Aktualno

Aktualno - vijesti

U Hrvatskoj Kostajnici počinje 2. Press Film Festival

U petak 2. rujna otvorit će se drugo izdanje Press film festivala u Hrvatskoj Kostajnici. Radi se o festivalu posvećenom novinarstvu koji je neka vrsta homagea Gordanu Ledereru, koji je prije 25 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine. Osim ratnog novinarstva, ovogodišnja tema su i putopisi.

31.08.2016.

Novinarski dom: Okrugli stol o izvoznoj konkurentnosti Hrvatske

Predstavnici stranaka i koalicija sudjelovali su u predizbornoj raspravi o izvoznoj konkurentnosti u Novinarskom domu, ističući važnost smanjivanja troškova proizvodnje, ulaganja u nove tehnologije i inovacije, te jačanje osobne potrošnje i investicija.

31.08.2016.

Istraživanje EBU-a: ''Zemlje s jakim javnim medijima imaju manje desnog ekstremizma''

Zemlje s popularnim, dobro financiranim elektroničkim medijem, imaju manje desnog ekstremizma i korupcije, više novinarskih sloboda i bolju političku participaciju, navodi se u izvještaju Europske unije elektroničkih medija.  

30.08.2016.

U tijeku prijave za Freedom of Expression Grant

Živite u Europi i znate za slučajeve narušavanja slobode izražavanja u svojoj zemlji te trebate li vremena i sredstava da biste ih dokumentirali? Prijavite se na natječaj Freedom of Expression Grant.

30.08.2016.

Prodaja Novog lista: Albert Faggian brisan iz sudskog registra, novi čelnik Richard Flimel iz JOJ Medije

Trgovački sud u Rijeci objavio je rješenje o upisu promjena članova uprave i nadzornog odbora Novog lista na temelju kojeg se iz sudskog registra briše ime dosadašnjeg većinskog vlasnika Alberta Faggiana kao člana uprave koji zastupa Novi list, a umjesto njega kao glavni čovjek tog riječkog dnevnika upisan je Richard Flimel, predsjednik Odbora direktora slovačke kompanije JOJ Media House.

29.08.2016.

NUNS TRAŽI RAZJAŠNJENJE OKO VLASNIŠTVA “POLITIKE”

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u svom priopćenju pozvalo je Vladu Srbije i druge nadležne organe da u što je moguće kraćem roku utvrde da li su navodi o formalnom gašenju jednog od vlasnika Politike točni i obavijeste javnost o mogućim posljedicama.

 

25.08.2016.

HRT: NO je Vladi i javnosti zatajio sudsko odbijanje privremenog upravitelja

Nepravomoćnim rješenjem zagrebačkog Trgovačkog suda dbijen je zahtjev Nadzornog odbora (NO) da imenuje predloženog privremenog upravitelja HRT-a. Vodstvo HRT-a potvrdilo je da je tek nakon napisa iz medija upoznato s nepravomoćnim rješenjem zagrebačkog Trgovačkog suda. 

 

25.08.2016.

Medijski trendovi: Mobilne platforme i dalje u porastu

Rast popularnosti mobilnih aplikacija i platformi nastavlja se i u 2016. godini, a oglašavanje na mobilnim platformama u 2015. godini činilo je 17 posto ukupnog ulaganja u oglašavanje u medijima uopće, pokazuje istraživanje američkog istraživačkog centra Pew Research Center "State of the News Media 2016". 

22.08.2016.

Poziv mladim novinarima za Radionicu reportaža na Fra Ma Fu festivalu

Ostalo je još nekoliko mjesta za Radionicu reportaža koja se održava od 1. do 4. rujna u sklopu Festivala reportaža i reportera Fra Ma Fu u Virovitici. Radionica je namijenjena studentima viših godina studija novinarstva i srodnih studija te novinarima koji žele unaprijediti svoje znanje. Voditelj Radionice i predavač-mentor je dr. sc. Mirko Mlakar, dipl. politolog, dugogodišnji novinar i urednik u Borbi, Jutarnjem listu, Poslovnom dnevniku i drugim medijima.

18.08.2016.

Objavljujemo program 2. Fra Ma Fu festivala

Drugo izdanje Fra Ma Fu, festivala novinara i reportera, održat će se od 1. do 10. rujna u Virovitici, rodnom gradu Franje Martina Fuisa. Organizatori festivala, Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo, zajedno s partnerima Gradom Virovitica i gradskom turističkom zajednicom, pripremili su bogat stručni, kulturni, gastronomsko – turistički, glazbeni i obrazovni program. U nastavku pročitajte detaljan program festivala.

17.08.2016.