Aktualno

Aktualno - vijesti

Pevec kupio Z1 televiziju

Trgovački lanac Pevec kupio je Z1 televiziju, objavljeno je iz Peveca, iz kojeg ističu da ulaskom u medijsku djelatnost proširuju marketinške aktivnosti i na produciranje vlastitih emisija, a nova bi programska shema trebala krenuti od jeseni.

11.05.2017.

Josip Horvat – pisac povijesti i novinar u burnom stoljeću

Josip Horvat imao je nenadmašan stil u opisivanju burne povijesti, istaknuto je na kolokviju „Josip Horvat – intelektualac u burnom stoljeću" održanom jučer u Hrvatskom državnom arhivu. Stoga, istaknuo je povjesničar Damir Agičić, nije bio klasičan povjesničar, nego pisac povijesti.

10.05.2017.

Gabrijela Galić i Petra Marinčić dobitnice nagrade za novinarski rad u području zaštite na radu

Gabrijela Galić, novinarka Novog lista, i Petra Marinčić, novinarka TV Zapad, dobitnice su Godišnje nagrade za novinarski rad u području zaštite na radu za 2016. koje dodjeljuje Zavod za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s HUP-om. 

10.05.2017.

Crowdfunding medijskih projekata

Što je grupno financiranje ili crowdfunding, kako provesti uspješnu crowdfunding kampanju za medijski projekt, koje platforme su pogodne za medijske projekte i kako koristiti alate za promociju, neka su od pitanja na koja smo potražili odgovore od domaćih i stranih stručnjaka za crowdfunding kampanje.

09.05.2017.

Završeni 6. međunarodni svibanjski susreti novinara, pisaca i diplomata na temu „Mediji i žene“

Usvajanjem Deklaracije u kojoj se ističe podrška borbi međunarodnih organizacija za ravnopravnost žena širom svijeta, te odgovornost medija u stvaranju pretpostavki za suzbijanje spolne diskriminacije i seksizma u svim oblicima društvenog i profesionalnog života, završeni su 6. Međunarodni svibanjski susreta novinara, pisaca i diplomata tijekom kojih se u protekla tri dana razgovaralo na temu „Mediji i žene“.

06.05.2017.

Sindikat novinara Hrvatske: Uprava Večernjeg lista najgori, a uprava Hine najbolji medijski poslodavac

Skupština Sindikata novinara Hrvatske najgorim je medijskim poslodavcem u prošloj godini proglasila članove uprave Večernjeg lista Andreu Borošić i Miru Mauhara zbog otkaza i ukidanja zaposleničkih prava, a najboljim ravnateljicu Hine Branku Valentić jer je ispoštovala sve odredbe kolektivnog ugovora, jednog od rijetkih na hrvatskoj medijskoj sceni.

06.05.2017.

Novinar, urednik i povjesničar koji je stvarao liberalnu Hrvatsku

U povodu 120. obljetnice rođenja novinara i publicista Josipa Horvata, a u okviru Festivala povijesti - Kliofest 2017., u utorak, 9. svibnja od 10 do 14 sati u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevu trgu 21, održat će se kolokvij o tom velikanu hrvatskog novinarstva. 

06.05.2017.

HND osuđuje vulgarni ispad zastupnika Željka Glasnovića prema novinaru RTL-a

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje vulgarni ispad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića čija je žrtva ovaj puta bio novinar RTL-a Ivan Skorin.

05.05.2017.

Nagrade HND-a: Zoran Šprajc novinar godine, Jasna Babić dobitnica nagrade za životno djelo

U povodu 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija, Hrvatsko novinarsko društvo objavljuje dobitnike godišnjih nagrada HND-a.

03.05.2017.

HND: Svjetski dan slobode medija nije dan kada možemo slaviti visoke dosege medijskih sloboda

Svjetski dan slobode medija, zbog svih okolnosti, nije dan kada možemo slaviti visoke dosege medijskih sloboda već dan kada podsjećamo da su te slobode sve ugroženije, rekao je povodom Dana slobode medija predsjednik HND-a Saša Leković, podsjetivši na negativan rejting Hrvatske u izvješćima relevantnih međunarodnih organizacija te povećanje pritisaka i napada na novinare.

03.05.2017.