Aktualno

Aktualno - vijesti

HND povodom Svjetskog dana slobode medija: Hrvatska još nije dosegla standarde na koje se obvezala kada je riječ o medijskim slobodama

"Ni pet godina od ulaska u Europsku uniju Hrvatska nije osigurala standarde na koje se obvezala kada je riječ o medijskim slobodama", rekao je povodom Svjetskog dana slobode medija predsjednik HND-a Saša Leković ističući da je ključ problema, uz loše globalne trendove koji su pogodili novinarsku profesiju, nepostojanje jasne i konzistentne medijske politike.

03.05.2018.

Antikorupcijsko vijeće: Sloboda medija iznimno važna u borbi protiv korupcije

Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije u Saboru je na tematskoj sjednici "Važnost slobode medija u borbi s korupcijom" povodom Svjetskog dana slobode medija još jednom naglasilo iznimnu važnost slobode medija u borbi s korupcijom.

03.05.2018.

Nagrade HND-a: Obrazloženja nagrada po kategorijama

U povodu 3. svibnja, Svjetskog dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo objavljuje dobitnike godišnjih nagrada HND-a.

03.05.2018.

Od 25. svibnja obvezna primjena Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode medija u Novinarskom domu održan je okrugli stol na temu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka u zemljama EU (GDPR), čija puna primjena počinje 25. svibnja 2018. i čije se odredbe u potpunosti odnose i na medije.

02.05.2018.

SNH: Zlouporaba studentskog rada u medijskim kućama

Povodom Svjetskog dana slobode medija, Sindikat novinara Hrvatske (SNH) poziva svoje članove kao i sve druge novinare i medijske radnike u Republici Hrvatskoj da u četvrtak, 3. svibnja, od 11,55 do 12,00 sati – tradicionalnom simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine – upozore svoje čitatelje, gledatelje i slušatelje na sve lošiji položaj novinara i medija, čime se izravno ugrožava sloboda medija i pravo javnosti na kvalitetno informiranje. 

02.05.2018.

Europska komisija: Potpora kvalitetnom novinarstvu jedan od važnih alata u borbi protiv lažnih vijesti

U sklopu borbe protiv lažnih vijesti Europska komisija traži od zemalja članica da pojačaju potporu kvalitetnom novinarstvu i najavljuje da će tijekom ove godine objaviti poziv za prikupljanje prijedloga za proizvodnju i širenje kvalitetnog informativnog sadržaja na temu EU putem informativnih medija.

02.05.2018.

HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna, 100 milijuna dobiti ide za podmirenje starih gubitaka

Vodstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) u srijedu je izvijestilo kako je lani HRT ostvario ukupan prihod od 1,38 milijardi kuna, dok su rashodi iznosili 1,29 milijardi kuna, pa ukupna dobit nakon poreza iznosi 100 milijuna kuna, što će se iskoristiti za podmirenje starih gubitaka.

02.05.2018.

Počinje sa radom portal Media Daily

U povodu Svjetskog dana slobode medija  kreće s radom  novi internetski portal mediadaily.biz  namijenjen ponajprije medijima u jugoistočnoj Europi. Glavni urednik portala je Neven šantić, dugogodišnji komentator i kolumnist Novog lista iz Rijeke, a pokretač i inicijator projekta Zoran Kovačić.

01.05.2018.

Dodjela novinarskih nagrada HND-a: U konkurenciji za nagrade 102 novinara

Svečana dodjela novinarskih nagrada Hrvatskog novinarskog društva u povodu Svjetskog dana slobode medija održat će se u četvrtak, 3. svibnja 2018. u 12 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Perkovčevoj 2.

29.04.2018.

HND osuđuje odluku srbijanske ministrice da uskrati izjavu hrvatskim novinarima

HND osuđuje odluku Jadranke Joksimović, ministrice u Vladi Republike Srbije, da uskrati izjavu hrvatskim novinarima tijekom sastanka visokih političkih predstavnika zemalja jugoistočne Europe na Brdu kod Kranja održanoga prije tri dana, 25. travnja 2018. godine.

28.04.2018.