Aktualno

Aktualno - vijesti

Ogranak HND-a na HTV-u oštro prosvjeduje zbog smjene Domagoja Novokmeta

Ogranak HND-a na HTV-u oštro prosvjeduje zbog smjene Domagoja Novokmeta s mjesta urednika i voditelja emisije "Otvoreno" koja se dogodila nakon sinoćnjeg izdanja emisije pod nazivom "Korupcija u sportu".

14.06.2017.

Novokmet smijenjen s mjesta urednika emisije "Otvoreno"

Nakon što je Uskok u srijedu prigovorio da u emisiju "Otvoreno" koja se, dan ranije, bavila temom korupcije u sportu nije bio pozvan njihov predstavnik, ravnatelj programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) Renato Kunić donio je odluku temeljem koje Domagoj Novokmet više "neće obavljati poslove uređivanja te emisije".

14.06.2017.

Zatvoren zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala i zastrašivanja prokuristice Kraša

Zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću u istražnom zatvoru završio je Krešimir Gilja, navodno nezadovoljan pisanjem tog tjednika koji je objavio da Gilju policija sumnjiči i da je organizirao pokušaj zastrašivanja prokuristice Kraša Marice Vidaković, jedne od najeksponiranijih osoba u slučaju Agorokor.

13.06.2017.

HSZN: Maksimirski perivoj preimenovati u Prilaz Tomislava Židaka

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara predložili su da se prema Gradu Zagrebu krene s inicijativom da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo preimenuje u Prilaz Tomislava Židaka.

13.06.2017.

HND pozdravlja brzu reakciju nadležnih institucija nakon prijetnji glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću

Glavnom uredniku Nacionala Berislavu Jeliniću u telefonskom razgovoru i porukom prijetio je Krešimir Gilja nezadovoljan što Jelinić nije htio objaviti jednu priču na način na koji je to odgovaralo Gilji.

12.06.2017.

Hrvatskoj trebaju specijalizirani portali

Srednjostrujaški mediji su u utrci za čitanost potpuno zanemarili pop kulturu, kao i ostale vidove kulture, jedan je od zaključaka osnivača portala Ravnododna.com na tribini zadarskog kvartovskog festivala KvarArt Voštarnica.

12.06.2017.

Najviše potpore Grada Zagreba Z1 televiziji i portalu Index.hr

Grad Zagreb objavio je popis medija kojima će dodijeliti financijsku potporu u 2017. godini. Kao i lani, najviše sredstava za subvencioniranje audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja dobila je Z1 televizija – 1,87 milijuna kuna, dok među elektroničkim publikacijama prednjači portal Index.hr sa 150 tisuća kuna.

 

11.06.2017.

Iz Fonda za pluralizam najviše dobili Varaždinska televizija i čakovečka Srce TV

Vijeće za elektroničke medije okončalo je dva natječaja za 2017. i 2018. godinu za dodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti. U prvom je 19 nakladnika televizije dobilo 28,6 milijuna kuna, a 16 radija dva milijuna kuna, dok je u drugom natječaju 120 nakladnika radija i neprofitnih pružatelja medijskih usluga radija osiguralo 29,2 milijuna kuna, jedna neprofitna televizija 70 tisuća kuna, 20 neprofitnih portala 3,4 milijuna kuna te 8 neprofitnih proizvođača audiovizualnog i radijskog programa 1,3 milijuna kuna.

11.06.2017.

Javna tribina o Prijedlogu programskih obveza HRT-a: "Svi mole za malo medijskog prostora"

Puno zahtjeva, a malo mogućnosti, zaključak je jučerašnje dvostane javne tribine o Prijedlogu programskih obaveza HRT-a koje će biti sadržane u novom ugovoru između javnog medijskog servisa i Vlade za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2022.

09.06.2017.

Vodstvo HRT-a ne zanima u čijem interesu radi javna televizija

Radi li HRT u interesu javnosti, je li pojam „javni interes“ pogodan za manipuliranje i postoje li objektivni kriteriji po kojima HRT određuje javni interes neke su od tema o kojima se raspravljalo na tribini „U čijem interesu radi HRT“, koju su u Novinarskom domu organizirali Centar za zaštitu slobode javnog izražavanja HND-a i udruga obveznika RTV pristojbe „Pretplatnik“, a vodstvo HRT je nažalost tribinu ignoriralo i nije se odazvalo na sudjelovanje. 

07.06.2017.