Aktualno

Aktualno - vijesti

Zbog prijetnji predsjedniku HND-a podignuta optužnica za zločin iz mržnje

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu za zločin iz mržnje protiv Ivana Golubana, uhićenog u studenome prošle godine zbog slanja prijetećih sms poruka predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saši Lekoviću.

18.01.2017.

Osam kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a

Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a prijavilo se najviše kandidata s HRT-a, među kojima su sadašnji v.d. glavnog ravnatelja Blago Markota, bivša v.d. ravnateljica produkcije HRT-a Sanja Ivančin i bivši glavni ekonomist HRT-a  Ante Rončević.

18.01.2017.

Desetak prijava za glavnog ravnatelja HRT-a, najviše kandidata s javne televizije

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije sutra poslijepodne otvorit će pristigle prijave kandidata na javni natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a, a do danas je, kako se doznaje, stiglo desetak prijava među kojima su i one sadašnjeg v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Blage Markote, bivše ravnateljice HRT-ove produkcije Sanje Ivančin i bivšeg glavnog ekonomista HRT-a Ante Rončevića.

17.01.2017.

Tribina Zbora agrarnih novinara HND-a: "Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj?"

U Hrvatskoj se jede uglavnom kvalitetna hrana pogotovo ako je domaće proizvodnje, a pooštriti bi trebalo kontrolu uvoza jeftinih proizvoda kojim se stranci nerijetko rješavaju viškova, zaključeno je na okruglom stolu Zbora agrarnih novinara "Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj?".

17.01.2017.

Media Against Hate: U tijeku prijave za radionice o medijskoj pismenosti

U sklopu projekta Media Against Hate, u 2017. godini održat će se tri međunarodne radionice o medijskoj pismenosti u Austriji, Poljskoj i Njemačkoj. Radionice su namijenjene novinarima, studentima novinarstva i trenerima, regulatornim medijskim tijelima, novinskim vijećima i udrugama civilnog društva. Jedan od partnera u međunarodnom projektu Media Against Hate je Hrvatsko novinarsko društvo. Prijave se primaju do kraja ovog mjeseca. 

13.01.2017.

Bivša ustavna sutkinja Banić dobila spor protiv Globusa

Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da Hanza media kao izdavač tjednika Globus treba bivšoj sutkinji Ustavnog suda Slavici Banić platiti 30.000 kuna zbog povrede prava osobnosti, duševnog mira, ugleda časti i dostojanstva objavom teksta "Šeksova akcija za oslobađanje Glavaša" u srpnju 2009.

13.01.2017.

Predsjednica Republike i HRT ponizili su novinare i narugali se građanima

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u.

12.01.2017.

Robert Frank imenovan obnašateljem dužnosti glavnog urednika "Novog lista"

Uprava "Novog lista" imenovala je novog obnašatelja dužnosti glavnog urednika tog lista Roberta Franka, koji je odmah preuzeo tu dužnost, potvrdio je za Hinu Frank, a Redakcijsko vijeće NL-a ističe da on ne ispunjava odredbe redakcijskog statuta.

11.01.2017.

HRT raspisuje novi javni poziv za nabavu djela od neovisnih proizvođača

Hrvatska radiotelevizija u drugoj polovini siječnja uputit će novi javni poziv za nabavu gotovih djela od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela, priopćeno je u srijedu s HRT-a.

11.01.2017.

Podržite prosvjedno pismo zbog ukidanja potpore hrvatskom izdanju "Le monde diplomatique"

Nakon što je Ministarstvo kulture odlučilo ukinuti potporu hrvatskom izdanju „Le monde diplomatique“, koju je uredno dobivao u čak tri prethodna mandata, pokrenuto je potpisivanje protestnog pisma ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek. 

10.01.2017.