinari iz tiskanih medija koji su pod pritiskom svojih uprava, a isto tako i pod pritiskom velikog broja tužbi protiv novinara, kazao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i novinar i urednik HRT-a Hrvoje Zovko na početku dvodnevne međunarodne medijske konferencije South East Europa Media Forum (SEEMF).

 

 

05.11.2019.

U Zadru dodijeljene radijske nagrade

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada započeli su 12. Dani elektroničkih medija u Zadru. HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuju posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije.

05.11.2019.

Lider objavio natječaj za nagradu ‘Hrvoje Mateljić’

Nagrada "Hrvoje Mateljić" se dodjeljuje za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) i za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina.

04.11.2019.

Dani elektroničkih medija

Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija sudjelovat će na 12. Danima elektroničkih medija, koji se ove godine održavaju na Sveučilištu u Zadru, od 5. do 7. studenoga. 

04.11.2019.

Okrugli stol "Socijalni radnici na naslovnici - dijalog s medijima"

Okrugli stol "Socijalni radnici na naslovnici - dijalog s medijima" održat će se u srijedu 6. studenog u 11. sati 2019. godine u Novinarskom domu. Organizatori su Hrvatska komora socijalnih radnika i Hrvatsko novinarsko društvo, a govorit će ugledni stručnjaci te glavni urednici i novinari iz većine hrvatskih medija.  

04.11.2019.

Izložba Nikole Šolića "Fake news portraits" i premijera filma "poštovana predsjednice" Daniela Pavlića

Otvorenje izložbe Nikole Šolića "Fake news portraits" i zagrebačka premijera dokumentarnog filma Daniela Pavlića "Poštovana predsjednice" u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva bit će održana u ponedjeljak, 4. 11. 2019. u 19 h u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).

03.11.2019.

Međunarodna medijska konferencija South East Media Forum u Zagrebu

03.11.2019.