Aktualno

Aktualno - vijesti

Petrinja: Otkriveno spomen obilježje poginulom francuskom novinaru Pierreu Blanchetu

Na poticaj Hrvatskog novinarskog društva, u Petrinji je otkriveno spomen obilježje francuskom novinaru Pierreu Blanchetu, koji je tamo poginuo prije 26 godina, u vrijeme Domovinskog rata.

19.09.2017.

In memoriam – Slavko Goldstein

Hrvatsko novinarsko društvo i Zajednica nakladnika i knjižara u srijedu, 20. rujna u 14 sati u Novinarskom domu organiziraju komemorativni skup povodom smrti Slavka Goldsteina, jednog od najznačajnijih hrvatskih intelektualaca, koji je kao novinar, publicist, povjesničar, autor, urednik i nakladnik objavio velik broj vrlo važnih djela i knjiga.

18.09.2017.

Napadača na ekipu Nove TV terete za pokušaj teškog ozljeđivanja novinarke

Muškarca koji je u subotu u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice napao ekipu Nove TV i pritom snažno odgurnuo novinarku koja je završila u odvodnom kanalu, bjelovarsko-bilogorska policija sumnjiči za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

18.09.2017.

Sutra otkrivanje spomen obilježja francuskom reporteru poginulom u Domovinskom ratu

U Petrinji će sutra, 19. rujna u 11 sati, u Turkulinovoj 12, biti otkriveno spomen obilježje francuskom novinaru Pierreu Blanchetu koji je toga dana 1991. godine poginuo kada je vozilo u kojem se nalazio naišlo na protutenkovsku minu. Spomen obilježje podići će Grad Petrinja, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva. 

18.09.2017.

Slonjšak: Osobe s invaliditetom nezadovoljne ukidanjem emisije "Hrvatska uživo"

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak pozvala je vodstvo Hrvatske radiotelevizije da se očituje o ukidanju emisije "Hrvatska uživo", jer su osobe s invaliditetom taj potez HRT-a doživjele kao uskraćivanje mogućnosti objektivnog uvida u brojna društvena pitanja i probleme koji se odnose na osobe s invaliditetom.

18.09.2017.

HND upozorio saborske zastupnike da su krivi za uništavanje HRT-a

Na prosvjedu povodom ukidanja HTV-ove emisije „Hrvatska uživo“ HND je dijelio letke saborskim zastupnicima i ministrima a u kojima ih se upozorava na njihovu odgovornost za situaciju na javnom medijskom servisu.

16.09.2017.

HND osuđuje fizički napad na ekipu Nove TV i još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare

U subotu, 16. rujna 2017., u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice, tijekom snimanja priloga za emisiju „Provjereno“ napadnuti su reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac.

16.09.2017.

Prosvjed protiv ukidanja Hrvatske uživo: "Obranimo pravo društva da zna!"

"HRT srami se!", poručilo je 200-tinjak novinara, građana i gledatelja koji su se okupili na prosvjedu "Javna televizija za sve!" na Markovu trgu u Zagrebu, zahtijevajući vraćanje emisije Hrvatska uživo na program Hrvatske radiotelevizije.  

15.09.2017.

Novosti na sudu: Pet ročišta za povredu osobnosti s 400.000 kuna odštete

Srpsko narodno vijeće (SNV) kao izdavača tjednika Novosti do početka studenog očekuje čak pet ročišta u sporovima u kojima ih tuže poduzetnik Nenad Bakić, glumac Božidar Alić, novinari Robert Pauletić, Joško Dadić i Ivo Bonković, bivši v.d.glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić i u posebnom sporu njegova supruga Adrijana Kovačić koji ukupno na temelju naknade štete zbog objavljenih tekstova u Novostima traže isplatu više od 400.000 kuna.

14.09.2017.

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv Keleminca zbog paljenja "Novosti"

Ministarstvo unutarnjih poslova podnijelo je kaznenu prijavu protiv predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, usmjerenog prema srpskoj nacionalnoj manjini, nakon dva slučaja paljenja tjednika "Novosti" ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba, priopćeno je iz MUP-a.  

14.09.2017.