Aktualno

Aktualno - vijesti

Modriću uručena nagrada AIPS-a

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

21.03.2019.

Na ulazu u HND opet poruka s ustaškim pozdravom

Nepoznati počinitelj večeras je na ulazu u Hrvatsko novinarsko društvo ostavio poruku "Za dom spremni".

20.03.2019.

HRT objavio novi javni poziv za nabavu programa iz vanjske produkcije

Hrvatska radiotelevizija (HRT) 15. ožujka objavila je javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača (vanjska produkcija) s rokom dostave ponuda do 15. travnja. Kako je istaknuto u odgovoru Hini, HRT-ov javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača odnosi se na proizvodnju dokumentarnih ili dokumentarno - igranih filmova i serijala ili na koprodukciju s HRT-om te na otkup prava emitiranja (licencu).

20.03.2019.

HRT izdao upozorenje djelatnicima odgovornim za programski propust s indicijama govora mržnje

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izdao je pisano upozorenje svim djelatnicima koji su odgovorni za propust s indicijama govora mržnje koji se dogodio 8. ožujka u Regionalnom dnevniku HTV-a, ''jer su nemarom i neizravnim previdom, povrijedili profesionalne standarde i ugled HRT-a, te time počinili osobito tešku povredu radne obveze''.

18.03.2019.

Sutra završne riječi u postupku protiv Jakova Suraća, napadača na novinara Hrvoja Bajla

Sutra s početkom u 13 sati na Općinskom sudu u Zadru, Franje Tuđmana 35., iznosit će se završne riječi u postupku protiv Jakova Suraća, optuženom za premlaćivanje zadarskog novinara Hrvoja Bajla u lipnju 2018. godine. 

18.03.2019.

Ogranak HND-a Šibensko-kninske županije pokrenuo svoju FB-stranicu

Ogranak Šibensko-kninske županije Hrvatskog novinarskog društva pokrenuo je svoju FB-stranicu. Vodstvo ogranka ističe da je među ostalim zadaćama Ogranak i dalje da na volonterskoj osnovi stoji na usluzi svim građanima, građanskim inicijativama, udrugama, raznim organizacijama, marginaliziranim i neafirmiranim skupinama… bilo kome, kada se žele obratiti javnosti, iz ovih ili onih razloga.

18.03.2019.

HND apelira na novinare i urednike da ne objavljuju snimke napada u Christchurchu

Hrvatsko novinarsko društvo apelira na novinare i urednike da izvještavanju o masovnom terorističkom zločinu, što ga je u Christchurchu na Novom Zelandu počinio Australac Brenton Harrison Tarrant, pristupe profesionalno i ne objavljuju snimke samog napada, strogo poštujući pravila struke i načela novinarske etike.

16.03.2019.

Predsjednik HND-a uvjeren da će na sudu dokazati nezakonitost HRT-ove odluke o izvanrednom otkazu

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko u četvrtak je, nakon pripremnog ročišta, kazao kako je uvjeren da će na sudu dokazati nezakonitost HRT-ove odluke o izvanrednom otkazu koji mu je lani uručen zbog teške povrede općih pravila o radu nakon svađe s urednicom Katarinom Perišom Čakarun.

14.03.2019.

Uhićen 18-godišnjak koji je redakciji Antene Zadar prijetio molotovljevim koktelom

Nakon što je novinarima portala Antene Zadar uputio prijeteće poruke putem društvenih mreža, a u kojima je prijetio bacanjem molotovljevog koktela u prostor redakcije Antene Zadar, sinoć je pritvorskom nadzorniku predan 18-godišnji Zadranin kojemu slijedi kaznena prijava zbog prijetnji na štetu novinara.

14.03.2019.

Filmovi na temu novinarstva u zagrebačkom kinu Tuškanac

Zagrebačko kino Tuškanac, u duhu recentnih prosvjeda hrvatskih novinara za vraćanje dostojanstva profesiji, pripremilo je program filmskih klasika smještenih u novinarski milje, koji će u četvrtak otvoriti "Slatki život" Federica Fellinija.

14.03.2019.