Aktualno

Aktualno - vijesti

Predsjednik HND-a uvjeren da će na sudu dokazati nezakonitost HRT-ove odluke o izvanrednom otkazu

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko u četvrtak je, nakon pripremnog ročišta, kazao kako je uvjeren da će na sudu dokazati nezakonitost HRT-ove odluke o izvanrednom otkazu koji mu je lani uručen zbog teške povrede općih pravila o radu nakon svađe s urednicom Katarinom Perišom Čakarun.

14.03.2019.

Filmovi na temu novinarstva u zagrebačkom kinu Tuškanac

Zagrebačko kino Tuškanac, u duhu recentnih prosvjeda hrvatskih novinara za vraćanje dostojanstva profesiji, pripremilo je program filmskih klasika smještenih u novinarski milje, koji će u četvrtak otvoriti "Slatki život" Federica Fellinija.

14.03.2019.

Zlatko Dalić najbolji komunikator, a saborski zastupnici najgori

Hrvatska udruga za odnose s javnošću proglasila je izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića za Komunikatorom 2018. godine.   Nagrada mu je uručena na svečanosti 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Najgorim komunikatorima proglašeni su saborski zastupnici. 

14.03.2019.

Zovko: Na sastanku je izražena spremnost da se riješe problemi na koje HND upozorava

Predstavnici Hrvatskog novinarskog društva (HND) u srijedu su se sastali s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek s kojom su raspravljali o HND-ovih osam zahtjeva protiv cenzure i koja je pozvala Hrvatsko novinarsko društvo da se sa svojim konkretnim prijedlozima uključi u izradu Zakona o medijima i Zakona o elektroničkim medijima.

13.03.2019.

Otvorene ponude za osam radijskih i jednu televizijsku koncesiju

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je otvorilo ponude za osam radijskih i jednu televizijsku koncesiju pristigle nakon obavijesti o namjeri davanja koncesija od 1. veljače

13.03.2019.

Sutra pripremno ročište u radnom sporu Hrvoja Zovka protiv HRT-a

Na Općinskom sudu u Zagrebu, Vukovarska 84, u četvrtak u 10.25 sati održat će se pripremno ročište u radnom sporu koji je pokrenuo predsjednik HND-a Hrvoje Zovko protiv HRT-a. 

13.03.2019.

Uhićen taksist koji je prijetio novinarki Jutarnjeg lista

Zagrebačka policija uhitila je taksista kojega tereti da je u ponedjeljak prijetio novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas rekavši da svim novinarima koji pišu protiv Hrvatske treba dati metak u čelo.

12.03.2019.

Počele radionice „Djeca upoznaju medije“

Prošlog su tjedna počele radionice “Djeca upoznaju medije”, koje se u sklopu 2. Dana medijske pismenosti održavaju u medijskim kućama u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Cilj jednodnevnih radionica je omogućiti djeci i mladima da od medijskih profesionalaca saznaju sve o funkcioniranju medija i stvaranju medijskih sadržaja, te da nauče kako nastaju vijesti i kako funkcionira novinarska redakcija.

11.03.2019.

Taksist novinarki rekao da onima koji pišu protiv Hrvatske treba metak u čelo

Tek dan nakon sramotnog grafita 'smrt novinarima' koji je osvanuo kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama, novi slučaj sramotnog ponašanja prema novinarima dogodio se kolegici Jutarnjeg lista prilikom vožnje platformom za prijevoz na zahtjev Bolt.

11.03.2019.

Uz redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama ispisali 'Smrt novinarima'

Kod zgrade u kojoj su smještene redakcije N1 Televizije, Net.hr-a i Telegrama u nedjelju je osvanuo grafit ‘Smrt novinarima’.

10.03.2019.