Aktualno

Aktualno - vijesti

HND pozdravlja privođenje osobe koja je prijetila smrću novinarki Nataši Božić Šarić i upozorava na prijetnje novinaru Jurici Pavičiću

HND pozdravlja reakciju policije koja je privela osobu što je putem društvene mreže poslala uvrede i prijetnju smrću Nataši Božić šarić nakon posljednje emisije "Točka na tjedan" koju kolegica Božić šarić uređuje i vodi u programu N1 televizije. U emisiji se razgovaralo o presudi generalu Slobodanu Praljku za ratni zločin, njegovom samoubojstvu u sudnici i o tome treba li mu oduzeti odličja.

13.12.2017.

Određena prodaja preostalih nekretnina Glasa Istre

Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje kojim se određuje prodaja preostalih nekretnina Glasa Istre u Puli te je naložio stečajnom upravitelju da bez odgode Financijskoj agenciji (Fini) dostavi podatke o nekretninama koje se prodaju u stečajnom postupku.

13.12.2017.

Novinarka Božić Šarić: Jedna osoba privedena zbog prijetnji i priznala djelo

Novinarka N1 televizije Nataša Božić šarić, koja je u nedjelju nakon televizijske emisije koju vodi dobila prijetnju smrću putem društvenih mreža, objavila je u utorak na svojem Twitteru da ju je nazvao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i izvijestio kako je jedna osoba privedena na razgovor u policiju te da je priznala djelo.

13.12.2017.

Odbor za medije: Osuditi govor mržnje i prijetnje novinarima

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije primio je na znanje izvješća o poslovanju Hrvatske radiotelevizije (HRT) za 2014. i 2015. godinu, te se na prijedlog Gorana Beusa Richembergha (GLAS) složio da pisanom izjavom osudi govor mržnje u svjetlu nedavnih prijetnji novinarima.

12.12.2017.

HND osuđuje prijetnju smrću upućenu novinarki Nataši Božić Šarić

HND najoštrije osuđuje uvrede i prijetnju smrću upućenu kolegici Nataši Božić šarić koje je nakon televizijske emisije koju vodi nedjeljom dobila putem društvenih mreža. Kolegica Božić šarić prijetnje je prijavila policiji, a HND od nadležnih tijela traži da hitno pronađu i kazne autora prijetnje.

11.12.2017.

Platforma 112: Sustavni napadi na kritičko mišljenje i slobodu udruživanja; izostala javna osuda

Platforma 112 u nedjelju je, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, ustvrdila da u Hrvatskoj postoje sustavni napadi na kritičko mišljenje i slobodu udruživanja te da je promicanje slobode izražavanja i suzbijanje njene zloupotrebe kroz govor mržnje sve teže zbog izostanka javne osude govora koji širi, potiče, promiče i opravdava mržnju.

11.12.2017.

Osuda najnovijih prijetnji medijima i novinarima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara koja zastupa više od 7.800 članova, najoštrije osuđuje najnovije verbalne prijetnje upućene medijima i novinarima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

09.12.2017.

HRT u siječnju pokreće televizijski program za dijasporu HTV5

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u siječnju 2018. pokrenut će televizijski program namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske te međunarodnoj javnosti, potvrđeno je Hini s javne radiotelevizije.

07.12.2017.

Održana radionica Povjerenika za informiranje "Moje pravo na informaciju"

Povjerenik za informiranje kao tijelo nadležno za zaštitu, praćenje i promicanje prava na pristup i ponovnu uporabu informacija održao je radionicu "Moje pravo na informaciju" u okviru provedbe projekta "Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama", sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Radionica je održana u Kući Europe u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

06.12.2017.

Predstavnik za slobodu medija OESS-a izrazio zabrinutost za sigurnost novinara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Predstavnik za slobodu medija OESS-a Harlem Désir izrazio je zabrinutost za sigurnost novinara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zbog praćenja nedavne presude Međunarodnog suda u Haagu.

06.12.2017.