Aktualno

Aktualno - vijesti

Sigurnije korištenje društvenih mreža kao izvora informacija

Koji su najbolji načini provjere informacije s društvenih mreža? Kako pristupiti izvoru s društvenih mreža i povjerovati mu? Koju ulogu možete odigrati u obustavljanju širenja glasina i prevara? Kako sve to poduzeti i ostati komercijalan?

24.11.2015.

Radio se više koristi od tiska i interneta

Vijeće za elektroničke medije objavilo je na svojoj web stranici preliminarne rezultate analize radijskog tržišta, predstavljene na Danima elektroničkih medija ovog listopada u Opatiji. Kvantitativno istraživanje provedeno je na uzorku od 1900 ispitanika iz cijele Hrvatske, a kvalitativno na 20 ispitanika u jednakoj mjeri radijskih novinara i urednika te ispitanika ostale stručne javnosti.

23.11.2015.

Medijski susreti: U hrvatskom društvu retorika umire

“U hrvatskom društvu retorika umire. Našu javnu komunikaciju obilježava sve veća manipulacija i sve slabija argumentacija, a bez retorike nema demokracije. Ono što zabrinjava jest izostanak polemičnosti, monološka retorika i izostanak sučeljavanja”, rekao je komunikolog Branimir Stanić 19. studenoga u Matici hrvatskoj na trećim Medijskim susretima te dodao da deficit demokratičnosti dolazi sa smrću retorike, što se najbolje vidi kroz zadnje parlamentarne izbore.

22.11.2015.

Cvijeće za poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen ploču hrvatskim novinarima ubijenima u Domovinskom ratu, na zgradi Hrvatskog novinarskog doma u Perkovčevoj 2, u Zagrebu.

20.11.2015.

Novinari tuže Europski parlament zbog prikrivanja primanja parlamentaraca

Skupina od 29 istraživačkih novinara iz svih država EU uložila je na sud Europske unije u Luksemburgu tužbu protiv odluke Europskog parlamenta da im ne dopusti uvid u dokumentaciju kojom eurozastupnici opravdavaju troškove što su im odobreni kao dodaci uz redovne plaće.

19.11.2015.

IZDAVAČKE MUKE I MILIJUNI KUNA MINUSA

Ročište za sklapanje predstečajne nagodbe Novog lista zakazano je za 24. studeni kod Trgovačkog suda u Rijeci, objavljeno je na stranicama FINA-e na kojima je objavljeno i da su EPH i EPH Media do rujna ove godine skupile 8,6 milijuna kuna gubitaka.

Piše: Melisa Skender

18.11.2015.

Sjećanje na Sinišu Glavaševića u HNK u Splitu

SPLIT, 12. studenoga 2015. (HND) - Hrvatsko narodno kazalište (HNK) i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) u Splitu pozivaju kolege novinare na predstavu 'Priče iz Vukovara', koju je na tekstove vukovarskog novinara Siniše Glavaševića priredio akademski glumac Pere Eranović, član ansambla HNK Split.

12.11.2015.

Otvorena izložba o 30 godina dopisništva Večernjeg lista u Koprivnici

KOPRIVNICA, 11. studenoga 2015. (HND) - U Muzeju grada Koprivnice u srijedu je otvorena izložba o 30 godina dopisništva Večernjeg lista u tom gradu. Izložba je nastala u suradnji s Ogrankom HND-a Koprivničko-križevačke županije, a osmislili su je i realizirali kustos Dražen Ernečić, te dugogodišnji šef dopisništva Večernjeg lista Jovo Rojčević, koji je selektirao građu.

11.11.2015.

NATJEČAJ za dodjelu nagrade „Marko Polo – slavni putopisac“ Rok prijave do 25. studenoga 2015.

17.09.2015.

IPI objavio istraživanje: Primjena zakona o kleveti u Europi

17.09.2015.