Aktualno

Aktualno - vijesti

Dosta je bilo gušenja neprofitnih medija

Na današnejm prosvjedu incijative “Dosta je rezova” održanom ispred Ministarstva kulture istaknuto je kako je dosta udaraca upućenih neprofitnim medijima, koji su se pokazali kao jedno od posljednjih utočišta odgovornog, kritičkog i istraživačkog novinarstva, koje nije direktno odgovorno ni novcima vlasnika medijskih kuća, ni aktualnoj političkoj garnituri, nego javnosti.

04.02.2019.

Goran Ogurlić ponovno potvrđen za glavnog urednika "Jutarnjeg lista"

Goran Ogurlić ponovno je potvrđen za glavnog urednika "Jutarnjeg lista", priopćili su u iz "Jutarnjeg". Ogurlić je na glasovanju dobio gotovo jednoglasnu podršku članova redakcije - glasanju je pristupilo 109 članova redakcije, od kojih je102 glasalo 'za', a sedam ih je bilo 'protiv'.

03.02.2019.

HND podržava zahtjeve inicijative "Dosta je rezova"

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) podržava zahtjeve inicijative "Dosta je rezova", koja 4. veljače organizira prosvjed ispred Ministarstva kulture u Zagrebu nezadovoljna smanjenjem javnih sredstava za kulturu te netransparentnošću njihove dodjele, te poziva svoje članove da se pridruže prosvjedu.

01.02.2019.

Okrugli stol HND-a "Novinarstvo pred sudom"

U srijedu 6. veljače 2019. s početkom u 11 sati u Novinarskom domu u Zagrebu održat će se okrugli stol "Novinarstvo pred sudom" koji će se baviti problemom golemog broja građanskih i kaznenih postupaka koji se pokreću ili vode protiv novinara i medija te zloupotrebom prava na zaštitu časti i ugleda. 

01.02.2019.

Nova runda tužbi HRT-a protiv medija

Da Hrvatska radiotelevizija (HRT) ne staje s trošenjem javnog novca, odnosno novca svojih pretplatnika, na brojne tužbe protiv novinara i medija koji propituju rad i poslovanje javnog radiotelevizijskog servisa, svjedoče i najnoviji slučajevi.

30.01.2019.

U Noći muzeja i Digitalna Zagorka

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke priključuje se manifestaciji Noć muzeja, u petak, 1. veljače, kada će od 18 do 22 sata posjetiteljima predstaviti svoju digitalnu zbirku, koja uključuje časopise „Ženski list“ i „Hrvatica“, u kojima je Zagorka radila kao urednica i objavljivala svoje tekstove.

30.01.2019.

test

test

30.01.2019.

HRT i Hrvatska udruga radijskih nakladnika potpisali sporazum o razmjeni programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURIN) potpisali su u utorak sporazum o suradnji kojim se uređuje ustupanje emisija informativnog programa Hrvatskog radija lokalnim radijskim postajama, članicama HURIN-a, kao i ustupanje njihovih vijesti Hrvatskom radiju.

30.01.2019.

Novogodišnji prijem za novinare gradonačelnika Bandića i predsjednika Skupštine Mikulića

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić priredili su u ponedjeljak navečer u palači Dverce novogodišnji prijem za novinare, na kojem su im zahvalili na profesionalnom i objektivnom informiranju te im poželjeli još bolju suradnju u 2019.

29.01.2019.

Revizija: Novinarstvo u sudnici

Je li novinarstvo u Hrvatskoj pod novim valom pritiska i jesu li sudske presude, izrečene u posljednje vrijeme, novi vid pritiska na slobodu novinarstva u toj zemlji, tema je emisije Revizija Al Jazeere Balkans autora Roberta Zubera. 

29.01.2019.