Aktualno

Aktualno - vijesti

Prijetnja "Smrt novinarima" na izlogu karlovačkog Kaportala

Na izlogu karlovačkog internetskog portala Kaportala jučer je osvanula prijeteća poruka "Smrt novinarima", ispisana velikim crvenim slovima. Suvlasnik portala Robert Fajt ocijenio je to "nezapamćenim slučajem prijetnje karlovačkim novinarima" te potvrdio da je slučaj prijavljen policiji. 

24.11.2016.

Dani elektroničkih medija: Hrvatskoj treba bolja medijska regulativa i strategija

Na otvorenju 9. dana elektroničkih medija jučer u Opatiji predsjednik Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) Robert Veseljak rekao je kako je potrebno pronaći način za izmjenu sadašnjih zakona da bi se moglo nositi s izazovima vremena, a predsjednik Nacionalne udruge televizija (NUT) Denis Mikolić također se zauzeo za promjenu medijske regulative te za izradu medijske strategije.

24.11.2016.

Kulturni i kreativni sektor: Porezni udarac na autorske honorare nepotreban i štetan

Usvoji li se prijedlog porezne reforme koji predviđa povećanje poreznog opterećenja na autorski i umjetnički rad, bit će to velik udarac ionako posrnuloj kreativnoj industriji, upozorili su Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Hrvatsko novinarsko društvo na današnjoj konferenciji u Novinarskom domu.

23.11.2016.

Obuljen Koržinek: 'Hrvatsku čeka ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva'

Ministrica Obuljen Koržinek, sudjelujući na satanku Vijeća EU-a za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u Bruxellesu, najavila je da Hrvatsku čeka "ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva, u prvom redu zakona o elektroničkim medijima, možda čak i zakona o HRT-u". 

23.11.2016.

Crowdfunding kampanja Forum.tm-a uspjela: U svega 24 sata prikupili 5 tisuća dolara

Samo dan nakon pokretanja crowdfunding kampanje „Neka vide da nas ima“, prve takve u Hrvatskoj, neprofitni portal Forum.tm uspio je prikupiti 5 tisuća dolara donacija, što je bio minimalni iznos za uspjeh kampanje.

22.11.2016.

Počela crowdfunding kampanja Forum.tm-a "Neka vide da nas ima"

Neprofitni portal Forum.tm započeo je sa crowdfunding kampanjom „Neka vide da nas ima“ na platformi Indiegogo. Ovo je prva crowdfunding kampanja za medije u Hrvatskoj, a njezin je cilj prikupiti 5 tisuća dolara koji bi trebali omogućiti normalan rad portala u idućih nekoliko mjeseci.

21.11.2016.

Odbor za medije u petak o prijetnjama novinarima

Predsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Jasen Mesić (HDZ) za petak je sazvao tematsku sjednicu o prijetnjama novinarima i ugrozi slobode medija.

21.11.2016.

Svjetski dan televizije

Pod sloganom „Volimo televiziju“ obilježena je 20. godina Svjetskog dana televizije kojem je ovogodišnja tema važnost i utjecaj toga medija u Europi. 

21.11.2016.

Podaci državnih institucija na jednom mjestu: Google donirao GONG-u i Faktografu 2,2 milijuna kuna za izradu digitalne baze podataka

GONG i portal Faktograf.hr dobili su financijsku potporu Google Digital News Initiative Innovation Funda vrijednu 300 tisuća eura za projekt 'Mozaik utjecaja', digitalnu bazu podataka o tokovima državnog novca. Cilj projekta je izgradnja digitalnog sustava koji će olakšati pristup informacijama o državnoj imovini, koncesijama, javnoj nabavi, proračunskim troškovima i ostalim javno dostupnim podacima državnih institucija.

19.11.2016.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: Predstavnici HND-a položili vijenac za ubijene i poginule kolege

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara predstavnici Hrvatskog novinarskog društva položili su vijenac uz spomen-ploču hrvatskim novinarima, snimateljima i tehničarima ubijenima u Domovinskom ratu na zgradi Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu.

18.11.2016.