Aktualno

Aktualno - vijesti

Vijeće za elektroničke medije odgovorilo na Vladin prijedlog o smjeni

Nakon što je Vlada predložila Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća, priopćenjem je reagiralo Vijeće za elektroničke medije.

10.03.2016.

HND: Raspuštanje Vijeća za elektroničke medije novi je korak ka potpunoj političkoj kontroli medija

Neprihvaćanje izvješća o radu Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te raspuštanje Vijeća za elektroničke medije novi je korak ka potpunoj političkoj kontroli medija. 

10.03.2016.

Vlada predložila smjenu Vijeća za elektroničke medije

Vlada je dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu i Saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća.

10.03.2016.

OSCE kritizirao poteze Vlade: HRT i Agencija za elektroničke medije moraju biti neovisni

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila je zabrinutost zbog iznenadnog prijedloga hrvatske Vlade Saboru da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća za elektroničke medije.

10.03.2016.

Kovačić odustaje od Radmanove sistematizacije radnih mjesta

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić održao je sastanak s predstavnicima sindikata na HRT-u o novome kolektivnom ugovoru nakon kojeg se očekuju i nova rješenja u sistematizaciji radnih mjesta, prijedlogu bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana kojeg je Nadzorni odbor odgodio i poslao na očitovanje nadležnim ministarstvima.

10.03.2016.

HRT: Jozo Barišić postao v.d. ravnatelja programa

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić imenovao je Jozu Barišića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a, nakon što je s te dužnosti razriješen Saša Runjić, izvijestili su s HRT-a.

09.03.2016.

Tomičić o "štednji" u Novom listu: „Predlažem da novine izlaze na dvije stranice, naslovnica i zadnja, a da se između stavi burek s mesom“

Uprava Novog lista odlučila je početi „štedjeti“ na sadržaju Novog lista, prenosi Fairpress. Prvi se pod škarama našao subotnji politički prilog „Pogled“, čiji je sadržaj u prošlom izdanju bio skraćen za trećinu. Iz uprave poručuju kako će nastaviti sa skraćivanjem sadržaja zbog štednje, dok novinari tog lista tvrde da je riječ o cenzuri.

09.03.2016.

Women’s Reporting Point: platforma za praćenje prijetnji novinarkama

Europska federacija novinara (EFJ) i Europski centar za novinarsku i medijsku slobodu (ECPMF) pokrenuli su Women’s Reporting Point da bi omogućili praćenje prijetnji upućenih novinarkama. Broj takve vrste nasilja je u porastu u čitavom svijetu, u svim medijima, upozoravaju organizacije.

09.03.2016.

Programsko vijeće HRT-a: Prijenosom Radmanove konferencije nisu prekršena programska načela

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj sjednici zaključilo je da prijenosom konferencije za novinare bivšeg ravnatelja Gorana Radmana 3. ožujka nisu prekršena programska načela javne televizije zbog opravdanosti informiranja javnosti, ali da je bila riječ o programskom propustu zbog duljine trajanja prijenosa.

08.03.2016.

Indeks klijentelizma u medijima jugoistočne Europe prezentiran u Bruxellesu

U Bruxellesu je predstavljeno prvo međunarodno komparativno istraživanje o stanju klijentelizma i politizacije u medijima, koje je provelo Partnerstvo za društveni razvoj u šest država jugoistočne Europe. Prema istraživanju, Srbija i je ispred Hrvatske u provedbi javnih politika, dok su za Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju zabilježeni negativni rezultati.

08.03.2016.