Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT raspisao natječaj za ravnatelje programa, poslovanja, produkcije i tehnologije

HRT je u petak objavio javni natječaj za nove ravnatelje programa, poslovanja, produkcije i tehnologije na koji se kandidati mogu prijaviti u roku 15 dana od objave u Narodnim novinama. Svaki kandidat u prijavi za natječaj za nekog od novih ravnatelja HRT-a treba, između ostaloga, dostaviti dokaz o najmanje 10 godina radnog iskustva, ali i izvornik izjave ovjerene kod javnog bilježnika da nije u sukobu interesa.

26.11.2021.

Vjesnik d.d. i sindikat predlažu izmještanje i otkup nekretnina u kompleksu Vjesnika

Uprava Vjesnika d.d. i Sindikat grafičara i medija uputili su državi kao većinskom vlasniku apel za izmještanje tiskare, ali i za kupnju njezinih preostalih nekretnina u kompleksu Vjesnika procijenjenih na oko 10,5 milijuna eura.

26.11.2021.

SNH: Podrška kolegicama i kolegama s TV SLO! Ne damo javni servis!

Sindikat novinara Hrvatske zabrinut je zbog stanja na TV Slovenija, posebno jer nas namjera aktualnog rukovodstva toliko gorko podsjeća na isti modus operandi koji se provodio i na HRT-u. - Kako su nas izvijestile kolegice i kolege iz Informativnog programa TV Slovenije, pokušali su uspostaviti konstruktivan dijalog s upravom RTV-a oko planiranih izmjena Programsko-produkcijskog plana za 2022. godinu (PPN22), ali bezuspješno, priopćili su iz SNH-a. 

24.11.2021.

Milanović odlikovao ratne izvjestitelje Žarka Plevnika i posmrtno Željka Ružičića

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je ratne izvjestitelje iz Domovinskog rata Žarka Plevnika i posmrtno Željka Ružičića Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu i izravnoj ratnoj opasnosti.

23.11.2021.

Safe Journalists: Hrvatski novinari napadnuti na prosvjedu u Zagrebu

Novinar RTL-a Goran Latković napadnut je dok je izvještavao sa skupa protivnika epidemioloških mjera i COVID-potvrda u Zagrebu, 20. studenog.

22.11.2021.

Izbor tri člana NO HRT-a - za sada samo tri kandidature

Samo tri kandidature pristigle su do ponedjeljka na natječaj za izbor tri člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (HRT), no to ne mora biti konačan broj jer bi ih poštom idućih dana moglo još stići, doznaje se u Hrvatskom saboru.

22.11.2021.

Urednici Wikipedije bore se protiv laži, netrpeljivosti i nacista

Lažni izvještaji o umiranju od covida-19, golema rodna neravnopravnost, romantiziranje nacizma - samo su neke opasnosti s kojima se bore volonteri i volonterke na Wikipediji koja broji desetke milijuna članaka.

21.11.2021.

HND i SNH: Očekujemo da policija pronađe napadače na kolegu Latkovića

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske najoštrije osuđuju današnji fizički napad na novinara RTL-a Gorana Latkovića dok je izvještavao sa skupa protivnika epidemioloških mjera i COVID-potvrda u Zagrebu. Prema iskazu kolege Latkovića, dvije nepoznate osobe napale su ga kukavički s leđa te ga dvaput ošamarile, a treća ga je laktom udarila u rebra. ​Također, meta​ verbalnih napada​ ​bile su danas i novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić skupina prosvjednika uzela mikrofon usred javljanja uživo.​ 

20.11.2021.

Glasnogovornik Vlade i Ministarstvo kulture osudili napad na reportera RTL-a

Glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru je oštro osudio fizički napad na reportera RTL-a Gorana Latkovića tijekom subotnjeg prosvjeda protiv covid potvrda, nazvavši ponašanje prosvjednika "kukavičlukom i divljaštvom", a osudi se pridružilo i Ministarstvo kulture.

20.11.2021.

Ured predsjednika osudio napade na novinare

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića poručili su kako pravo na prosvjed ne može postati pravo na nasilje osudivši subotnje napade na novinare koji su izvještavali s prosvjeda protiv covid potvrda.

20.11.2021.