Aktualno

Aktualno - vijesti

Sklopljena predstečajna nagodba za Novi list

Za prihvaćanje nagodbe izjasnili su se vjerovnici koji zajedno imaju oko 30 milijuna od ukupno 43 milijuna kuna utvrđenih tražbina vjerovnika. Novi list sada ulazi u proces restrukturiranja i traženja strateškog partnera.

26.11.2015.

Žene manje vidljive u medijima od muškaraca

Žene su još uvijek puno manje vidljive u medijima od muškaraca i samo su u 24 posto slučajeva predmet zanimanja tradicionalnih medija, pokazuju najnoviji rezultati Globalnog projekta monitoringa medija (GMMP).

26.11.2015.

Na tržištu novi mjesečnik Defender

Nakon četiri godine djelovanja na internetskoj adresi, defender.hr pojavio se i kao tiskani mjesečnik. Tiskano izdanje Defendera dolazi u trenutku kad raste pozornost za obrambena i  sigurnosna pitanja, a svjedočimo da se oko nas sve više ostvaruje ona stara izreka o životu  u zanimljiva vremena.

26.11.2015.

Povjerenica za informiranje poziva tijela javne vlasti na samoevaluaciju

Povjerenica za informiranje poziva tijela javne vlasti na ispunjavanje upitnika za samoprocjenu kako bi se utvrdilo u kojoj mjeri postupaju u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama.

25.11.2015.

U JAPANU TISKANE NOVINE I DALJE NAJVAŽNIJI IZVOR INFORMACIJA

Dok se u svijetu novinari u tiskanim novinama boje  budućnosti jer se najavljuje opadanje značenja novina pred  rastom elektronskih medija, u Japanu nema promjena. Velika  anketa koju je u povodu 68-og Tjedna novina proveo najveći  dnevni list na svijetu Yomiuri Shimbun pokazuje da novine i  dalje imaju budućnost.

24.11.2015.

Počelo suđenje novinarima u slučaju Vatileaks2

U Vatikanu je počelo suđenje dvojici novinara, svećeniku i dvoje vatikanskih dužnosnika, sudionicima takozvane afere VatiLeaks 2 o curenju povjerljivih informacija o financijskim malverzacijama Katoličke Crkve.

24.11.2015.

Sigurnije korištenje društvenih mreža kao izvora informacija

Koji su najbolji načini provjere informacije s društvenih mreža? Kako pristupiti izvoru s društvenih mreža i povjerovati mu? Koju ulogu možete odigrati u obustavljanju širenja glasina i prevara? Kako sve to poduzeti i ostati komercijalan?

24.11.2015.

Radio se više koristi od tiska i interneta

Vijeće za elektroničke medije objavilo je na svojoj web stranici preliminarne rezultate analize radijskog tržišta, predstavljene na Danima elektroničkih medija ovog listopada u Opatiji. Kvantitativno istraživanje provedeno je na uzorku od 1900 ispitanika iz cijele Hrvatske, a kvalitativno na 20 ispitanika u jednakoj mjeri radijskih novinara i urednika te ispitanika ostale stručne javnosti.

23.11.2015.

Medijski susreti: U hrvatskom društvu retorika umire

“U hrvatskom društvu retorika umire. Našu javnu komunikaciju obilježava sve veća manipulacija i sve slabija argumentacija, a bez retorike nema demokracije. Ono što zabrinjava jest izostanak polemičnosti, monološka retorika i izostanak sučeljavanja”, rekao je komunikolog Branimir Stanić 19. studenoga u Matici hrvatskoj na trećim Medijskim susretima te dodao da deficit demokratičnosti dolazi sa smrću retorike, što se najbolje vidi kroz zadnje parlamentarne izbore.

22.11.2015.

Cvijeće za poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen ploču hrvatskim novinarima ubijenima u Domovinskom ratu, na zgradi Hrvatskog novinarskog doma u Perkovčevoj 2, u Zagrebu.

20.11.2015.