Aktualno

Aktualno - vijesti

Ogranak HND-a Šibensko-kninske županije pokrenuo svoju FB-stranicu

Ogranak Šibensko-kninske županije Hrvatskog novinarskog društva pokrenuo je svoju FB-stranicu. Vodstvo ogranka ističe da je među ostalim zadaćama Ogranak i dalje da na volonterskoj osnovi stoji na usluzi svim građanima, građanskim inicijativama, udrugama, raznim organizacijama, marginaliziranim i neafirmiranim skupinama… bilo kome, kada se žele obratiti javnosti, iz ovih ili onih razloga.

18.03.2019.

HND apelira na novinare i urednike da ne objavljuju snimke napada u Christchurchu

Hrvatsko novinarsko društvo apelira na novinare i urednike da izvještavanju o masovnom terorističkom zločinu, što ga je u Christchurchu na Novom Zelandu počinio Australac Brenton Harrison Tarrant, pristupe profesionalno i ne objavljuju snimke samog napada, strogo poštujući pravila struke i načela novinarske etike.

16.03.2019.

Predsjednik HND-a uvjeren da će na sudu dokazati nezakonitost HRT-ove odluke o izvanrednom otkazu

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko u četvrtak je, nakon pripremnog ročišta, kazao kako je uvjeren da će na sudu dokazati nezakonitost HRT-ove odluke o izvanrednom otkazu koji mu je lani uručen zbog teške povrede općih pravila o radu nakon svađe s urednicom Katarinom Perišom Čakarun.

14.03.2019.

Uhićen 18-godišnjak koji je redakciji Antene Zadar prijetio molotovljevim koktelom

Nakon što je novinarima portala Antene Zadar uputio prijeteće poruke putem društvenih mreža, a u kojima je prijetio bacanjem molotovljevog koktela u prostor redakcije Antene Zadar, sinoć je pritvorskom nadzorniku predan 18-godišnji Zadranin kojemu slijedi kaznena prijava zbog prijetnji na štetu novinara.

14.03.2019.

Filmovi na temu novinarstva u zagrebačkom kinu Tuškanac

Zagrebačko kino Tuškanac, u duhu recentnih prosvjeda hrvatskih novinara za vraćanje dostojanstva profesiji, pripremilo je program filmskih klasika smještenih u novinarski milje, koji će u četvrtak otvoriti "Slatki život" Federica Fellinija.

14.03.2019.

Zlatko Dalić najbolji komunikator, a saborski zastupnici najgori

Hrvatska udruga za odnose s javnošću proglasila je izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića za Komunikatorom 2018. godine.   Nagrada mu je uručena na svečanosti 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Najgorim komunikatorima proglašeni su saborski zastupnici. 

14.03.2019.

Otvorene ponude za osam radijskih i jednu televizijsku koncesiju

Vijeće za elektroničke medije (VEM) u srijedu je otvorilo ponude za osam radijskih i jednu televizijsku koncesiju pristigle nakon obavijesti o namjeri davanja koncesija od 1. veljače

13.03.2019.

Zovko: Na sastanku je izražena spremnost da se riješe problemi na koje HND upozorava

Predstavnici Hrvatskog novinarskog društva (HND) u srijedu su se sastali s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek s kojom su raspravljali o HND-ovih osam zahtjeva protiv cenzure i koja je pozvala Hrvatsko novinarsko društvo da se sa svojim konkretnim prijedlozima uključi u izradu Zakona o medijima i Zakona o elektroničkim medijima.

13.03.2019.

Sutra pripremno ročište u radnom sporu Hrvoja Zovka protiv HRT-a

Na Općinskom sudu u Zagrebu, Vukovarska 84, u četvrtak u 10.25 sati održat će se pripremno ročište u radnom sporu koji je pokrenuo predsjednik HND-a Hrvoje Zovko protiv HRT-a. 

13.03.2019.

Uhićen taksist koji je prijetio novinarki Jutarnjeg lista

Zagrebačka policija uhitila je taksista kojega tereti da je u ponedjeljak prijetio novinarki Jutarnjeg lista Gordani Grgas rekavši da svim novinarima koji pišu protiv Hrvatske treba dati metak u čelo.

12.03.2019.