Aktualno

Aktualno - vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: Predstavnici HND-a položili vijenac za ubijene i poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen-ploču hrvatskim novinarima, snimateljima i tehničarima ubijenima u Domovinskom ratu na zgradi Novinarskog doma u Zagrebu.

17.11.2017.

HND: Imenovanjem Čička vanjskim članom Odbora za medije nastavljeno je ruganje građanima Hrvatske

Naknadnim imenovanjem Ivana Zvonimira Čička šestim vanjskim članom Odbora za medije nastavljeno je ruganje građanima Hrvatske, izjavio je predsjednik HND-a Saša Leković reagirajući na imenovanje predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivana Zvonimira Čička za vanjskog člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. 

17.11.2017.

Predstavljena knjiga "Nestali u Domovinskom ratu" Romane Bilešić i Danijele Mikole

Knjiga "Nestali u Domovinskom ratu", koja donosi ispovijesti roditelja, supružnika, djece i braće više od 1500 nestalih osoba tijekom rata, predstavljena je u Novinarskom domu u Zagrebu, s ciljem poticanja institucija i javnosti da razriješe tu tragediju, ali i buđenja savjesti kod onih koji možda i danas skrivaju dokumente o sudbinama nestalih.

16.11.2017.

Vijeće za elektroničke medije: Ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda

Vijeće za elektroničke medije, na sjednici održanoj 14. studenog 2017., donijelo je jednoglasnu odluku da ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda zbog nedopuštenosti koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima, objavilo je Vijeće na svojim internetskim stranicama.

15.11.2017.

Obilježeno 20 godina Foruma 21

Situacija u medijima teža je i kompleksnija nego prije 20 godina, ali među novinarima je puno manje zainteresiranih za promjene, poručila je bivša predsjednica HND-a Jagoda Vukušić na tribini "Elektronički mediji 20 godina kasnije", održanoj u Novinarskom domu povodom 20. obljetnice osnivanja neformalne inicijative novinara elektroničkih medija - Foruma 21. 

14.11.2017.

Europska federacija turističkih novinara nagradila petoro hrvatskih novinara

Novinari Mirjana Žugec - Pavičić, Eduard Kišić, Željko Žutelija, Vesna Jurić Rukavina i Branko Uvodić dobitnici su nagrade FEST - prestižne međunarodne nagrade koju dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara (FEST) na prijedlog Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET-a). Žugec - Pavičić, Kišić i Žutelija članovi su Zbora turističkih novinara HND-a. 

12.11.2017.

PLENKOVIĆ: ODLASKOM JAJČINOVIĆA HRVATSKO NOVINARSTVO IZGUBILO ANGAŽIRANOG BORCA ZA ISTINU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Jajčinović, u povodu smrti novinara i publicista, dugogodišnjeg kolumnista Večernjeg lista Milana Jajčinovića, istaknuvši da je njegovim odlaskom hrvatsko novinarstvo izgubilo angažiranog borca za istinu.

10.11.2017.

TRIBINA: "FORUM 21 - ELEKTRONIČKI MEDIJI 20 GODINA KASNIJE"

Povodom 20. obljetnice prvog javnog predstavljanja FORUMA 21, tadašnjeg Zbora novinara elektroničkih medija Hrvatskog novinarskog društva, u Novinarskom domu održat će se 14. studenog u 13 sati tribina "FORUM 21 - Elektronički mediji 20 godina kasnije".

10.11.2017.

Projekt za sigurniji internet: predstavljena aplikacija netHELP i najavljene radionice

U sklopu EU projekta za sigurniji internet (Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place) kojim se, među ostalim, želi informirati građane o boljem i sigurnijem načinu korištenja interneta s naglaskom na informiranje djece, u četvrtak je predstavljena aplikacija -netHELP o sigurnijoj uporabi interneta i najavljene radionice za djecu i osobe treće dobi.

09.11.2017.

Radio Student pokrenuo crowdfunding kampanju

Radio Student pokrenuo je crowdfunding kampanju Nek´ se daleko čuje za kupnju novog odašiljača neophodnog za nastavak emitiranja programa. 

08.11.2017.