Aktualno

Aktualno - vijesti

NO HRT-a od USKOK-a traži istragu spornih aneksa ugovora

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije od USKOK-a je zatražio žurno poduzimanje izvida i drugih mjera radi medijskih napisa o 44 aneksa ugovora o radu koje je navodno potpisao glavni ravnatelj Goran Radman, kojima se, kako navode mediji, štite pojedini urednici i rukovoditelji u slučaju otkaza. Vodstvo HRT-a tvrdi da nema nikakvih saznanja o dopisu NO HRT-a USKOK-u.

28.02.2016.

Časopis Romi.hr za promjenu medijske paradigme o Romima

Izašao je prvi broj časopisa Romi.hr Romskog nacionalnog vijeća. Časopis Romi.hr izvještavat će iz romskih naselja, progovarati o problemima, ali i o primjerima dobre prakse, europskoj perspektivi i životu Roma u drugim državama.

 

28.02.2016.

Posebni ugovori za odabrane urednike i rukovoditelje na HRT-u su nedopustivi

Hrvatsko novinarsko društvo zaprepastila je vijest koju su objavili mediji, a koja govori kako je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman za odabrane urednike i rukovoditelje pripremio takozvane „zlatne padobrane“, tj. posebne ugovore kojima im se, mimo svih kriterija, iako su već na dobrim plaćama i aneksima, i dalje osigurava povlašten status.

27.02.2016.

Reagiranje na kolumnu Denisa Kuljiša "Smrt represiji, sloboda novinarima"

Nakon što je novinar Denis Kuljiš 21. veljače u kolumni Jutarnjeg lista iznio svoja razmišljanja o Hrvatskom novinarskom društvu, povodom istupanja iz članstva te udruge novinara Željka Peratovića, predsjednik HND-a Saša Leković u istom je listu iznio reagiranje u kojem tvrdi da je Kuljiš u kolumni iznio niz lažnih tvrdnji i kleveta na račun Lekovića i Društva. Oba teksta prenosimo u cijelosti.

26.02.2016.

Vlada je dužna biti otvorena prema novinarima i javnosti

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ponovo poziva hrvatsku Vladu, pogotovo nakon današnjeg neprimjerenog događaja ispred njezina sjedišta u Zagrebu, da se maksimalno otvori prema javnosti, i uspostavi praksu redovitih, tjednih konferencija za novinare.

 

25.02.2016.

Poletovci najkreativnija generacija hrvatskog novinarstva

„Krušelj je zaista napravio veliki, rudarski posao. Mnogi su pričali kako bi trebalo, ali Krušelj se jedini prihvatio posla. Njegova arhiva Poleta jača je od one u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici“, istaknuo je Zoran Simić u uvodu predstavljanja knjige “Igraonica za odrasle: Polet 1976. – 1990.“, koja je održana u Novinarskom domu.

 

25.02.2016.

Index Vrdoljaku mora platiti 50.000 kuna

Portal Index.hr nepravomoćno je kažnjen sa 50 tisuća kuna zbog povrede časti i ugleda Antuna Vrdoljaka u tekstu "Tito - Tuđman - Tito: Antun Vrdoljak napravio puni krug" iz ožujka 2010.

24.02.2016.

Predstavljeno idejno rješenje spomen-obilježja poginulome snimatelju HRT-a Žarku Kaiću

U Osijeku je predstavljeno idejno kiparsko-arhitektonsko rješenje spomen-obilježja poginulome snimatelju Hrvatske radiotelevizije Žarku Kaiću, koje je odabrano prošlog tjedna među dvadesetak radova pristiglih nakon javnog poziva za dostavu prijedloga.

24.02.2016.

Novinari ocijenili: Vlada Zorana Milanovića najotvorenija, Sanaderova najgora

Istraživanje Press Insights-a pokazuje kako je bivša Vlada s prosječnom ocjenom od 3,53 bila do sada najotvorenija i najspremnija za transparentnu komunikaciju s medijima i javnošću. Vlada Jadranke Kosor ocijenjena je s prosječnom ocjenom 2,6, Vlada Ive Sanadera ocijenjena je s 2,5, dok je ona Ivice Račana dobila prosječnu ocjenu 3,44. Čak 90 posto ispitanih novinara navodi kako ipak najkorisnije informacije najčešće dobivaju putem neformalnih druženja s vladinim dužnosnicima.

23.02.2016.

Sedam prilika za edukacije novinara u ožujku

Želite proširiti dijapazon svojih novinarskih alata, dobiti nov poticaj ili pohvalu na poslu? Pogledajte ponudu tečajeva, školarina i natječaja za ožujak 2016. na koje mogu aplicirati novinari iz cijeloga svijeta.

23.02.2016.