Aktualno

Aktualno - vijesti

Split: Pokopan Predrag Lucić

Na splitskom gradskom groblju Lovrinac, na kojem se okupilo mnoštvo građana, u petak je pokopan novinar i književnik, te prvi urednik "Feral Tribunea" Predrag Lucić (54).

12.01.2018.

Romac (HND): Nitko se nije usudio dirati u novinare poput Predraga Lucića

Predrag Lucić pisao je potpuno slobodno unatoč poteškoćama koje na sreću nisu prevladale, nitko ga nije mogao zaustaviti i nitko se nije usuđivao dirati u novinare takvog profila, kazao je u četvrtak predsjednik podružnice Hrvatskog novinarskog društva u riječkom Novom listu Denis Romac, na komemoraciji povodom smrti tog istaknutog novinara, urednika, ilustratora, pisca i redatelja.

11.01.2018.

Novinar i pisac Predrag Lucić umro u Splitu

Novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, umro je jutros u Splitu nakon teške bolesti.

10.01.2018.

Crowdfunding nije i ne može biti rješenje za medije

„Prije sedamnaest godina osnovali smo Lupigu kako bismo mogli pisati ono što mislimo. Nije tu u pitanju novac. Pisali bismo i besplatno, jer nam je stalo do novinarstva. Posebno kada primamo prijetnje jer napišemo da je ratni zločinac čovjek koji je na sudu osuđen na ratne zločine. Zato izgledamo nenormalni, a nismo mi nenormalni, nego je ovo društvo nenormalno. Ipak, pokazalo se da ima onih koji žele i mogu pomoći što je Lupigi preko crowdfundinga osiguralo sredstva za plaćeni rad ovu godinu i bavljenje temama koje srednjostrujaški mediji ne žele obrađivati.“

10.01.2018.

Godišnji izvještaj Press Emblem Campaign: Broj ubijenih novinara u 2017. godini u padu

U 2017. godini u svijetu je ubijeno 97 novinara u 28 zemalja svijeta, objavio je Press Emblem Campaign u svom godišnjem izvještaju. Prvi puta nakon 2008. godine, broj ubijenih novinara pao je ispod 100. 

08.01.2018.

Bivši NO-a HRT-a: Neprihvaćanje našeg izvješća negiranje je i obezvređivanje činjenica

Bivši članovi Nadzornog odbora (NO) HRT-a reagirali su na odluku Vlade o neprihvaćanju njihova izvješća o radu NO-a i provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja HRT-a za 2016. poručivši kako "nema nijednog valjanog niti razumnog razloga zbog kojeg izvješće ne bi bilo prihvaćeno, osim ako se nešto iz tog izvješća želi zataškati ili obezvrijediti".

05.01.2018.

Misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda ponovo dolazi u Hrvatsku

Misija predstavnika Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO), Europske federacije novinara (EFJ), Reportera bez granica (RSF), Europskog centra za slobodu tiska i medija (ECPMF), Europske radiodifuzijske unije (EBU) i Udruga europskih novinara (AEJ) 15. siječnja po drugi puta dolazi u posjet Hrvatskoj povodom napada i pritisaka na novinare te zabrinjavajućeg stanja u hrvatskim medijima. Misija je prvi puta posjetila Hrvatsku u lipnju 2016. godine, nakon čega je objavila izvještaj „Croatia: Media Freedom in Turbulent Times“.

04.01.2018.

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2017.

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2017. godine.

03.01.2018.

HRT od 1. siječnja provodi naplatu neplaćenih pristojba uključujući i pokretanje ovrha

Hrvatska radiotelevizija (HRT) će sama provoditi naplatu neplaćenih radiotelevizijskih pristojba dospjelih nakon 1. siječnja 2018., uključujući i pokretanje ovrha, a sve one neplaćene dospjele do tog datuma, naplatit će se preko dosad angažiranih odvjetničkih društava, potvrđeno je Hini u utorak iz službe za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije.

02.01.2018.

Mediji u 2017: Odbijeno preuzimanje Nove TV, odgođena nacionalna strategija

Odbijena ponuda američkog fonda KKR za preuzimanje Nove TV, daljnji pad gledanosti Hrvatske radiotelevizije (HRT), uvođenje digitalnog radija i novo odgađanje donošenja dugoočekivane Medijske strategije, najvažniji su događaji u hrvatskim medijima tijekom 2017.

01.01.2018.