Aktualno

Aktualno - vijesti

Valentić: Hina nije politički servis neke stranke

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić i glavni urednik agencije Serđo Obratov odbacili su prozivke za cenzuru i pogodovanje Hine bilo kojoj političkoj opciji, ocijenivši političkim aktivizmom to što je novinarka Smiljana škugor Hrnčević jednoj političkoj stranci proslijedila radnu verziju ekskluzivnog Hininog teksta o dugovima bivše tvrtke supruge SDP-ova Miranda Mrsića, a zbog čega je dobila izvanredni otkaz.

06.10.2016.

Izvršni odbor HND-a Hine o navodnoj cenzuri u Hini

Izvršni odbor HND-a Hine očituje se u vezi optužbi o navodnoj cenzuri u Hini u slučaju neovlaštenog uzimanja i distribucije radne verzije teksta, kasnije objavljenog pod naslovom "Unatoč izvrsnom poslovanju, tvrtka Mrsićeve supruge duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna", s deska Hine.

06.10.2016.

Nadzorni odbor: HRT nema zakonskog zastupnika, Kovačić se mora vratiti na mjesto komentatora

Nadzorni odbor (NO) HRT-a je na izvanrednoj žurnoj sjednici donio zaključak kojim se utvrđuje da prestankom mandata v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića od 1. listopada Hrvatska radiotelevizija nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe, bez obzira na stanje upisa u sudskom registru, o čemu će NO obavijestiti Trgovački sud u Zagrebu.

06.10.2016.

Muižnieks: U Hrvatskoj još nisu stvoreni uvjeti za slobodne medije

Unatoč dobrom zakonodavnom okviru zaštite medijskih sloboda, u Hrvatskoj još nisu stvoreni odgovarajući uvjeti za slobodan rad medija, ističe u svom izvještaju povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava Nils Muižnieks, koji je u travnju ove godine boravio u radnom posjetu Hrvatskoj.

05.10.2016.

Škugor Hrnčević smatrala moralnom dužnošću proslijediti radnu verziju teksta političkoj stranci

Novinarka Smiljana škugor Hrnčević, koja je dobila otkaz u Hini jer je jednoj političkoj stranci proslijedila radnu verziju Hinina ekskluzivnog teksta o dugovima bivše tvrtke supruge SDP-ova Miranda Mrsića, izjavila je kako je smatrala svojom moralnom dužnošću da proslijediti taj tekst s obzirom da je, po njenim tvrdnjama, njegova obajava u Hini četiri dana prije parlamentarnih izbora bez obrazloženja stopirana.

05.10.2016.

Siniša Kovačić i dalje u uredu glavnog ravnatelja HRT-a, ali bez ovlasti

Vodstvo HRT-a nije odgovorilo je li se bivši vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Siniša Kovačić nakon 1. listopada, kada mu je istekao mandat v. d. glavnog ravnatelja, vratio na radno mjesto komentatora, što je bila ugovorna obaveza na temelju dodatka ugovora sklopljenog s Nadzornim odborom (NO) na početku njegova mandata početkom ožujka, no na HRT-u se neslužbeno doznaje da je on i dalje u uredu glavnog ravnatelja, ali bez ovlasti da potpisuje poslovne odluke već da poduzima isključivo aktivnosti kojima otklanja štetu po HRT.

05.10.2016.

Prosvjed ispred Hine protiv otkaza novinarki Škugor Hrnčević

Udruga Veronika Vera i Hrvatska akademska zajednica domovine i dojaspore (HAZUD) organizirale su prosvjed pred zgradom novinske agencije Hine protiv izvanrednog otkaza novinarki Hine Smiljanki škugor Hrnčević na kojem su, osim hitnog povlačenja odluke o otkazu, zatražene ostavke Upravnog vijeća, ravnateljice i glavnog urednika Hine.

03.10.2016.

Određen istražni zatvor protiv muškarca koji je prijetio novinarki Nove TV

Određen je istražni zatvor protiv 51-godišnjaka kojeg zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da je prijetio novinarki Nove TV, nezadovoljan njezinim radom i prilogom emisije o njemu.

02.10.2016.

Rezultat ukidanja potpora neprofitnim medijima: 280 novinara od jučer bez prihoda, upitna budućnost 20 neprofitinih medija

HND upozorava na činjenicu da je završetkom programa bespovratnih potpora neprofitnim medijima Ministarstva kulture 280 novinara sa zadnjim danom rujna ostalo bez prihoda za život a neizvjesna je budućnost 20 neprofitna medija.

01.10.2016.

Vlada: Kriza upravljanja HRT-om ne može se riješiti bez Sabora

Krizu upravljanja Hrvatskom radiotelevizijom, koja od danas formalno nema v.d. glavnog ravnatelja, nije moguće riješiti dok se ne konstituira novi saziv Hrvatskoga sabora, koji jedini ima ovlasti imenovanja vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, utvrdio je Vladin Ured za zakonodavstvo i Ministarstvo pravosuđa.  

01.10.2016.