Aktualno

Aktualno - vijesti

Indeks klijentelizma u medijima - ukupna slika u Hrvatskoj se pogoršala

Indeks klijentelizma u medijima pokazuje da se ukupna slika u Hrvatskoj pogoršala, a posebno je problematičan institucionalni okvir koji uređuje rad medija, odnosno njegova izloženost klijentelističkoj praksi, pritiscima, politizaciji i neopravdanom utjecaju, pokazuju rezultati drugog mjerenja Indeksa klijentelizma u medijima u jugoistočnoj Europi. 

16.12.2016.

Uručene nagrade "Marko Polo - slavni putopisac" za najbolje novinarske turističke priče

U Novinarskom domu održana je svečanost dodijele nagrada „Marko Polo- slavni putopisac“ za najbolje novinarske turističke priče u 2016. godini. Nagrade dodjeljuje Hrvatski ogranak Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu FIJET u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva.

16.12.2016.

EDU3 kratke specijalizirane edukacije u Novinarskom domu

U zgradi Novinarskog doma odnedavno se održavaju EDU3 specijalizirane edukacije, namijenjene svima koji žele brzo savladati Office alate (Word, Excel), IT sigurnost, internet promociju i druge edukacije iz IT područja.

16.12.2016.

Policija traga za napadačem na novinara Domagoja Margetića

Zagrebačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje i traga za napadačem na novinara Domagoja Margetića, koji je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog muškarca zbog verbalnog i fizičkog napada.

15.12.2016.

Mašenjka Bačić dobitnica nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016.

Novinarka Mašenjka Bačić dobitnica je druge nagrade Balkanske stipendije za novinarsku izvrsnost 2016. za članak o prijetnji pravu na pobačaj u Hrvatskoj. 

 

15.12.2016.

EFJ osuđuje napad na novinara Domagoja Margetića u centru Zagreba

Europska federacija novinara, obaviještena o ponovnom napadu na kolegu Domagoja Margetića, na svojim je stranicama objavila vijest uz podršku Hrvatskom novinarskom društvu u naporima da osvijesti ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze novinari radeći svoj posao. Tekst prenosimo u cijelosti.

15.12.2016.

Zbor automobilskih novinara HND-a odabrao HR Auto 2017.

Novi SUV Peugeot 3008 osvojio je prestižnu titulu HR AUTO 2017. Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva. 

15.12.2016.

Vlada odgovorila Europskom udruženju novinskih agencija: 'Istražujemo svaki slučaj nasilja'

Hrvatska vlada osuđuje prijetnje novinarima i istražuje svaki slučaj nasilja, odgovorila je vlada Europskom udruženju novinskih agencija (EANA) koje je upozorilo na brojne prijetnje novinarima u Hrvatskoj, uključujući i ravnateljici HINA-e Branki Gabrijeli Valentić.

14.12.2016.

Markota: "HRT planira uložiti milijardu kuna za poticanje medijske i kulturne industrije"

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota za Hinu je potvrdio kako je u predstojećem redefiniranju funkcioniranja HRT–a kao pokretača hrvatske medijske i kulturne industrije u petogodišnjem razdoblju predviđena prenamjena čak milijardu kuna iz planiranih prihoda javne radiotelevizije.

14.12.2016.

Novinar Domagoj Margetić ponovno pretučen usred Zagreba

Novinara Domagoja Margetića napao je danas u ranim poslijepodnevnim satima prvo verbalno a onda i fizički nepoznati muškarac na Kvaternikovom trgu u središtu Zagreba. Margetić je već bio žrtva napada i prijetnji, ali nitko do sada za to nije odgovarao.

13.12.2016.