Aktualno

Aktualno - vijesti

Radionica povjerenika za informiranje "Moje pravo na informaciju"

Povjerenik za informiranje za korisnike prava na pristup informacijama organizira radionicu "Moje pravo na informaciju", koja će se održati u utorak, 5. prosinca 2017. godine, 13:00-16:00 sati u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb.

28.11.2017.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odbacila prijavu zainteresiranih za Novu TV

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je odluku o odbacivanju prijave namjere provedbe koncentracije tvrtke Slovenia Broadband, koja je bila zainteresirana za preuzimanje Nove TV, jer "ne postoje uvjeti za pokretanje postupka ocjene dopuštenosti te koncentracije".

28.11.2017.

„Zagorki u čast i slavu“

Puna Velika dvorana Novinarskog doma bila je još jedna potvrda da prva hrvatska profesionalna novinarka, ujedno i najčitanija od svih hrvatskih pisaca, Marija Jurić Zagorka, i dalje ima mnogo poklonika.

28.11.2017.

Onemogućavanje novinara da snimaju rasprave u sudnici

U emisiji Osječke TV „Karte na stol“ autora i voditelja Gorana Flaudera na temu onemogućavanja novinara da snimaju rasprave u sudnici sudjelovali su predsjednica Zbora sudskih izvjestitelja HND-a Suzana Lepan Štefančić (u studiju), novinar Nikola Patković te potpredsjednica HND-a Slavica Lukić i predsjednik HND-a Saša Leković.

27.11.2017.

Pokrenut Zbor znanstvenih novinara HND-a

Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva reaktiviran je danas nakon višegodišnjeg prekida rada.

27.11.2017.

Istraga protiv Franje Lucića postala pravomoćna

Izvanraspravno vijjeće osječkog Županijskog suda prihvatilo je Uskokovu žalbu u slučaju protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića, zbog sumnje u davanja mita novinaru Dragutinu Hedlu, čime je Uskokovo rješenje o provođenju istrage protiv Lucića postalo pravomoćno, objavio je osječki Županijski sud.

27.11.2017.

Treći sektor: Dugoročno preživljavanje neprofitnih medija bez institucionalne podrške nije izgledno

„Budućnost neprofitnih medija“ naziv je panela održanog jučer na 10. Danima elektroničkih medija, a govorili su Sanja Despot, članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva, Ladislav Tomičić, urednik portala Lupiga, com. Nora Krstulović, urednica portala Teatar.hr i Goran Andrijanić, zamjenik glavnog urednika portala Bitno.net.

24.11.2017.

Leković o programu 'Mediji zajednice': "Nikada nisam izjavio da se HND protivi dodjeli novca komercijalnim medijima koje neprofitni mediji smatraju bliskima HDZ-u"

"Nikada nisam izjavio niti napisao da se HND protivi dodjeli novca komercijalnim medijima koje neprofitni mediji smatraju bliskima HDZ-u", naveo je predsjednik HND-a Saša Leković u reagiranju na tekst Večernjeg lista o problematici EU programa Mediji zajednice, u kojem je objavljeno više neistina na štetu Hrvatskog novinarskog društva i njegovog predsjednika.

23.11.2017.

Obuljen Koržinek: U siječnju početak izrade Zakona o elektroničkim medijima

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za siječanj je najavila početak izrade Zakona o elektroničkim medijima, sudjelujući na panel raspravi o medijskoj strategiji Republike Hrvatske održanoj u sklopu 10. dana elektroničkih medija u LifeClass Termama Sveti Martin.

23.11.2017.

HND osuđuje ograđivanje vodstva HRT-a od svog novinara Aleksandra Stankovića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje reakciju vodstva HRT-a koje je povodom posljednje emisije autora i voditelja Aleksandra Stankovića „Nedjeljom u dva“ izdalo priopćenje sljedećeg sadržaja: "Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s 'građanskim ratom'."

22.11.2017.