Aktualno

Aktualno - vijesti

Predsjednik HND-a Saša Leković položio je vijence na mjesta pogibije novinara u Domovinskom ratu

Predsjednik HND-a Saša Leković položio je vijence na mjesta pogibije novinara na području Hrvatske Kostajnice 1991. godine, zauzeo se za obilježavanje obljetnica svih novinara poginulih Domovinskom ratu, te da ubojice ratnih reportera budu pronađene i kažnjene.

01.09.2016.

Platforma 112: Tehnička Vlada uzurpirala liberalnu demokraciju i ustavno-pravni poredak

Platforma 112 ocijenila je kako se Vlada donošenjem Uredbe o izmjeni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji ogriješila o temeljna ustavna načela trodiobe vlasti te "uzurpirala liberalnu demokraciju i ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske". 

01.09.2016.

Produljenjem v.d. mandata Siniši Kovačiću kao Glavnome ravnatelju HRT-a Vlada svjesno omogućava agoniju javnog medijskog servisa

Današnjom odlukom o produljenju v.d. mandata glavnome ravnatelju HRT-a Siniši Kovačiću tehnička Vlada Republike Hrvatske ignorirala je mišljenje Nadzornog odbora HRT-a, primjedbe podnesene u javnoj raspravi, protivljenje HND-a, te upozorenja međunarodnih novinarskih organizacija i organizacija koje prate stupanj slobode javnog izražavanja kao i Europske radiodifuzijske unije čiji je HRT član.

31.08.2016.

Vlada produljila mandat Siniši Kovačiću na HRT-u

Vlada je većinom glasova, odnosno glasovima HDZ-ovih ministara, donijela uredbu o izmjeni Zakona o HRT-u i tako produžila mandat v.d. glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću do 1. listopada.

31.08.2016.

U Hrvatskoj Kostajnici počinje 2. Press Film Festival

U petak 2. rujna otvorit će se drugo izdanje Press film festivala u Hrvatskoj Kostajnici. Radi se o festivalu posvećenom novinarstvu koji je neka vrsta homagea Gordanu Ledereru, koji je prije 25 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine. Osim ratnog novinarstva, ovogodišnja tema su i putopisi.

31.08.2016.

Novinarski dom: Okrugli stol o izvoznoj konkurentnosti Hrvatske

Predstavnici stranaka i koalicija sudjelovali su u predizbornoj raspravi o izvoznoj konkurentnosti u Novinarskom domu, ističući važnost smanjivanja troškova proizvodnje, ulaganja u nove tehnologije i inovacije, te jačanje osobne potrošnje i investicija.

31.08.2016.

Istraživanje EBU-a: ''Zemlje s jakim javnim medijima imaju manje desnog ekstremizma''

Zemlje s popularnim, dobro financiranim elektroničkim medijem, imaju manje desnog ekstremizma i korupcije, više novinarskih sloboda i bolju političku participaciju, navodi se u izvještaju Europske unije elektroničkih medija.  

30.08.2016.

U tijeku prijave za Freedom of Expression Grant

Živite u Europi i znate za slučajeve narušavanja slobode izražavanja u svojoj zemlji te trebate li vremena i sredstava da biste ih dokumentirali? Prijavite se na natječaj Freedom of Expression Grant.

30.08.2016.

Prodaja Novog lista: Albert Faggian brisan iz sudskog registra, novi čelnik Richard Flimel iz JOJ Medije

Trgovački sud u Rijeci objavio je rješenje o upisu promjena članova uprave i nadzornog odbora Novog lista na temelju kojeg se iz sudskog registra briše ime dosadašnjeg većinskog vlasnika Alberta Faggiana kao člana uprave koji zastupa Novi list, a umjesto njega kao glavni čovjek tog riječkog dnevnika upisan je Richard Flimel, predsjednik Odbora direktora slovačke kompanije JOJ Media House.

29.08.2016.

NUNS TRAŽI RAZJAŠNJENJE OKO VLASNIŠTVA “POLITIKE”

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u svom priopćenju pozvalo je Vladu Srbije i druge nadležne organe da u što je moguće kraćem roku utvrde da li su navodi o formalnom gašenju jednog od vlasnika Politike točni i obavijeste javnost o mogućim posljedicama.

 

25.08.2016.