Aktualno

Aktualno - vijesti

HRT osnovao povjerenstvo za reviziju javne nabave nakon negativne ocjene državne revizije

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić donio je odluku o imenovanju sedmeročlanoga povjerenstva za provedbu naloga i preporuka Državnog ureda za reviziju koji je u reviziji javne nabave HRT-a od 2013. do 2015. ocijenio da "sustav nabave nije bio učinkovit".

09.03.2017.

Međunarodna federacija novinara poziva na globalnu akciju za rodnu jednakost

Povodom Dana žena Međunarodna federacija novinara (IFJ) poziva članice i sve novinare da se uključe u globalnu akciju za prava radnica. Cilj ove akcije je osiguravanje financijske ravnopravnosti medijskih radnica, iskorjenjivanje seksizma u medijima i zaustavljanje rodno uvjetovanog nasilja u redakcijama i na radnim mjestima.

08.03.2017.

Novinarka Ivana Kalogjera pokrenula portal Nismo same

Dugogodišnja novinarka naša dva najveća dnevnika Večernjeg lista i Jutarnjeg lista te jedno vrijeme glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Ivana Kalogjera pokrenula je portal Nismo same koji se obraća svima koji trebaju podršku kao i onima koji žele pružiti podršku oboljelima od malignih bolesti.

07.03.2017.

Otvoren natječaj za glavnog urednika Novinara i portala hnd.hr

Hrvatsko novinarsko društvo objavilo je natječaj za glavnog urednika strukovnog glasila Novinar i portala hnd.hr. Prijave se primaju do 21. ožujka.  

07.03.2017.

Regionalna platforma poziva novinare da bojkotiraju izvještavanje s nasilnih prosvjeda

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnost novinara, platforma novinarskih udruženja zapadnog Balkana, snažno osuđuje napade na kolege Aleksandra Todevskog i Vladimira Želčevskog, novinara i snimatelja portala A1 iz Skopja. Njih su 28. veljače pretukli sudionici prosvjeda koje je organizirala građanska inicijativa „Za zajedničku Makedoniju“.

03.03.2017.

Open Data Day: Otvaranje podataka javnog sektora može donijeti hrvatskom gospodarstvu 186 milijuna eura

Otvaranje podataka javnog sektora može povećati tržište Hrvatske do 2020. za 186 milijuna eura, otvoriti oko 1000 novih radnih mjesta i uštedjeti javnom sektoru oko 5 milijuna eura, istaknuto je na okruglom stolu o otvorenim podacima koji se održao u okviru obilježavanja Dana otvorenih podataka od 3. do 5. ožujka.

03.03.2017.

Skupština Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava

Neovlaštena distribucija sadržaja i plagijatorstvo bit će glavne teme 8. skupštine Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava koja će se održati u subotu, 4. ožujka 2017. u 9.30 sati u Novinarskom domu.

02.03.2017.

Open Data Day Hrvatska 2017.

Povodom obilježavanja Dana otvorenih podataka, Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet i Povjerenik za informiranje organiziraju vikend građanskih inovacija Open Data Day Hrvatska 2017.

01.03.2017.

Programsko vijeće pozvalo urednike HRT-a na poštivanje etike i profesije

Programsko vijeće HRT-a na temelju apela Nadzornog odbora raspravljalo je o programu javnog servisa, o istupu Hrvoja Hribara u 'Nedjeljom u 2', profesora Dejana Jovića u 'Prizmi' i prijenosu Zagreb Boxing Explosiona te je donijelo zaključak da ' novinari i urednici moraju obratiti više pozornosti na etiku i profesionalne standarde, posebno u emisijama uživo'.

01.03.2017.

Orepić i Leković: širenje mržnje u medijima i napadi na novinare nedopustivi su

Širenje netolerancije i mržnje u medijima je nedopustivo i protiv njega se treba najodlučnije boriti, a sve vrste napada na novinare MUP treba tretirati najozbiljnije i ne smije ih prestati istraživati bez obzira na to kad su se dogodili, zaključak je današnjeg sastanka predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saše Lekovića s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem.

28.02.2017.