Aktualno

Aktualno - vijesti

Hrvatska turistička zajednica dodijelila nagrade "Zlatne penkale" inozemnim novinarima

Hrvatska turistička zajednica po 19. je put dodijelila nagrade „Zlatna penkala“ inozemnim novinarima, travel blogerima i influencerima za najbolje objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini, a ovogodišnje nagrade otišle su u Francusku, Poljsku, Kinu, Nizozemsku i španjolsku.

20.04.2023.

AEM objavio javni poziv za procjenitelje projekata fact-checkinga

Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila je javni poziv za izbor neovisnih vanjskih procjenitelja projekata uspostave sustava provjere točnosti informacija (fact-checking), ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna s rokom prijave do 27. travnja, prenosi Hina. 

.

20.04.2023.

DZNAP objavio popis novinara s najviše preuzetih članaka te radio i TV priloga u 2022. godini

DZNAP je objavio popis 200 novinara, članova Društva za zaštitu autorskih prava, čije članke su najviše preuzimali klijenti press clipping agencija u Hrvatskoj u 2022. godini. Također je objalvjne i popis 40 radijskih i TV novinara s najviše preuzetih priloga u 2022. godini. 

 

 

20.04.2023.

Svečana dodjela "Velebitske degenije" danas u podne

U petak, 21. travnja, Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva dodijelit će godišnje nagrade za najbolje novinarske radove u području zaštite prirode i okoliša. Svečana dodjela nagrade počinje u Novinarskom domu u Zagrebu u 12 sati, a moći će se pratiti na Facebook-stranici HND-a

20.04.2023.

Odbor za medije pokreće postupak izbora četiri člana Programskog vijeća HRT-a

Predsjedniku i troje članova Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) u srpnju istječu mandati, pa će saborski Odbor za informiranje i medije u četvrtak utvrditi tekst javnog poziva za izbor četiri člana toga tijela.

18.04.2023.

U petak svečana dodjela "Velebitske degenije"

Ususret Danu planeta Zemlje, u petak, 21. travnja 2023. Zbor novinara za okoliš HND svečano će dodijeliti "Velebitsku degeniju", nagradu za najbolje novinarske radove u području zaštite prirode i okoliša za 2022. godinu. Dok još čuvamo imena ovogodišnjih dobitnica i dobitnika, s ponosom objavljujemo imena svih dosadašnjih dobitnika nagrade. 

18.04.2023.

OTVOREN NATJEČAJ ZA NOVINARSKE NAGRADE "ANĐELKO ERCEG" I "SINIŠA GLAVAŠEVIĆ"

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva raspisao je Natječaj za novinarske nagrade za najbolje radove za lokalno novinarstvo "Anđelko Erceg" i "Siniša Glavašević" objavljene od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.

14.04.2023.

Hrvatsko novinstvo u "medijskoj pustinji"

-Mediji bi se trebali sufinancirati putem javnog natječaja s jasnim kriterijima dodjele i neovisnim povjerenstvima koja će odlučivati o raspodjeli sredstava, izjavila je glavna tajnica HND-a Melisa Skender za portal Međunarodne fedetracije novinara (EFJ)europeanjournalists.org u tekstu koji se bavi postojanjem živih i neovisnih lokalnih medija koji služe javnom interesu lokalnih zajednica kao kamen temeljcu demokratskih društava.

12.04.2023.

Pamtimo imena prošlogodišnjih dobitnika "Velebitske degenije", već znamo tko su ovogodišnji!

Imena ovogodišnjih dobitnika "Velebitske degenije" već znamo, ali ih držimo pod embargom do svečane dodjele 21. travnja, dan uoči Dana planeta Zemlje, kada se već četvrt stoljeća tradicionalno dodjeljuje nagrada za najbolje novinarske radove u području zaštite prirode i okoliša Zbora novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva.

11.04.2023.

SafeJournalists: Prijetnje TV voditelju Ivanu Ivanoviću u Srbiji

Voditelj Ivan Ivanović sinoć je na svom Twitteru objavio da su on i njegova obitelj dobili prijetnje od Sima Spasića, predsjednika Udruge obitelji kidnapiranih, ubijenih i nestalih s prostora Kosova i Metohije.

 

10.04.2023.