Aktualno

Aktualno - vijesti

Na sudovima čak 100 kaznenih predmeta protiv novinara

U prvom tromjesečju 2017. pred općinskim sudovima u Hrvatskoj vodilo se 100 kaznenih predmeta protiv novinara za djela povrede časti i ugleda, stoji u pregledu statističkih podataka Ministarstva pravosuđa o predmetima protiv novinara. 

07.04.2017.

Sabor imenovao nove članove Upravnog vijeća Hine

Bruno Dobronić, Maja Pleskalt i Romana Bogut u Vijeće su imenovani kao ekonomski, pravni i informatički stručnjaci, a Slavica Cvitanić ponovno kao predstavnica Radničkog vijeća Hine. Sabor je pojedinačno glasovao o svakom od njih. Pleskalt je izglasovana jednoglasno, a ostali većinom glasova.

06.04.2017.

Sabor: Bez rasprave o starim i novim članovima Upravnog vijeća Hine

Hrvatski sabor jutros je bez rasprave odradio prijedlog o razriješenju dijela članova Upravnog vijeća Hine i imenovanju novih, o čemu bi trebao glasovati u petak. 

05.04.2017.

Zbor novinara za okoliš HND-a: "Nagrada Velebitska degenija nije u funkciji marketinga HEP-a"

Predsjednica Zbora novinara za okoliš HND-a Silva Celebrini odbacila je optužbu Zelenog foruma da je nagrada "Velebitska degenija" u funkciji HEP-ova zelenog marketinga te poručila da se radi o vrijednoj novinarskoj nagradi koja se dodjeljuje već 18 godina.

04.04.2017.

Srđan Vrančić najuspješniji hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

Šest hrvatskih novinara sudjelovalo je na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u francuskom skijaškom centru Val Cenis. Najbolje plasirani od hrvatskih novinara u veleslalomu bio je Srđan Vrančić, foto-reporter Cropix-a. Nakon što je u utrci veleslaloma bio peti, a u nordijskom skijanju zauzeo 16. mjesto, Vrančić se u kombinaciji plasirao među prvih deset - na sedmo mjesto.

03.04.2017.

Izašao novi Newsletter HND-a

U novom Newsletteru HND-a za ožujak, koji je odaslan na adrese korisnika, možete pročitati najnovije aktualnosti s novinske i medijske scene u Hrvatskoj, svijetu i regiji.

03.04.2017.

Održan okrugli stol "Mediji i pravosuđe"

Transparentnost pravosuđa, odnosi pravosudnih tijela s novinarima, novinari u sudskim postupcima, ograničenja pristupa informacija u sudskim predmetima, izloženost pravosudnih tijela medijskoj kritici te odgovornost i stručnost novinara bile su teme okruglog stola Mediji i pravosuđe kojeg su organizirali Ministarstvo pravosuđa i HND u cilju poboljšanja odnosa i razumijevanja između novinara i pravosudnih institucija.

01.04.2017.

Održana radionica Centra za razvoj medija “Integracija podataka i novinarstvo”

 U Novinarskom domu održana je radionica Centra za razvoj medija Hrvatskog novinarskog društva “Integracija podataka i novinarstvo” koju je vodio Filip Rodik, član HrOpen ekspertne skupine Code for Croatia. 

31.03.2017.

Odbor za medije: razriješiti dio starih i imenovati nove članove Upravno vijeće Hine

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije jednoglasno je i bez rasprave odlučio i predložio Hrvatskom saboru razrješenje dijela članova Upravnog vijeća Hine kojima je istekao mandat te predložio da se na njihovo mjesto imenuju Bruno Dobronića, Maja Pleskalt i Romana Bogut te ponovno, na prijedlog Radničkog vijeća Hine, Slavica Cvitanić.

31.03.2017.

Dodijeljene novinarske nagrade za promicanje vrijednosti obrazovanja

Udruga Pragma dodijelila je godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja u tri kategorije, a dobili su ih urednica i novinarka Hrvatskoga radija Višnja Biti, novinari 24 sata Rozeta Bogeljić i Mak Jovanović te Josipa Ćirić s Nove TV.

31.03.2017.