Aktualno

Aktualno - vijesti

Izvješće o poslovanju u 2015. na Programskom vijeću HRT-a prije rasprave o jesenskoj shemi

Programsko vijeće HRT na sjednici u četvrtak raspravljati će o izvješću o poslovanju javne radiotelevizije u 2015., a tek potom o predloženoj ovogodišnjoj jesenskoj programskoj shemi koja bi trebala krenuti već u ponedjeljak 19. rujna, najavljeno je u predloženom dnevnom redu sjednice Programskog vijeća.

12.09.2016.

HND: Osuđujemo neutemeljen napad na kolegu Krasneca i podržavamo odluku Etičkog povjerenstva

HND osuđuje neutemeljenu optužbu SDP-ovog izbornog kandidata protiv novinara Tomislava Krasneca te podupire odluku Etičkog povjerenstva da takvo ponašanje ocijeni kršenjem Etičkog izbornog kodeksa. 

11.09.2016.

HND osuđuje vrijeđanje novinara Zdenka Duke na predizbornom skupu HDZ-a

Za vrijeme predizbornog skupa HDZ-a u Zagrebu, u četvrtak, 8. rujna, dio sudionika više puta je verbalno napalo novinara i bivšeg predsjednika HND-a Zdenka Duku koji je sa skupa izvještavao za Novi list.

09.09.2016.

Sindikat medija Crne Gore osudio napad na TV Pink Montenegro

Sindikat medija Crne Gore oštro je osudio kamenovanje prostorija Televizije Pink Montenegro u Podgorici i uništavanje imovine tog medija, koji je bio žrtvom sličnog napada prošle godine. Novinare i medijske radnike mole da budu oprezni uoči kampanje za crnogorske parlamentarne izbore 16. listopada.

09.09.2016.

HND osuđuje uvredljivo ponašanje Milana Bandića prema novinarima te poziva političare da im omoguće neometano obavljanje posla u javnom interesu

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje grube uvrede što ih je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, prema onome što je objavljeno u medijima a potvrdio je i RTL Hrvatska, uputio novinarki RTL-a Mirjani Hrgi nakon intervjua na toj televiziji, ocjenjujući ih skandaloznima, seksističkima i potpuno neprimjerenima bilo kojoj osobi, a kamoli nekomu tko obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih dužnosti u Hrvatskoj.

08.09.2016.

Saša Leković: Nepristajanje na senzacionalizam stvar je samopoštovanja svakog novinara i poštovanja profesije

U okviru Fra Ma Fu festivala Hrvatsko novinarsko društvo organizira radionice reportaže za mlade novinare, a Viroviticu će prvi put posjetiti i poznati 'feralovci' Predrag Lucić i Boris Dežulović. Dežulović će večeras predstaviti svoju knjigu „Razgovori sa Smojom“ i na taj način Fra Ma Fu festival podsjeća na lik i djelo još jednog velikog novinara i književnika, na Miljenka Smoju. Nakon predstavljanja knjige, Lucić i Dežulović priredit će u kafiću Boom svoje „Melodije…“, kabaretski program kojim su u desetak godina, koliko ga izvode, obišli cijelu Hrvatsku.

08.09.2016.

Sučeljavanje o kulturi bez predstavnika HDZ-a

Inicijativa "Kulturnjaci 2016." organizirala je predizborno sučeljavanje o temama iz područja kulture na koje su se odazvali predstavnici Narodne koalicije, Mosta, Živog zida i koalicije „Za premijera“. HDZ nije poslao svog predstavnika na sučeljavanje.

08.09.2016.

Održano ročište za otvaranje stečajnog postupka nad Portalom dnevno d.o.o

Na Trgovačkom sudu održano je ročište o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad Portalom dnevno d.o.o., izdavačem istoimenog portala i tvrtkom kontroverznog poduzetnika Michaela Ljubasa.

08.09.2016.

Visoki trgovački sud nije ovlašten postavljati privremenog upravitelja HRT-a

Visoki trgovački sud odbio je žalbu Nadzornog odbora HRT-a na prvostupanjsko rješenje Trgovačkog suda kojim se odbija prijedlog NO-a da se nakon isteka mandata vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja Siniše Kovačića u rujnu imenuje privremeni upravitelj Mario Raguž te se u obrazloženju navodi kako sud nije ovlašten postavljati privremenog ravnatelja jer zakon predviđa samo imenovanje glavnog ravnatelja ili v.d.- a što je isključivo u nadležnosti Sabora.

07.09.2016.

Predizborno sučeljavanje o medijima: Nužno donijeti medijsku strategiju i vratiti potpore neprofitnim medijima

Medijska strategija, potpore neprofitnim medijima, stanje na Hrvatskoj radioteleviziji i porezne olakšice izdavačima dnevnih novina bile su neke od tema predizbornog sučeljavanja na temu ljudskih prava i medija, u organizaciji Hrvatskoga novinarskog društva i Platforme 112.

06.09.2016.