Aktualno

Aktualno - vijesti

Malonogometni turnir u čast velikom sportskom novinaru

Memorijalni malonogometni turnir Boris Mutić održan je po 11. puta, u Kumrovcu. Mjesto uz koje je legendarni sportski novinar i komentator HRT – a od djetinjstva vezan, upravo njemu u čast organizira ovaj turnir, koji je ove godine okupio desetak ekipa, javlja zagorje.com. 

25.06.2023.

Otvorena izložba "Slike rata i nezaborava Okom Kamere"

Izložba „Slike rata i nezaborava OKOM KAMERE“, otvorena je u Galeriji specijalne policije na Trgu žrtava fašizma 1. Riječ je o fotografijama ratnih fotoreportera i izvjestitelja od kojih su neki nažalost i poginuli u ratu. Fotografije su u vlasništvu Vojnog arhiva i prvi puta su bile izložene 1999. godine, a organizatori izložbe iz Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata ovim putem žele ih ponovo prikazati javnosti.

21.06.2023.

Otvoreni razgovor: HRT kakav trebamo (a kakav imamo) - Želimo financijski stabilan i neovisan javni medijski servis, kojim upravljaju profesionalci

Ideja javnog medijskog servisa nije da bude stranački, niti da bude državni, nego da služi onima koji ga  plaćaju, a to su građani i gledatelji te da radi na osnaživanju slobodnog društva i demokracije. U tom cilju treba HRT osloboditi ovisnosti o vlasti, uspostaviti stabilni sistem financiranja i pustiti novinare i urednike da rade slobodno, kazano je između ostalog na panelu Otvoreni razgovor: HRT kakav trebamo (a kakav imamo), održanom u Novinarskom domu.

20.06.2023.

HRT - NEKAD I SAD - Političari nisu izabrani da uređuju medije

Piše: Mirko Galić

Javni medijski servis je u krizi, i ne samo u Hrvatskoj. Dva su osnovna razloga za krizu: prvi, što je tehnologija omogućila da se mediji razmnože, fragmentiraju i udalje od svoje temeljne funkcije – da informiraju, i da to čine objektivno i nepristrano, da formiraju, i da to rade ozbiljno i odgovorno, i da zabavljaju, i da pritom ne podilaze najnižim ukusima. Među medijima se vodi bjesomučni konkurentski rat za ekskluzivnost a ne za kvalitetu. Važnije je biti prvi nego najbolji.

20.06.2023.

Predstavljen Zbornik izabranih radova i projekt Poticanja novinarske izvrsnosti u 2022. godini

Zbornik izabranih radova nastalih u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti u 2022. predstavljen je u zagrebačkom hotelu Westin. Riječ je o radovima nastalima u sklopu trećeg ciklusa ovog Projekta koji se provodio na temelju bespovratnih sredstava proslijeđenih od Ministarstva kulture i medija u okviru raspodjele prihoda od igara na sreću, priopćili su Agencije za elektroničke medije (AEM).  

19.06.2023.

Damir Tolj, Martina Pereša, Bruna Papić i Petrinjski radio - dobitnici nagrade HND-a za lokalno novinarstvo

Nagrade za lokalno novinarstvo - "Anđelko Erceg" u kategorijama tisak i internet i "Siniša Glavašević" u kategorijama radio i televizija" za 2022. godinu, dodijeljene su danas u Vinkovcima. Nagradu u kategoriji tisak dobio je novinar Slobodne Dalmacije Damir Tolj. U kategoriji internet dobitnica je Martina Pereša s portala Istra24, a „Glavaševića“ za radijsko novinarstvo dobio je Petrinjski radio. Za televizijsko novinarstvo nagrađena je novinarka Libertas TV-a Bruna Papić. 

16.06.2023.

U petak svečana dodjela nagrada "Erceg" i "Glavašević"

Hrvatsko novinarsko društvo će u petak, 16. lipnja, u Vinkovcima dodijeliti nagrade za lokalno novinarstvo "Siniša Glavašević" i "Anđelko Erceg". Svečana dodjela održat će se u sklopu festivala novinarstva Media In Time, a prenosit će se uživo na HND-ovim stranicama na Facebooku i You Tubeu.

16.06.2023.

Predstavljanje Zbornika izabranih radova nastalih u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti

Zbornik izabranih radova nastalih u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti u 2022. u organizaciji Agencije za elektroničke medije bit će predstavljen u ponedjeljak, 19. lipnja 2023., u dvorani Panorama hotela Westin u Zagrebu u 11 sati.

16.06.2023.

Natječaj za dodjelu nagrade "Marko Polo - slavni putopisac"

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje dana 01.lipnja natječaj za nagrade  „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2023. godinu.

15.06.2023.

Odbor za medije utvrdio kandidate za Programsko vijeće i NO HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu je utvrdio listu sedmero kandidata za Programsko vijeće HRT-a te je izglasao prijedlog imenovanja Dajane Barbić za člana Nadzornog odbora HRT-a do kraja mandata.

14.06.2023.