Aktualno

Aktualno - vijesti

Fra Ma Fu: Otkaz Hrvoju Zovku skandalozan napad na HRT i HND

Organizatori i sudionici 4. Fra Ma Fu festivala reportaže i reportera, na kojem se okupilo više od 130 novinara iz 13 zemalja, osudili su pokretanje postupka za izvanredni otkaz Hrvoju Zovku, novinaru HTV-a i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND), ocijenivši to kao napad na HRT i HND.

21.09.2018.

Regionalna Platforma traži da HRT obustavi postupak protiv Hrvoja Zovka

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara, koja predstavlja više od 8 tisuća članova snažno osuđuje proces izvanrednog raskida ugovora o radu Hrvoju Zovku, uredniku i novinaru Hrvatske radio televizije (HRT) i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND), te traži od uprave HRT-a da obustavi postupak protiv njega.

21.09.2018.

Počeo 4. Fra Ma Fu festival u Fažani

Sinoć je u Fažani svečano otvoren 4. Fra Ma FU festival reportaže i reportera. Na Trgu Sv. Kuzme i Damjana, Festival su iz Fuisovog rodnog mjesta Virovitice nastupom simbolično preselili u Fažanu glumci virovigtičkog kazališta Mijo Pavelko i Goran Koši.

21.09.2018.

Postupak protiv Hrvoja Zovka udar je na HND

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje pokretanje postupka izvanrednog otkazivanja ugovora o radu novinaru i uredniku HRT-a te predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku. 

20.09.2018.

Društvo novinara Slovenije osudilo zastrašivanje predsjednika HND-a Hrvoja Zovka

Društvo novinara Slovenije osudilo je ponašanje vodstva Hrvatske radiotelevizije (HRT), koje je započelo postupak otkazivanja ugovora o radu novinara i urednika HRT-a te predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka.

20.09.2018.

Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora uputilo pismo podrške Zovku

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), sa sjedištem u Vukovaru, uputilo je HRT-u pismo podrške Hrvoju Zovku u kojem se zalažu za obustavljanje postupka o izvanrednom otkazu. Oni u svom pismu navode dosadašnju uspješnu suradnju sa Zovkom te mu zahvaljuju na nizu dokumentarnih filmova i snimljenih priloga o Vukovaru tijekom Domovinskog rata. 

20.09.2018.

Sutra počinje suđenje napadaču na zadarskog novinara Hrvoja Bajla

Na Općinskom sudu u Zadru sutra počinje suđenje bivšem nogometašu Jakovu Suraću, optuženom za premlaćivanje zadarskog novinara Hrvoja Bajla. Za djela koja se Suraću stavljaju na teret može biti izrečena kazna zatvora od jedne do pet godina zatvora. 

18.09.2018.

U čast Franji Fuisu biciklima od Virovitice do Fažane

Ususret četvrtom Fra Ma Fu festivalu koji se od 20. - 23. rujna održava u Fažani i na Brijunima, četvero biciklista krenulo je jučer iz Virovitice, rodnog grada Franje Martina Fuisa, na više od 400 kilometara dug put do Fažane.  

18.09.2018.

Predstavljen Parlametar - web alat za lakše praćenje saborskog rada

U Hrvatskom saboru predstavljen je Parlametar. hr, web alat koji bi javnosti trebao olakšati praćenje rada pojedinog zastupnika, Kluba zastupnika i čitavog Sabora, "lansirali" su ga GONG i slovenski institut Danas je novi dan, rečeno je na konferenciji za novinare Mostove zastupnice Ines Strenja Linić, koja je podržala traj projekt i zahvaljujući kojoj je, rečeno je, predstavljen u Saboru.

17.09.2018.

Programsko vijeće primilo na znanje izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2017.

Programsko vijeće HRT-a primilo je na znanje Izvješće o radu i poslovanju HRT-a za 2017. nakon što za davanje negativnog ili pozitivnog mišljenja o tom izvješću nije bilo dovoljno glasova članova Programskog vijeća.

17.09.2018.