Aktualno

Aktualno - vijesti

Odbor predlaže Saboru smjenu Radmana i imenovanje Kovačića

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije predložio je Saboru razrješenje dosadašnjeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana te predložio da funkciju vršitelja dužnosti preuzme Siniša Kovačić, urednik i novinar HRT-a te predsjednik HNIP-a. Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman u 15 sati održat će konferenciju za novinare. 

 

03.03.2016.

Okrugli stol „Govor mržnje i odgovornost medija - od slobode izražavanja do kršenja zakona“

Vijeće za elektroničke medije organizira Okrugli stol „Govor mržnje i odgovornost medija – od slobode izražavanja do kršenja zakona“ koji će se održati 18.ožujka u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva s početkom u 11 sati.

03.03.2016.

OESS o izborima u Hrvatskoj: dekriminalizirajte klevetu i omogućite više rasprava u medijima

Medijima treba omogućiti više sučeljavanja, klevetu treba dekriminalizirati, novinare i urednike treba osloboditi od pritiska vlasnika medija, tehničke aspekte izbora treba ujednačiti u jedinstven izborni zakon, neke su od preporuka iz izvještaja OESS-ova Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o praćenju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2015. godine.

02.03.2016.

Saborski Odbor za medije sutra raspravlja o razrješenju Gorana Radmana

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije sutra ujutro će raspravljati o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. U međuvremenu, Goran Radman Saboru je uputio je pisano očitovanje u kojem tvrdi kako nisu ostvareni uvjeti za njegovo razrješenje kao glavnoga ravnatelja HRT-a.

 

02.03.2016.

Grčka: Novinari moraju slobodno izvještavati o izbjeglicama

Panhelenska federacija novinarskih sindikata (PFJU, članica EFJ-a i IFJ-a) izražava protivljenje dosad neviđenoj zabrani istraživanja i izvještavanja o teškoj situaciji s izbjeglicama. „Direktivu“ o zabrani je izdao grčki ministar za imigrantsku politiku, prema kojoj televizijske ekipe i novinari na otocima ni na kopnu ne mogu dobiti dozvolu da ulaze u prostore u kojima borave izbjeglice sve do daljnjeg.

02.03.2016.

Radman opozvao sporne anekse ugovora na HRT-u

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman opozvao je sve sporne anekse ugovora kojima su nekim rukovoditeljima i urednicima HRT-a navodno povećane plaće i otpremnine od 600.000 do milijun kuna. Radman nije htio komentirati pokretanje postupka njegova razrješenja, ali se HRT službeno očitovao kako sporni aneksi ugovora zaposlenicima HRT-a nisu opozvani pod pritiskom javnosti.

01.03.2016.

Narativno-novinarske priče Barbare Matejčić

Barbara Matejčić nagrađivana je slobodna novinarka i urednica fokusirana na društvene teme i ljudska prava, a njezinih šest priča objavljenih u knjizi ''Kako ste?'' uranja duboko u živote drugih, poniženih, obespravljenih, takozvanih građana drugog reda.

 

01.03.2016.

Glavna zamjerka NO HRT-a Radmanu: nije odvojio javne od komercijalnih prihoda

Nadzorni odbor HRT-a pojasnio je kako je odluku o pokretanju postupka razrješenja glavnog ravnatelja Gorana Radmana donio, među ostalim, zbog toga što Radman nije poštovao naputak NO-a o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda, što je od njega krajem prošle godine zatražila Agencija za elektroničke medije.

01.03.2016.

Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo postupak razrješenja Gorana Radmana

Nadzorni odbor HRT-a na izvanrednoj sjednici jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog neprovođenja zakonite odluke Nadzornog odbora te utvrđene odgovornosti za nepotpunu i neadekvatnu primjenu odredbi Zakona o HRT-u kojim je propisana obveza vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva na javnu i komercijalnu djelatnost.

29.02.2016.

HRT lani ostvario dobit od 56,9 milijuna kuna

Prema privremenim podacima o poslovanju u 2015. Hrvatska radiotelevizija (HRT) ostvarila je operativnu dobit od 56,9 milijuna kuna, čime je nastavljen trend pozitivnoga poslovanja, podizanja produktivnosti te ukupne učinkovitosti koji je započeo provedbom Programa restrukturiranja sredinom 2013. godine, priopćio je HRT.

29.02.2016.