Aktualno

Aktualno - vijesti

Programsko vijeće pozvalo urednike HRT-a na poštivanje etike i profesije

Programsko vijeće HRT-a na temelju apela Nadzornog odbora raspravljalo je o programu javnog servisa, o istupu Hrvoja Hribara u 'Nedjeljom u 2', profesora Dejana Jovića u 'Prizmi' i prijenosu Zagreb Boxing Explosiona te je donijelo zaključak da ' novinari i urednici moraju obratiti više pozornosti na etiku i profesionalne standarde, posebno u emisijama uživo'.

01.03.2017.

Orepić i Leković: širenje mržnje u medijima i napadi na novinare nedopustivi su

širenje netolerancije i mržnje u medijima je nedopustivo i protiv njega se treba najodlučnije boriti, a sve vrste napada na novinare MUP treba tretirati najozbiljnije i ne smije ih prestati istraživati bez obzira na to kad su se dogodili, zaključak je današnjeg sastanka predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saše Lekovića s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem.

28.02.2017.

Osuđujemo napade portala Dnevno.hr na potpredsjednicu Hrvatskog sabora Milanku Opačić

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje postupak portala Dnevno.hr koji je objavio fotomontažu potpredsjednice Hrvatskog sabora Milanke Opačić tvrdeći da se fotografirala „u majici s četničkim simbolom“.

28.02.2017.

Provaljeno u redakciju portala Forum.tm i Udrugu hrvatsko-ruskog prijateljstva

Nepoznate osobe provalile su u nekoliko ureda političkih stranaka i udruga u Mjesnom odboru Antuna Mihanovića na zagrebačkoj Trešnjevci i jedino je nestalo računalo Udruge hrvatsko-ruskog prijateljstva, kažu u redakciji portala Forum.tm, koja se i sama našla na meti provalnika.

28.02.2017.

Započela Mala škola ljudskih prava na temu slobode govora

U zagrebačkom Europskom domu jučer je započela Mala škola ljudskih prava na temu slobode govora u organizaciji Pravnog fakulteta u Zagrebu i Europske udruge studenata prava (ELSA).

28.02.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za veljaču, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

27.02.2017.

HND osuđuje senzacionalističke novinarske priloge povodom ubojstva Kristine Krupljan

Više hrvatskih medija objavilo je proteklih dana novinarske priloge povodom ubojstva 18-godišnje Zagrepčanke Kristine Krupljan kršeći Kodeks časti hrvatskih novinara i temeljne profesionalne standarde.

25.02.2017.

Novinar i intelektualac za bolju i tolerantnu Europu

Luka Brajnović dao je svoj doprinos i ugradio je svoje djelo u stvaranje jedne bolje i demokratske španjolske u kojoj su različitosti, tolerancija sa svim drugim demokratskim vrijednostima na prvom mjestu, kao što je to i u modernoj Europi, kazao je na promocijei knjige "Služiti istini" hrvatskog i španjolskog novinara i intelektualca Luke Brajnovića veleposlanik španjolske u Hrvatskoj Eduardo Aznar.

24.02.2017.

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Novosti: 'Lijepa naša haubico’ je satira

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu koju je Hrvatska stranka prava podigla protiv tjednika Novosti zbog objave pjesme ‘Lijepa naša haubico’ u kolovozu 2015. godine, javlja tjednik Novosti.

24.02.2017.

Podrška makedonskim novinarima u štrajku

Sindikati novinara Hrvatske, Crne Gore i Srbije izražavaju punu solidarnost i podršku Samostalnom sindikatu novinara i medijskih radnika Makedonije i novinarima Utrinskog vesnika, Dnevnika i Vest - triju dnevnih listova tvrtke Media print Makedonija, MPM, koji su u štrajku od 17. veljače 2017. godine zbog neisplate plaća, doprinosa i honorara, te zbog izbjegavanja uprave da im pruži osnovne informacije o stanju i planovima za opstanak tvrtke.

24.02.2017.