Aktualno

Aktualno - vijesti

Javni razgovor u HNIP-u: Satira ili govor mržnje – gdje je granica?

U prostorijama Matice hrvatske održan je drugi u nizu javnih razgovora o medijima u organizaciji HNiP-a i Matice hrvatske na temu ''Satira ili govor mržnje – gdje je granica?''.

15.04.2016.

EP izglasao Direktivu o zaštiti poslovnih tajni

Nova europska pravila koja imaju pomoći tvrtkama da zakonito nađu zadovoljštinu protiv krađe ili zlonamjernog trgovanja tajnama izglasana su jučer u Europskom parlamentu. Članovi EP uvjeravaju da će sloboda izražavanja i informiranja biti zaštićena te da ta pravila neće ograničiti rad novinara.

15.04.2016.

Vijeće Europe usvojilo smjernice za zaštitu novinara

Vijeće Europe usvojilo je komplet smjernica za zaštitu novinarstva i sigurnosti novinara u 47 zemalja članica.

15.04.2016.

U Saboru burna rasprava o HRT-u, Pupovac napustio sjednicu

Izvješće o radu Programskog vijeća HRT-a za 2014. i o provedbi programskih načela i obveza javnog servisa utvrđenih zakonom i ugovorom s Vladom, izazvalo je žestoku raspravu u Saboru. Milorad Pupovac iz SDSS-a napustio je sabornicu jer tvrdi da ga je predsjednik Sabora Željko Reiner pokušao cenzurirati.

14.04.2016.

HND: Vladimir Lulić reizabran na mjesto glavnog tajnika, Željko Valentić novi urednik Novinara

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva dao je još jedan mandat dosadašnjem glavnom tajniku Vladimiru Luliću, dok je na mjesto glavnog urednika glasila Novinar i portala hnd.hr izabran Željko Valentić.

13.04.2016.

Udruga Pretplatnik o HRT-ovoj nabavi programa neovisnih proizvođača

Udruga obveznika RTV pristojbe Pretplatnik oštro je reagirala na ocjenu v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića da se vodstvo HRT lani pri nabavi programskog sadržaja od neovisnih proizvođača "ponašalo kao pijani bogataš", poručivši da su "odgovorne osobe time potpuno pogrešno interpretirale javnu ulogu HRT-a".

13.04.2016.

Novi list lani imao 10 milijuna kuna manje prihode

Uprava Novog lista predala je kvartalno izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja uključivši i bilancu poslovanja u 2015. prema kojoj su lanjski prihodi Novog lista bili 10 milijuna kuna manji nego 2014.

12.04.2016.

Završen međunarodni festival novinarstva u Perugi

Završen je međunarodni festival novinarstva u Perugi, koji je po deseti put organiziran od 6. do 10. travnja 2016. Bavio se temama novinarstva koje se našlo na prekretnici zbog tehnološkog i svakog drugog pomaka u svijetu. Svojim je izlaganjima temi je pridonijelo i troje novinara iz Hrvatske, te donosimo neke naglaske iz njihovih razmišljanja.

11.04.2016.

Promocija Goldsteinove knjige 'Jasenovac - tragika, mitomanija, istina'

U Novinarskom domu sinoć je predstavljena knjiga povjesničara Slavka Goldsteina 'Jasenovac - tragika, mitomanija, istina', koja predstavlja znanstveni odgovor na knjigu 'Jasenovački logor – istraživanja' Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. Na promociju su došla brojna poznata imena hrvatske političke, kulturne i poslovne javnosti, a zbog prijetnji jednom od govornika na promociji, uredniku Novosti Ivici Đikiću, događaj je osiguravala policija.

09.04.2016.

Hasanbegović primio predstavnike CJFE i Centra za mirovne studije

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović sastao se s izvršnim direktorom udruženja Kanadski novinari za slobodu govora (CJFE) Tomom Henhefferom i Majom Plejić iz Centra za mirovne studije, priopćeno je iz Ministarstva.

 

08.04.2016.