Aktualno

Aktualno - vijesti

Vijeće za elektroničke medije odgovorilo na Vladin prijedlog o smjeni

Nakon što je Vlada predložila Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća, priopćenjem je reagiralo Vijeće za elektroničke medije.

10.03.2016.

Vlada predložila smjenu Vijeća za elektroničke medije

Vlada je dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu i Saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća.

10.03.2016.

OSCE kritizirao poteze Vlade: HRT i Agencija za elektroničke medije moraju biti neovisni

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila je zabrinutost zbog iznenadnog prijedloga hrvatske Vlade Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća za elektroničke medije.

10.03.2016.

Kovačić odustaje od Radmanove sistematizacije radnih mjesta

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić održao je sastanak s predstavnicima sindikata na HRT-u o novome kolektivnom ugovoru nakon kojeg se očekuju i nova rješenja u sistematizaciji radnih mjesta, prijedlogu bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana kojeg je Nadzorni odbor odgodio i poslao na očitovanje nadležnim ministarstvima.

10.03.2016.

HRT: Jozo Barišić postao v.d. ravnatelja programa

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić imenovao je Jozu Barišića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a, nakon što je s te dužnosti razriješen Saša Runjić, izvijestili su s HRT-a.

09.03.2016.

Tomičić o "štednji" u Novom listu: "Predlažem da novine izlaze na dvije stranice, naslovnica i zadnja, a da se između stavi burek s mesom"

Uprava Novog lista odlučila je početi „štedjeti“ na sadržaju Novog lista, prenosi Fairpress. Prvi se pod škarama našao subotnji politički prilog „Pogled“, čiji je sadržaj u prošlom izdanju bio skraćen za trećinu. Iz uprave poručuju kako će nastaviti sa skraćivanjem sadržaja zbog štednje, dok novinari tog lista tvrde da je riječ o cenzuri.

09.03.2016.

Women"s Reporting Point: platforma za praćenje prijetnji novinarkama

Europska federacija novinara (EFJ) i Europski centar za novinarsku i medijsku slobodu (ECPMF) pokrenuli su Women’s Reporting Point da bi omogućili praćenje prijetnji upućenih novinarkama. Broj takve vrste nasilja je u porastu u čitavom svijetu, u svim medijima, upozoravaju organizacije.

09.03.2016.

Programsko vijeće HRT-a: Prijenosom Radmanove konferencije nisu prekršena programska načela

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj sjednici zaključilo je da prijenosom konferencije za novinare bivšeg ravnatelja Gorana Radmana 3. ožujka nisu prekršena programska načela javne televizije zbog opravdanosti informiranja javnosti, ali da je bila riječ o programskom propustu zbog duljine trajanja prijenosa.

08.03.2016.

Indeks klijentelizma u medijima jugoistočne Europe prezentiran u Bruxellesu

U Bruxellesu je predstavljeno prvo međunarodno komparativno istraživanje o stanju klijentelizma i politizacije u medijima, koje je provelo Partnerstvo za društveni razvoj u šest država jugoistočne Europe. Prema istraživanju, Srbija i je ispred Hrvatske u provedbi javnih politika, dok su za Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju zabilježeni negativni rezultati.

08.03.2016.

HRT: Kovačić imenovao nove šefice pravnih poslova i ljudskih potencijala

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT Siniša Kovačić imenovao je Ivanu Orešković Ašonju vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravni poslovi Hrvatske radiotelevizije, a Nelu Gudelj vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali HRT-a, priopćeno je s HRT-a.

07.03.2016.