Aktualno

Aktualno - vijesti

Katja Kušec nova urednica HTV 1, Vladimir Kumbrija urednik prvog programa Hrvatskog radija

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić nedavno je imenovao urednike televizijskih i radijskih programa javne radiotelevizije među kojima su i nova urednica prvog programa Hrvatske televizije (HTV 1) Katja Kušec i urednik prvog programa Hrvatskog radija (HR1) Vladimir Kumbrija.

24.08.2018.

Hrvatsko novinarsko društvo ograđuje se od poteza Ive Anzulović

Hrvatsko novinarsko društvo ograđuje se od poteza Ive Anzulović, koja je 8. kolovoza 2018. izlila kantu fekalija pred zgradu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a zatim istu radnju ponovila 21. kolovoza 2018. pred zgradom Vlade Republike Hrvatske.

23.08.2018.

Anzulović nakon bacanja izmeta najavila slične akcije kako bi upozorila na kriminal

Slobodna novinarka Iva Anzulović koja je jučer bacila izmet pred Banske dvore najavila je kako će nastaviti sa sličnim akcijama s fekalijama i ekscesima kako bi upozorila na pretvorbeni kriminal u Hrvatskoj i naglasila da ima pravo izraziti svoj stav.

22.08.2018.

HND najoštrije osuđuje prijetnje smrću novinaru Dragi Pilselu

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnje smrću upućene kolegi Dragi Pilselu koje je prijavio policiji.

21.08.2018.

Novinar Drago Pilsel prijavio policiji prijetnje smrću

Novinar Drago Pilsel prijavio je policiji prijetnje smrću nakon kampanje tijekom koje je od 3. kolovoza preko Facebook stranice dobio nekoliko stotina uvreda i prijetnji.

20.08.2018.

HND najoštrije osuđuje prijetnju smrću satiričaru Domagoju Zovaku

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnju smrću upućenu kolegi Domagoju Zovaku, satiričaru i uredniku News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se prikazuje na N1 televiziji.

17.08.2018.

Zovak dobio prijetnje smrću nakon posljednje emisije News Bar Prime Time

Satiričar i urednik satirične emisije News Bar Prime Time Domagoj Zovak putem Facebooka dobio je prijetnje smrću koje je prijavio, potvrdila je policija u petak.

17.08.2018.

Istraživačko novinarstvo tema 4. PRESS Film Festivala u Hrvatskoj Kostajnici

Četvrti PRESS film festival održat će se 30. i 31. kolovoza 2018. godine u Hrvatskoj Kostajnici te 1. rujna u Zagrebu. Ovogodišnja tema festivala je istraživačko novinarstvo.

16.08.2018.

Suraću će se suditi zbog napada na Hrvoja Bajla; može dobiti i do 5 godina zatvora

Općinski sud u Zadru potvrdio je optužnicu protiv Jakova Suraća zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom i protiv osobne slobode prijetnjom, prenosi ZADARnews. 

14.08.2018.

Radionica reportaža na 4. Fra Ma Fu festivalu

Fra Ma Fu festival poziva mlade novinarke i novinare, studentice i studente novinarstva i ostale zainteresirane na besplatnu Radionicu reportaža koja se od 20. do 23. rujna ove godine održava u sklopu festivala u Fažani i na Brijunima. 

 

13.08.2018.