Aktualno

Aktualno - vijesti

HND: Oštro osuđujemo ponovni sramotan napad Milana Bandića na kolegicu Mateu Dominiković

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje krajnje neprimjereno ponašanje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića prema novinarki N1 televizije Matei Dominiković. Najnoviji incident dogodio se nakon što mu je kolegica Dominiković postavila pitanje o smjeni ravnatelja Dječje bolnice "Srebrnjak" Bore Nogala. Umjesto da pristojno odgovori, što mu je dužnost, Bandić se ponovo ponio sramotno te uz verbalno, posegnuo i za fizičkim omalovažavanjem kolegice.

20.12.2019.

HND i SNH u svibnju domaćini godišnje skupštine Europske federacije novinara

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) 18. i 19. svibnja 2020. bit će domaćini godišnje Skupštine Europske federacije novinara, koja će se održati u Zagrebu, u Novinarskom domu.

18.12.2019.

HND and SNH host the EFJ Annual Meeting in May 2020

Croatian Journalists' Association (HND) and Trade Union of Croatian Journalists (SNH) will host the annual Assembly of European Journalists Federation, which will be held in Zagreb, in the venue of the Croatian journalists - Novinarski dom, on May 18th and May 19th 2020.

18.12.2019.

Sto devet godina Hrvatskog novinarskog društva

Na današnji dan prije 109 godina osnovano je na svojoj prvoj Skupštini Hrvatsko novinarsko društvo. Naše Društvo jedno je od najstarijih profesionalnih udruženja u Hrvatskoj. Za prvog predsjednika Skupština je izabrala profesionalnog novinara Milana Grlovića.

18.12.2019.

Kako novinari mogu unaprijediti sustav za borbu protiv nasilja nad ženama

U Zagrebu je održana završna konferencija EU projekta “Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja nad ženama na kojoj je sudjelovao i Sindikat novinara Hrvatske.

18.12.2019.

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske nova potpredsjednica LAREG-a

Na posljednjem sastanku Stručne skupine za radna prava Europske federacije novinara (Labour Rights Expert Group) predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za potpredsjednicu te stručne skupine.

17.12.2019.

“Kijevskom piletinom” Hedl zaokružio najvažniju trilogiju suvremene žanrovske književnosti

Ponajbolji hrvatski novinar, publicist i književnik Drago Hedl objavio je novi roman 'Kijevska piletina'. Tema ovog romana je lanac prostitucije među maloljetnicama, čija se radnja, u prvom romanu, događa u Osijeku, a zatim se proširuje na područje od Osijeka do Beograda i na kraju do Ukrajine.

16.12.2019.

Članovi Programskog vijeća HRT-a iznijeli brojne primjedbe na informativni program

Programsko vijeće HRT-a u ponedjeljak je odgodilo izbor predsjednika za iduću sjednicu zakazanu za 27. siječnja, a raspravilo je i program rada HRT-a za 2020. ne usvojivši pritom zaključak da o tom programu daju pozitivno mišljenje.

16.12.2019.

Skupština HND: Potpora vodstvu HND-a u zaštiti prava novinara i pokušaja preotimanja imovine društva

U jednom od zaključaka danas održane 63. redovne Skupštine data je puna podrška vodstvu HND u zaštiti profesionalnih i svih drugih prava novinara te potpora u nastojanjima da se spriječi pokušaj preotimanja imovine društva. Na sjednici su usvojeni i izvještaji predsjednika i svih tijela HND-a, kao i izvještaj o financijskom poslovanju i financijskom izvješću HND-a za prvih devet mjeseci 2019. godine te je usvojen programski i financijski plan za 2020. godinu.

 

13.12.2019.

Zaključci 63. Skupštine HND-a

Na 63. redovnoj Skupština Hrvatskog novinarskog društva doneseni su zaključci koje prenosimo u cjelosti. 

13.12.2019.