Aktualno

Aktualno - vijesti

Neistinite su optužbe Partnerstva za društveni razvoj da se HND ne brine o sigurnosti svog člana Dušana Miljuša

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) odbacuje neistinite optužbe udruge Partnerstvo za društveni razvoj, izdavača portala Fairpress.eu., koja javno tvrdi kako HND ne brine o sigurnosti svog člana Dušana Miljuša. Optužbe su temeljene na neistinitim tvrdnjama kojima se želi diskreditirati rad HND-a na zaštiti novinara od svih vrsta napada.

13.03.2017.

Novinarske udruge iz regije traže prestanak napada na makedonske novinare

Regionalna mreža za zagovaranje slobode medija i sigurnosti novinara izražava punu solidarnost i podršku novinarima i medijskim radnicima u Makedoniji koji se suočavaju sa stalnim pritiscima, uključujući i fizičke napade te prijetnje smrću, poručili su predstavnici novinarskih udruga uključenih u mrežu na zajedničkoj konferenciji u Skopju.

11.03.2017.

Raspisan natječaj za tri člana Vijeća za elektroničke medije

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za predlaganje kandidata za tri člana Vijeća za elektroničke medije.

10.03.2017.

Tribina: "Borba protiv lažnih informacija na Internetu, iskustva i realizacije francuskih medija"

Povodom Praznika frankofonije u Hrvatskoj 2017. Hrvatska sekcija frankofonskih novinara organizira tribinu "Borba protiv lažnih informacija na internetu, iskustva i realizacije francuskih medija". Tribina će se održati u srijedu, 15. ožujka, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. 

09.03.2017.

HRT osnovao povjerenstvo za reviziju javne nabave nakon negativne ocjene državne revizije

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić donio je odluku o imenovanju sedmeročlanoga povjerenstva za provedbu naloga i preporuka Državnog ureda za reviziju koji je u reviziji javne nabave HRT-a od 2013. do 2015. ocijenio da "sustav nabave nije bio učinkovit".

09.03.2017.

Međunarodna federacija novinara poziva na globalnu akciju za rodnu jednakost

Povodom Dana žena Međunarodna federacija novinara (IFJ) poziva članice i sve novinare da se uključe u globalnu akciju za prava radnica. Cilj ove akcije je osiguravanje financijske ravnopravnosti medijskih radnica, iskorjenjivanje seksizma u medijima i zaustavljanje rodno uvjetovanog nasilja u redakcijama i na radnim mjestima.

08.03.2017.

Novinarka Ivana Kalogjera pokrenula portal Nismo same

Dugogodišnja novinarka naša dva najveća dnevnika Večernjeg lista i Jutarnjeg lista te jedno vrijeme glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Ivana Kalogjera pokrenula je portal Nismo same koji se obraća svima koji trebaju podršku kao i onima koji žele pružiti podršku oboljelima od malignih bolesti.

07.03.2017.

Otvoren natječaj za glavnog urednika Novinara i portala hnd.hr

Hrvatsko novinarsko društvo objavilo je natječaj za glavnog urednika strukovnog glasila Novinar i portala hnd.hr. Prijave se primaju do 21. ožujka.  

07.03.2017.

Regionalna platforma poziva novinare da bojkotiraju izvještavanje s nasilnih prosvjeda

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnost novinara, platforma novinarskih udruženja zapadnog Balkana, snažno osuđuje napade na kolege Aleksandra Todevskog i Vladimira Želčevskog, novinara i snimatelja portala A1 iz Skopja. Njih su 28. veljače pretukli sudionici prosvjeda koje je organizirala građanska inicijativa „Za zajedničku Makedoniju“.

03.03.2017.

Open Data Day: Otvaranje podataka javnog sektora može donijeti hrvatskom gospodarstvu 186 milijuna eura

Otvaranje podataka javnog sektora može povećati tržište Hrvatske do 2020. za 186 milijuna eura, otvoriti oko 1000 novih radnih mjesta i uštedjeti javnom sektoru oko 5 milijuna eura, istaknuto je na okruglom stolu o otvorenim podacima koji se održao u okviru obilježavanja Dana otvorenih podataka od 3. do 5. ožujka.

03.03.2017.