Aktualno

Aktualno - vijesti

Konferencija HND-a „Govor mržnje u medijima i napadi na novinare“

Povodom Svjetskog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo, uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške, organizira konferenciju „Govor mržnje u medijima i napadi na novinare“.

28.04.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za travanj, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

28.04.2017.

HRT pokreće javnu raspravu o prijedlogu programskih obveza

Hrvatska radiotelevizija 29. travnja otvara javnu raspravu o Prijedlogu programskih obveza HRT-a kao dijelu budućega ugovora o obavljanju javne medijske usluge za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022., koji sklapaju HRT i Vlada.

28.04.2017.

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo prijedlog novog ugovora s Vladom

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo je prijedlog novog Ugovora između HRT-a i Vlade za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. i uputilo ga u javnu raspravu koja će trajati 45 dana.

27.04.2017.

Smjene na HRT-u: Bruno Kovačević na čelu HTV 1, Tomislav Štengl v.d. glavnog urednika HTV 2

Vodstvo HRT-a u izvijestilo je kako je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a na prijedlog ravnatelja programa HRT-a Renata Kunića, imenovao Brunu Kovačevića vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije nakon što je dosadašnji vršitelj dužnosti glavnoga urednika HTV-a 1 Miro Branković podnio osobni pismeni zahtjev za razrješenjem s te dužnosti.

27.04.2017.

Reporteri bez granica objavili Indeks slobode medija 2017.: Hrvatska pala za 11 mjesta

Na ljestvici slobode medija Reportera bez granica za 2017. godinu Hrvatska je u odnosu na prošlu godinu pala za 11 mjesta i nalazi se na 74. mjestu, što ju, uz Crnu Goru, čini najlošije pozicioniranom zemljom u okruženju.

26.04.2017.

HND i Sindikat novinara na HRT-u oštro osuđuju verbalni ispad Željka Keruma na legitimno pitanje Ivane Šilović, novinarke HRT centra Split

Povodom jučerašnjeg verbalnog ispada kandidata za mjesto gradonačelnika grada Splita, Ogranak HND-a na HTV-u i Sindikat novinara i medijskih radnika na HRT-u upozorava na nedopustivu razinu javne komunikacije Željka Keruma koji je na legitimno novinarsko pitanje Ivane Šilović o dugovima njegovih tvrtki, umjesto odgovora kolegicu zasuo uvredama i prozivkama.

26.04.2017.

Jačanje neokonzervativnih pokreta: Tko, zašto i čijim novcem napada EU vrijednosti

Organizacije koje su povele svojevrsnu kontrarevoluciju protiv svih liberalnih postignuća na polju zaštite ljudskih i reproduktivnog zdravlja prava danas se već mogu nazvati dobro financiranim i umreženim pokretima koji svoju agendu smanjivanja dostignutih normi u zaštiti ljudskih prava podižu na globalnu razinu, upozorio je Neil Datta, tajnik Europskog parlamentarnog foruma za populaciju i razvoj na tribini „Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava“.

25.04.2017.

Potvrđena optužnica protiv trojice bivših članova Uprave Novog lista

Optužno vijeće riječkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu kojom riječko Županijsko državno odvjetništvo trojicu bivših članova uprave Novog lista - Alberta Faggiana, ujedno i bivšeg većinskog vlasnika, bivšeg direktora Gordana Kneževića i Slavena Žmaka, tereti da su taj list oštetili za oko 845 tisuće kuna.

24.04.2017.

Programsko vijeće HRT-a u četvrtak o novom ugovoru s Vladom

Programsko vijeće HRT-a trebalo bi raspravljati o prijedlogu novog ugovora s hrvatskom Vladom za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022. ali i nabavi djela od neovisnih proizvođača tijekom 2016. i izvršenju programskih obaveza javne radiotelevizije za Hrvate izvan domovine tijekom prva tri mjeseca ove godine.

24.04.2017.