Aktualno

Aktualno - vijesti

Kulturni i kreativni sektor: Porezni udarac na autorske honorare nepotreban i štetan

Usvoji li se prijedlog porezne reforme koji predviđa povećanje poreznog opterećenja na autorski i umjetnički rad, bit će to velik udarac ionako posrnuloj kreativnoj industriji, upozorili su Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Hrvatsko novinarsko društvo na današnjoj konferenciji u Novinarskom domu.

23.11.2016.

Obuljen Koržinek: 'Hrvatsku čeka ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva'

Ministrica Obuljen Koržinek, sudjelujući na satanku Vijeća EU-a za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u Bruxellesu, najavila je da Hrvatsku čeka "ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva, u prvom redu zakona o elektroničkim medijima, možda čak i zakona o HRT-u". 

23.11.2016.

Crowdfunding kampanja Forum.tm-a uspjela: U svega 24 sata prikupili 5 tisuća dolara

Samo dan nakon pokretanja crowdfunding kampanje „Neka vide da nas ima“, prve takve u Hrvatskoj, neprofitni portal Forum.tm uspio je prikupiti 5 tisuća dolara donacija, što je bio minimalni iznos za uspjeh kampanje.

22.11.2016.

Počela crowdfunding kampanja Forum.tm-a "Neka vide da nas ima"

Neprofitni portal Forum.tm započeo je sa crowdfunding kampanjom „Neka vide da nas ima“ na platformi Indiegogo. Ovo je prva crowdfunding kampanja za medije u Hrvatskoj, a njezin je cilj prikupiti 5 tisuća dolara koji bi trebali omogućiti normalan rad portala u idućih nekoliko mjeseci.

21.11.2016.

Odbor za medije u petak o prijetnjama novinarima

Predsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Jasen Mesić (HDZ) za petak je sazvao tematsku sjednicu o prijetnjama novinarima i ugrozi slobode medija.

21.11.2016.

Svjetski dan televizije

Pod sloganom „Volimo televiziju“ obilježena je 20. godina Svjetskog dana televizije kojem je ovogodišnja tema važnost i utjecaj toga medija u Europi. 

21.11.2016.

Podaci državnih institucija na jednom mjestu: Google donirao GONG-u i Faktografu 2,2 milijuna kuna za izradu digitalne baze podataka

GONG i portal Faktograf.hr dobili su financijsku potporu Google Digital News Initiative Innovation Funda vrijednu 300 tisuća eura za projekt 'Mozaik utjecaja', digitalnu bazu podataka o tokovima državnog novca. Cilj projekta je izgradnja digitalnog sustava koji će olakšati pristup informacijama o državnoj imovini, koncesijama, javnoj nabavi, proračunskim troškovima i ostalim javno dostupnim podacima državnih institucija.

19.11.2016.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: Predstavnici HND-a položili vijenac za ubijene i poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen-ploču hrvatskim novinarima, snimateljima i tehničarima ubijenima u Domovinskom ratu na zgradi Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu.

18.11.2016.

Staze - prve novine za azilante i izbjeglice

Radi uspostavljanja dubljeg međusobnog povjerenja i pružanja informacija ljudima koji su prisiljeni napustiti svoje domove u potrazi za zaštitom i sigurnošću, Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) predstavila je "Staze", prve novine tražitelja azila i izbjeglica u Hrvatskoj.

18.11.2016.

Markota uklonio Etički kodeks za novinare iz Kovačićeva mandata

Ravnateljstvo HRT-a na čelu s novim vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Blagom Markotom potvrdilo je da je sporni Etički kodeks za novinare i kreativno osoblje HRT-a donesen posljednjeg dana mandata bivšeg v.d-a Siniše Kovačića uklonjen sa službenih internih mrežnih stranica javne radiotelevizije.

17.11.2016.