Aktualno

Aktualno - vijesti

Prva godina rada Centra za zaštitu slobode izražavanja

Početkom srpnja navršava se prva godina dana rada Centra za zaštitu slobode izražavanja, projekta pokrenutog u sklopu Hrvatskog novinarskog društva koji osigurava besplatno zastupanje, obranu i savjetovanje novinara te edukaciju i informiranje o njihovom pravima.

20.06.2016.

Novinar i glavni urednik likaplus.hr optuženi zbog povrede privatnosti djeteta

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je prošloga tjedna optužnicu protiv novinara i glavnog urednika internetskog portala "likaplus.hr", tereteći ih da su 2014. objavom osobnih podataka trojice učenika i detalja o njihovom sukobu povrijedili privatnosti djeteta.

20.06.2016.

Pokrenut novi portal medijskapismenost.hr

Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu predstavljen je novi internetski portal pod imenom medijskapismenost.hr, namjenjen informiranju i edukaciji roditelja, nastavnika i skrbnika kojeg su zajedno s partnerima pokrenuli Agencija za elektroničke medije i hrvatski Ured UNICEF-a.

20.06.2016.

Predstavljeno drugo izdanje Fra Ma Fu festivala

Drugo izdanje Fra Ma Fu, festivala novinara i reportera, održat će se između 6. i 10. rujna u Virovitici, rodnom gradu Franje Martina Fuisa. Na festivalu ove godine gostuju Boris Dežulović i Predrag Lucić sa svojim "Melodijama", a bit će promovirana i Dežulovićeva knjiga "Razgovori sa Smojom". 

17.06.2016.

Novinari Slobodne Dalmacije spremni opozvati glavnog urednika

Članovi Redakcijske skupštine Slobodne Dalmacije, koju je sazvalo Radničko vijeće, na skupštini su poručili da su spremni pokrenuti postupak opoziva glavnog urednika Ive Bonkovića pod uvjetima opisanim Statutom, potvrdio je Hini predsjednik Redakcijske skupštine novinar Damir Pilić.

16.06.2016.

Promjena vlasnika Glasa Istre nije promjenila navike cenzora

U travnju realizirana promjena većinskog vlasnika Glas Istre novine d.o.o., izdavača dnevnog lista Glas Istre nije promijenila navike cenzora koji pod krinkom uređivanja i dalje cenzuriraju novinske tekstove, stoji u otvorenom pismu kojeg su podružnice Sindikata novinara Hrvatske i povjerenika Radničkog vijeća u Glasu Istre uputili slovačkom Joj Media Houseu, većinskom vlasniku Glasa Istre. 

16.06.2016.

Alternative medijskih reformi u jugoistočnoj Europi

Yannis Kotsifos, članica Glavnog odbora EFJ-a, sudjelovala je na završnoj regionalnoj konferenciji SEE Media Observatory, održanoj u Novom Sadu 13. lipnja, na kojoj su predstavljeni važni rezultati mnogih istraživanja i pomne analize faktora koji određuju uključenost urednika u postizanje medijskog integriteta u zemljama jugoistočne Europe.

 

15.06.2016.

Nadzorni odbor HRT-a poništio natječaj za glavnog ravnatelja, novi natječaj za nekoliko dana

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije na elektroničkoj izvanrednoj sjednici poništio je natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a nakon što u zakonskom roku od 45 dana saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije nije Saboru predložio niti jednog od petorice kandidata na izglasavanje.

14.06.2016.

Dražen Miočić novi v.d. ravnatelja programa HRT-a

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je Dražena Miočića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja programa HRT-a, nakon što je te dužnosti razriješen Jozo Barišić, izvijestili su s HRT-a.

14.06.2016.

HRT od Radmana traži povrat 104.000 kuna za troškove njegovih privatnih sporova

Vodstvo Hrvatske radiotelevizije zatražilo je od bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana povrat 104.068 kuna za troškove parničnih postupaka za njegova 23 privatna spora koja je tijekom svojega mandata pokrenuo na trošak HRT-a.

13.06.2016.