Aktualno

Aktualno - vijesti

Ministrica kulture primila izaslanstvo HND-a

Izaslanstvo Hrvatskog novinarskog društva (HND), krovne strukovne udruge koja okuplja gotovo 2500 hrvatskih novinara, sastalo se 31. siječnja na vlastiti zahtjev s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i izvijestilo je o problemima s kojima je medijska scena danas suočena i aktivnostima koje HND poduzima na području zaštite slobode javne riječi i novinara.

01.02.2017.

U Saboru počeli razgovori s kandidatima za Programsko vijeće HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije počeo je razgovore s kandidatima za pet članova Programskog vijeća HRT-a.

01.02.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti sa novinske i medijske scene u Hrvatskoj.

01.02.2017.

Jadran Kapor novi Glavni urednik Slobodne Dalmacije

Skupština redakcije Slobodne Dalmacije izabrala je dosadašnjeg glavnog urednika Dubrovačkog vjesnika Jadrana Kapora za novog glavnog urednika splitskog dnevnog lista. Kapor mjesto Glavnog urednika preuzima od Ive Bonković, koji je na toj dužnosti bio od srpnja 2014. godine.

31.01.2017.

Dopisnik HRT-a ometan u obavljanju posla

Na novinara i snimatelja Igora Ahmetovića nasrnuo je danas mještanin Jasenovca, pokušavajući ga omesti u praćenju skupa antifašističkih organizacija iz Zagreba koje su došle izraziti nezadovoljstvo postavljenom pločom na kojoj piše „Za dom spremni“.

31.01.2017.

Edukacija "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare"

Povjerenik za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju vas na edukaciju "Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare" na kojoj se novinari mogu upoznati s instrumentima koje pružaju zakonski propisi radi efikasnog dobivanja pravovremene, potpune i točne informacije. 

31.01.2017.

Istraživanje Agencije za elektroničke medije: Gledatelji nisu zadovoljni besplatnim televizijskim sadržajem

Zadovoljstvo besplatno dostupnim televizijskim postajama u Hrvatskoj je relativno nisko, a gledatelji većinom nisu spremni dodatno plaćati nove televizijske usluge, pokazuje istraživanje Agencije za elektroničke medije o navikama gledanja televizije. 

31.01.2017.

Odbor za medije ovog tjedna s kandidatima za ravnatelja HRT-a i Programsko vijeće

Saborski Odbor za medije ovoga će tjedna razgovarati s osam, odnosno devet kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a te 31 kandidatom za pet članova Programskog vijeća HRT-a, nakon čega će svoje prijedloge dostaviti Hrvatskom saboru koji će u konačnici imenovati novog glavnog ravnatelja i izabrati članove Programskog vijeća.

30.01.2017.

HRT treba Ranku Ostojiću platiti 20.000 kuna zbog prenošenja klevete

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Hrvatska radiotelevizija treba bivšem ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću platiti 20.000 kuna uvećanih za zatezne kamate zbog uvredljivih i klevetničkih tvrdnji Josipa Vidovića prenesenih u emisiji "Studija 4". 

30.01.2017.

Okrugli stol: U medijskoj industriji sve je važnije od novinara

Iz Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) u petak su na okruglom stolu izvijestili o projektu "Nema medija bez novinara", pokrenutom radi zaštite i unaprjeđenja novinarskih i autorskih prava, budući da je, kako je ocijenjeno, u medijskoj industriji danas sve važnije od novinara.

29.01.2017.