Aktualno

Aktualno - vijesti

Hrvatsko novinarsko društvo odalo počast ubijenim kolegama Siniši Glavaševiću i Branimiru Polovini

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) odalo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeće počast Siniši Glavaševiću i Branimiru Polovini, novinaru i tehničaru Hrvatskog radija Vukovar ubijenima na današnji dan 1991. na Ovčari, donosi press032.com. 

 

20.11.2023.

''Priče iz Vukovara'' govore o ljubavi prema svim ljudskim životima

Knjiga Siniše Glavaševića ''Priče iz Vukovara'' je mirnodopska proza nastala usred rata, ona ne razvija samo ljubav prema domovini već i ljubav prema svim životima koje je rat odnio, istaknuto je u petak na predstavljanju novog izdanja knjige poznatog hrvatskog novinara, donosi Hina. 

 

19.11.2023.

HND podržava kolege iz Večeri, koje uprava i vlasnici žele preseliti u prostorije u vlasništvu gradonačelnika

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pridružuje se prosvjedu novinara medijske kuće Večer, koje uprava i vlasnici žele preseliti u prostore u vlasništvu aktualnog gradonačelnika Maribora Saša Arsenović. HND u potpunosti podržava stajalište urednika i Večerovih udruga da se radi o nepopravljivom udaru na novinarsku autonomiju i vjerodostojnost.

18.11.2023.

Trofej Vrana u spomen na Srđana Vrančića Vranu

U spomen na prerano preminulog vrhunskog fotoreportera i člana Sekcije novinara skijaša HND-a Srđana Vrančića od ove sezone hrvatski novinari skijaši organiziraju trofej Vrana. Prvo okupljanje najavljeno je od 7. do 13. siječnja 2024. godine u talijanskom Val di Fiemmeu.

17.11.2023.

Na zagrebačkom krematoriju ispraćen Pero Kvesić

U krematoriju na zagrebačkom groblju Mirogoju u četvrtak u 12 sati okupljena obitelj, prijatelji i kolege posljednji put oprostili su se od velikog književnika, novinara i scenarista Pere Kvesića. 

16.11.2023.

Mondo INC Zagreb preuzeo izdanja Adria Medije Zagreb

Vijeće za elektroničke medije ispisalo je iz Upisnika pružatelja elektroničkih usluga Adria Mediju Zagreb kao nakladnika story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr te je kao novog nakladnika upisalo Mondo INC Zagreb d.o.o., tvrtku kojoj je osnivač Mondo INC Beograd iz Srbije, donosi Hina. 

 

16.11.2023.

Javni poziv za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti

Vijeće za elektroničke medije na svojoj 36-23 sjednici, održanoj 8. studenog 2023. donijelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti za 2024. godinu, priopćili su iz Viječe za elektroničke medije (VEM). 

15.11.2023.

Šimara - osebujna novinarčina i pjesnik svakodnevice

Zlatko šimić bio je Posljednji Mohikanac hrvatske novinarske scene. Takvih više nema, niti će ih biti, a i te kako će nedostajati. šimara je bio više od novinara, postao je i ostao, kako je to u oproštaju od prijatelja napisao Željko Ivanjek “ pjesnik svakodnevice“. Rodbina, kolege i prijatelji Zlatka su ispratili u subotu na groblju Svete Elizabete u njegovoj rodnoj Požegi, a u Novinarskom domu danas je održana komemoracija.  

14.11.2023.

HND se povlači iz organizacije manifestacije "Grad to ste Vi"

Hrvatsko novinarsko društvo, kao jedan od utemeljitelja manifestacije "Grad to ste Vi" pokrenute 2005. godine, informira javnost da se povlači iz službene organizacije novinarsko-književnih susreta posvećenih legendarnom novinaru Hrvatskog radija Vukovar Siniši Glavaševiću. Ograđujemo se jednako tako i od ovogodišnjeg programa o kojem nismo bili konzultirani, niti smo o njemu bili obaviješteni.

14.11.2023.

Tjedniku Nacional dodijeljena prestižna nagrada u Washingtonu

U National Press Clubu u Washingtonu "Transatlantic Leadership Network" dodijelio je godišnje nagrade novinarima koji su se istaknuli u posvećenosti slobodi medija. Među nagrađenima je i urednik Nacionala Berislav Jelinić i tjednik koji vodi, javlja HRT. 

14.11.2023.