Aktualno

Aktualno - vijesti

HND: Unatoč napretku, u Hrvatskoj i dalje ograničavanje medijskih sloboda

Iako su Reporteri bez granica (RSF) u godišnjem izvješću o slobodi medija za 2018. Hrvatsku ocijenili za nekoliko mjesta bolje nego godinu ranije, ponovili su iste primjedbe o ograničavanju medijskih sloboda i napadima na novinare, upozorio je u srijedu predsjednik HND-a Saša Leković.

25.04.2018.

Božidar Alić izgubio spor protiv izdavača Novosti

Općinski građanski sud u Zagrebu u sporu glumca Božidara Alića protiv Srpskog narodnog vijeća (SNV), nakladnika tjednika Novosti, u ponedjeljak je donio nepravomoćnu presudu kojom je u cijelosti kao neosnovan odbijen Alićev tužbeni zahtjev da mu zbog povrede osobnosti i duševnih boli zbog objave teksta ''Neprijateljska propaganda'' SNV treba isplatiti 50.000 kuna odštete.

23.04.2018.

Velebitska degenija: Uručene nagrade za najbolje radove o zaštiti okoliša u 2017.

Vedrana Simičević, Mladen Stubljar, Goran Latković, Mladen Iličković i Snježana Babić dobitnici su nagrada Velebitska degenija za nabolje radove o zaštiti okoliša objavljene u 2017. godini koje dodjeljuje Zbor novinara za okoliš HND-a.

23.04.2018.

Više od 10.000 ljudi posjetilo vinkovački 22. Sajam zdravlja

Središnji događaj ovogodišnjeg 22. Sajma zdravlja u Vinkovcima, čiji je partner bilo Hrvatsko novinarsko društvo, bio je raznovrsan edukativni program na temu "Zdravlje, mediji, komunikacije i intersektorska suradnja". 

 

22.04.2018.

Obustavljen postupak protiv HDZ-ovca Lucića zbog optužbi za podmićivanje novinara Hedla

Osječki Županijski sud nepravomoćno je obustavio postupak protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića zbog optužbi za davanje mita novinaru Dragi Hedlu.

21.04.2018.

Strategija jedinstvenog digitalnog tržišta od ključne je važnosti

Državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak u četvrtak je na otvaranju međunarodnog okruglog stola ''Utjecaj Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj'' istaknuo da je ta strategija, usvojena 2015. od ključne važnosti za formiranje pravičnog sustava koji će omogućiti daljnji rast i razvoj hrvatske audiovizualne industrije u digitalnom dobu.

19.04.2018.

Presuda Goldsteinu je napad na slobodu govora

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) nedavnu presudu kojom je Ivo Goldstein, profesor povijesti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pravomoćno osuđen na novčanu kaznu zbog teksta objavljenog u Globusu smatra napadom na slobodu govora i slobodu kritike i polemike.

19.04.2018.

Mediji i istina tema ovogodišnjih svibanjskih susreta novinara u Starom Gradu na Hvaru

„Mediji i istina“ tema su 7. Međunarodnih svibanjskih susreta novinara, pisaca diplomata i pridruženih koji će se održati u Starom Gradu na Hvaru od 2. do 7. svibnja, najavljeno je na konferenciji organizatora - Ogranka umirovljenih novinara Zagreb Hrvatskog novinarskog društva, Udruge umirovljenika HRT-a i Hrvatsko norveškog društva prijateljstva.

18.04.2018.

Međunarodni okrugli stol o utjecaju strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj

Od 19. do 20. travnja 2018. godine u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu održava se okrugli stol "Utjecaj Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj" na kojem sudjeluje predsjednik HND-a Saša Leković. 

18.04.2018.

Projekt Daphne: Ubili su novinarku, ali ne i priče

Prije točno šest mjeseci, Daphne Caruana Galizia, novinarska s Malte, surovo je ubijena auto-bombom nekoliko metara od svoje kuće. Istraga o tom ubojstvu traje još uvijek, ali nema sumnje da je ubijena zbog posla kojim se bavila. Nakon 5 mjeseci istraživanja, grupa od 45 novinara iz 18 svjetskih novinskih kuća okupljena u Projekt Daphne danas počinje objavljivati Daphneine istraživačke priče.

17.04.2018.