Aktualno

Aktualno - vijesti

Novi natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a bit će poništen, privremeni upravitelj možda već u rujnu

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije raspisao je natječaj za imenovanje novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije u kojem će se prijave kandidata zaprimati do 7. srpnja, a koji će najvjerojatnije biti poništen već tjedan dana kasnije zbog raspuštanja Sabora koji ne može imenovati novog ravnatelja HRT-a do rujna kada prestaje mandat vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću.

24.06.2016.

Grabar Kitarović: odredbu o sramoćenju treba ukinuti

Hrvatsku je posjetila Međunarodna delegacija za medijske slobode i u tri dana boravka razgovarala o stanju medija s većim brojem sugovornika. Osim predstavnika SEEMO-a u delegaciji su bili predstavnici Europske novinarske federacije (EFJ), Europskog sindikata elektroničkih medija (EBU), Europskog centra za novinarstvo i slobodu medija (ECPMF), Međunarodnog novinarskog instituta  (IPI) i austrijskog ogranka Reportera bez granica (RSF).

23.06.2016.

HND i SNH Upravi EPH: Povucite odluku o smanjenju bruto plaća novinarima

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske traže od uprave Europapress Holdinga d.o.o. da povuče jednostranu odluku o petpostotnom smanjenju bruto plaća novinarima od 1. srpnja 2016. 

23.06.2016.

B.a.Be.: u slučaju Mamićeve kćeri zakazala novinarska etika, svi dionici pretjerali

Udruga za ženska prava B.a.B.e ocijenila je da je novinarska etika zakazala, a svi dionici pretjerali u slučaju 23-godišnje djevojke, kćeri trenera i sportskog direktora Dinama Zorana Mamića koja je uhićena i dovedena pred sud u Zagrebu pod sumnjom da je slala prijeteće poruke 26-godišnjem bivšem dečku i njegovoj majci.

23.06.2016.

HRT se kreditno zadužio za 80 milijuna kuna

Vodstvo HRT-a izvijestilo je da je Hrvatska radiotelevizija realizirala kredit od 80 milijuna kuna s rokom otplate od pet godina uz fiksnu kamatnu stopu od 2,15 posto bez naknade, namijenjen za "refinanciranje postojećega duga te osiguravanja sredstava za financiranje investicijskih ulaganja".

21.06.2016.

Misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda stiže u posjet Hrvatskoj

Misija Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO) s predstavnicima Europske federacije novinara (EFJ), OESS-a, Reportera bez granica (RSF), Europskog centra za tisak i slobodu medija i Međunarodnog novinarskog instituta (IPI), dolazi u trodnevni posjet Hrvatskoj povodom zabrinjavajućeg stanja u hrvatskim medijima. Ovo je prvi puta da je istovremeno toliko različitih organizacija koje pokrivaju medijske slobode i pravo novinara u zajedničkom posjetu Hrvatskoj.

20.06.2016.

Prva godina rada Centra za zaštitu slobode izražavanja

Početkom srpnja navršava se prva godina dana rada Centra za zaštitu slobode izražavanja, projekta pokrenutog u sklopu Hrvatskog novinarskog društva koji osigurava besplatno zastupanje, obranu i savjetovanje novinara te edukaciju i informiranje o njihovom pravima.

20.06.2016.

Novinar i glavni urednik likaplus.hr optuženi zbog povrede privatnosti djeteta

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je prošloga tjedna optužnicu protiv novinara i glavnog urednika internetskog portala "likaplus.hr", tereteći ih da su 2014. objavom osobnih podataka trojice učenika i detalja o njihovom sukobu povrijedili privatnosti djeteta.

20.06.2016.

Pokrenut novi portal medijskapismenost.hr

Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu predstavljen je novi internetski portal pod imenom medijskapismenost.hr, namjenjen informiranju i edukaciji roditelja, nastavnika i skrbnika kojeg su zajedno s partnerima pokrenuli Agencija za elektroničke medije i hrvatski Ured UNICEF-a.

20.06.2016.

Predstavljeno drugo izdanje Fra Ma Fu festivala

Drugo izdanje Fra Ma Fu, festivala novinara i reportera, održat će se između 6. i 10. rujna u Virovitici, rodnom gradu Franje Martina Fuisa. Na festivalu ove godine gostuju Boris Dežulović i Predrag Lucić sa svojim "Melodijama", a bit će promovirana i Dežulovićeva knjiga "Razgovori sa Smojom". 

17.06.2016.