Aktualno

Aktualno - vijesti

Oporbeni zastupnici pišu Komisiji zbog Vijeća za elektroničke medije

Skupina oporbenih zastupnika uputila je Europskoj komisiji pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije.

16.03.2016.

Večernji list treba platiti Ranku Ostojiću 40.000 kuna zbog tekstova o nelegalnom špijuniranju

Općinski građanski sud nepravomoćno je presudio da Večernji list bivšem ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću treba platiti 40.000 kuna zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva objavom tekstova u listopadu 2012. u kojima se navodi da je "policija nelegalno pratila telefone tajnih službi i vrha Agrokora", te da je Ranko Ostojić bio u sukobu interesa jer je "unajmio stan tvrtke Com.Com koja je u vlasništvu Ninoslava Pavića, suvlasnika EPH-a".

15.03.2016.

Komunikator godine - Novinarka Helena Puljiz

Odlukom stručnog žirija za dodjelu godišnjih nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću 9. Grand Prix-a, posebna nagrada za Komunikatora godine u 2015. dodijeljena je novinarki Heleni Puljiz.

14.03.2016.

HRT: Smijenjeni Sever, Zidarić, Munižaba i Zovko

Novo vodstvo HRT-a ne prestaje sa smjenama nepodobnih urednica i urednika, koji su u javnosti prepoznati kao nestranački novinari. Danas su, kako neslužbeno doznaje Tportal, smijenjene Maja Sever s mjesta voditeljice redakcije Hrvatske uživo, Mirna Zidarić s mjesta urednice sporta u Dnevniku 2 i Tatjana Munižaba s mjesta urednice Dnevnika 3. U nedjelju je smijenjen urednik unutarnje politike Hrvoje Zovko.

14.03.2016.

Hrvatski novinari na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Osam hrvatskih novinara sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša što se od 13. do 20. ožujka 2016. godine održava u talijanskom skijaškom centru Sestriere.

12.03.2016.

"Smjena VEM-a znači da je Velimir Bujanec 'pobijedio' Mirjanu Rakić"

Vladin prijedlog za smjenu kompletnog Vijeća za elektroničke medije, kao i prethodna odluka o smjeni glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana je desant na medije i institucionalno silovanje demokracije, a sve u cilju potpunog preuzimanja kontrole nad javnim prostorom poručeno je sa konferencije za medije Hrvatskog novinarskog društva, GONG-a i PEN-a povodom nedavnih zabrinjavajućih poteza vlade.

11.03.2016.

Hasanbegović: "Nije to desant na medije, to je desant na Drvar"

„Ovo nije nikakav desant na medije, to je desant na Drvar“, komentirao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavu izvršne direktorice GONG-a Jelene Berković koja je na današnjoj konferenciji za medije kazala kako da su posljednji potezi vlasti "desant na medije".

11.03.2016.

HRT: Nove smjene i stari logotip

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije, a na mjesto urednice HTV1 imenovao je Ružicu Renić Andrijanić. Kovačić je također donio odluku kojom se kao dio identiteta Hrvatske radiotelevizije vraća stari logotip s crvenim kvadratićima.

 

11.03.2016.

Vijeće za elektroničke medije odgovorilo na Vladin prijedlog o smjeni

Nakon što je Vlada predložila Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća, priopćenjem je reagiralo Vijeće za elektroničke medije.

10.03.2016.

HND: Raspuštanje Vijeća za elektroničke medije novi je korak ka potpunoj političkoj kontroli medija

Neprihvaćanje izvješća o radu Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te raspuštanje Vijeća za elektroničke medije novi je korak ka potpunoj političkoj kontroli medija. 

10.03.2016.