Aktualno

Aktualno - vijesti

Ahmetović: Uprava HRT-a odbija uvesti red novom sistematizacijom i kolektivnim ugovorom za bolje radne uvjete

Saborska zastupnica Mirela Ahmetović (SDP) u srijedu je, govoreći o radničkim pravima na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), izjavila kako je danas pet minuta iza podneva na HRT-u održan skup radnika radi dogovora o mogućim akcijama ili štrajku upozorenja.

22.03.2023.

SNH: Prioriteti su granski kolektivni ugovor u medijima i jačanje sindikata

Prioriteti Sindikata novinara Hrvatske (SNH) su otvaranje pregovora za granski i nacionalni kolektivni ugovor u medijima, jačanje sindikata i organiziranje atipičnih radnika, kazano je u srijedu na završnoj konferenciji projekta “Sindikati za pravedan oporavak’’, prenosi Hina. 

.

22.03.2023.

Poslovanje HRT-a: Naplaćeno manje mjesečni pristojbi zbog potresa i odljeva stanovnika u inozemstvo

Hrvatski sabor nastavlja sjednicu u srijedu raspravom o četiri izvješća, o provedbi službene razvojne pomoći Hrvatske inozemstvu za 2021. te o poslovanju Hrvatske radiotelevizije za 2019., 2020. i 2021. godinu.

21.03.2023.

Medalja za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Novinarka portala Telegram Ana Raić Knežević osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u kanadskom skijaškom centru Marble mountain. Treće mjesto zauzela je u veleslalomu, dok je u nordijskoj utrci bila deveta. Zato joj je zamalo izmaknula medalja u kombinaciji (veleslalom i nordijska utrka) u kojoj je bila peta.

20.03.2023.

Izborna skupština HND-a: Hrvoje Zovko ponovo izabran za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva

Na 68. izbornoj skupštini HND-a, kao jedini kandidat, Hrvoje Zovko je velikom većinom s 52 glasa od 59 članova Skupštine koji su pristupili glasanju, treći put uzastopce izabran za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva. Za potpredsjednike HND-a izabrani su Chiara Bilić i Drago Hedl.

Na Skupštini su također izabrani i članovi svih tijela HND-a: Izvršnog odbora, Nadzornog odbora, Odbora za Statut, Novinarskog vijeća časti, Upravnog odbora Novinarskog doma i Upravnog odbora Fonda solidarnosti "Vladimir Majer". 

18.03.2023.

HND najoštrije osuđuje prijetnje redakciji portala Morski.hr

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje prijetnje redakciji portala Morski.hr, koje je zbog serije članaka u kojima portal tematizira legalnost gradnje luke Krilo Jesenice uputio čovjek koji se predstavlja kao predsjednik Udruženja turističkih brodara Hrvatske gospodarske komore Ante Rakuljić prijeteći autoru članka i glavnom uredniku Jurici Gašparu. 

17.03.2023.

Čelnice bjeloruskih medija osuđene na 12 godina nakon zatvorenog suđenja

Dvije žene koje su vodile neovisne portale kritične prema bjeloruskim vlastima osuđene su u petak na po 12 godina zatvora, priopćilo je tužiteljstvo. Marina Zolotova, glavna urednica portala tut.by i generalna direktorica tog portala Ljudmila Čekina uhićene su u svibnju 2021. zajedno s drugim zaposlenicima koji su kasnije većinom pušteni.

17.03.2023.

Veliko pojačanje: Novinarka Đurđica Klancir pridružuje se uredničkom timu N1

Đurđica Klancir, dugogodišnja novinarka i urednica u brojnim uspješnim medijskim projektima danas se pridružila N1 timu na radnom mjestu urednice posebnih digitalnih sadržaja na portalu N1 televizije. Đurđica Klancir na ovu poziciju dolazi s mjesta glavne urednice Euractiv.hr, portala koji je u Hrvatskoj pokrenut unutar internacionalne mreže Euractiva, a prije toga je bila autorica na portalu Net.hr, javlja N1.

.

16.03.2023.

HND podržava prosvjed liječnika

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) podržava prosvjed liječnika nezadovoljnih lošim stanjem u hrvatskom zdravstvu, pod nazivom "SOS  za zdravstvo", koji će se održati 18. ožujka u Zagrebu na Markovu trgu u organizaciji Hrvatskog liječničkog sindikata, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske udruge bolničkih liječnika, Koordinacije hrvatske obiteljske medicine i Inicijative mladih liječnika.

16.03.2023.

Novinarske i druge udruge izrazile zabrinutost zbog kompromisni prijedlog protiv SLAPP-a

Europska federacija novinara (EFJ) izrazila je duboku zabrinutost najnovijim razvojem događaja u vezi s europskom  direktivom protiv SLAPP-a. Članovi Koalicije protiv SLAPP-a u Europi (CASE) obratili su se švedskim predstavnicima koji predsjedavaju Vijećem EU-a o izrazivši zabrinutost nacrtom kompromisnog prijedloga koji se pojavio u javnosti početkom ožujka, priopćili su iz EFJ-a. 

15.03.2023.