Aktualno

Aktualno - vijesti

Agencija za elektroničke medije pokreće web stranicu Žene i mediji

Agencija za elektroničke medije najavljuje pokretanje web stranice Žene i mediji kao središnjeg portala za sva pitanja vezana uz tematiku položaja žena u društvu, ravnopravnosti spolova i medija kao ključnog dionika u osvješćivanju i promicanju ovih tema.

25.03.2019.

HND i DZNAP podržali inicijativu EFJ-a za usvajanje Direktive o autorskom pravu

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) i formalno su podržali inicijativu Europske federacije novinara (EFJ-a), kojom se apelira na eurozastupnike da usvoje Direktivu o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu EU-a i prateći amandman koji ojačava poziciju novinara i medija.

25.03.2019.

Kuća ljudskih prava: Godišnja konferencija o ljudskim pravima

Kuća ljudskih prava Zagreb organizira Godišnju konferenciju o ljudskim pravima: pregled stanja u 2018. godini, koja će se održati 26. ožujka 2019. u Novinarskom domu s početkom u 10:00 sati. U dvjema panel raspravama konferencije raspravit će se stanje ljudskih prava te najveći problemi i izazovi koji su obilježili 2018. godinu u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

25.03.2019.

HZSN slavi 70 godina postojanja

Hrvatski zbor sportskih novinara proslavit će 70 godina postojanja prigodnom svečanošću 6. travnja u zagrebačkome hotelu Westin na kojoj će se okupiti hrvatski sportski novinari, ali i brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.

25.03.2019.

Svjetsko prvenstvo novinara skijaša - šest predstavnika brani boje Hrvatske

U francuskom skijaškom centru Val D'Arly započelo 66. Svjetsko prvenstvo novinara skijaša, na kojem u ime Hrvatske nastupa šestero predstavnika medija – Baranka Malnar s HRT-a, Barbara Štrbac i Milan Vukasan s Nove TV, Petar Janjić s RTL-a, Dalibor Dobrić, slobodni novinar i Ana Raić-Knežević s portala Telegram.

24.03.2019.

Surać za premlaćivanje novinara nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

Poduzetnik Jakov Surać, koji je i bivši nogometaš NK Zadra, dobio je u nepravomoćnoj presude suda u Zadru uvjetnu kaznu zatvora zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajle.

22.03.2019.

Novinari "21 stoljeća" isplaćeni šest godina nakon gašenja lista

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključak na temelju kojeg je novinarima "21 stoljeća", šest godina nakon gašenja tog dnevnog lista, isplaćen umanjeni dio zaostalih plaća iz stečajne mase tvrtke "Miran dan", nakladnika te tiskovine koja je izlazila od kraja 2012. do proljeća 2013.

22.03.2019.

HND: Novinarima se neprestano prijeti, a čelni ljudi države o tome upadljivo šute

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnje koje su upućene kolegi Domagoju Zovaku, satiričaru i uredniku News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emitira na N1 televiziji. 

21.03.2019.

Domagoj Zovak ponovno meta opasnih prijetnji i vulgarnih uvreda

Prijetnje smrću novinarima sve su češće. Domagoj Zovak, satiričar i urednik News Bar Prime Timea, satirične emisije koja se emitira i na N1 televiziji, ponovno je meta opasnih prijetnji i vulgarnih uvreda upućenih mu preko Facebooka, no i putem YouTube kanala.

21.03.2019.

Modriću uručena nagrada AIPS-a

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

21.03.2019.