Aktualno

Aktualno - vijesti

Dražen Miočić novi v.d. ravnatelja programa HRT-a

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je Dražena Miočića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja programa HRT-a, nakon što je te dužnosti razriješen Jozo Barišić, izvijestili su s HRT-a.

14.06.2016.

HRT od Radmana traži povrat 104.000 kuna za troškove njegovih privatnih sporova

Vodstvo Hrvatske radiotelevizije zatražilo je od bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana povrat 104.068 kuna za troškove parničnih postupaka za njegova 23 privatna spora koja je tijekom svojega mandata pokrenuo na trošak HRT-a.

13.06.2016.

Philippe Leruth je novi predsjednik IFJ-a

Delegati Međunarodne federacije novinara na svom 29. svjetskom kongresu izabrali su novog predsjednika, Philippea Lerutha, člana Belgijskog udruženja novinara (AGJPB) i novinara dnevnika L’Avenir.

11.06.2016.

Odbor za medije saslušavao kandidate za ravnatelja HRT-a bez kvoruma

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije saslušao je danas pet kandidata za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije iako nije imao kvorum. Pred krnjim Odborom programe su predstavli Siniša Kovačić, aktualni v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, bivši glavni ekonomist HRT-a Ante Rončević, bivši direktor programa HRT-a Božidar Domagoj Burić te povjesničari Josip Jurčević i Dinko Čutura.

10.06.2016.

Zbog čega Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora izbjegava raspravljati o predstavci HND-a povodom prodaje Novog lista?

Hrvatsko novinarsko društvo poziva predsjednika Odbora za medije Hrvatskog sabora da objasni razlog ignoriranja našeg zahtjeva za raspravom o sumnjivoj prodaji Novog lista, koji je HND uputio prije više od dva mjeseca.

 

09.06.2016.

EDIT-u 300 tisuća kuna pomoći Primorsko goranske županije

Primorsko-goranska županija iskazuje punu potporu novinsko-izdavačkoj ustanovi EDIT, u kontekstu svih djelatnosti kojima osigurava autohtonoj talijanskoj nacionalnoj manjini prava na uporabu talijanskog jezika u informiranju i kulturi, a kao jednokratna pomoć iz županijskog proračuna toj će kući biti uplaćeno 300.000 kuna.

09.06.2016.

BIRN Ljetna škola istraživačkog novinarstva

Dotjerajte svoje istraživačke vještine uz vodstvo stručnih međunarodnih trenera u prekrasnom krajoliku srednje Bosne.

09.06.2016.

Bravo Nacional, N1....

Piše: Zdenko Duka

U ovoj ludnici koja nas je posljednjih mjeseci snašla mediji su se uglavnom pokazali kao oni koji se zalažu i koji nastoje čuvati demokratska načela i pravnu državu i kao oni koji otkrivaju ono što bi javnost trebala znati.

 

08.06.2016.

Napadi Vlade na civilno društvo u Hrvatskoj napadi su na uporište demokracije u EU

„Primamo zabrinjavajuće izvještaje iz Hrvatske, o zatiranju medijskih sloboda i autonomnog civilnog društva. Danas smo tu da raspravimo kolike su prijetnje liberalnoj demokraciji u Hrvatskoj“, riječi su kojima je Ulrike Lunacek, potpredsjednica Europskog parlamenta iz političke grupacije Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu otvorila jučerašnji okrugli stol „Hrvatska na putu prema neliberalnoj demokraciji?“

08.06.2016.

EP osnovao istražno povjerenstvo za "panamske dokumente"

Zastupnici Europskog parlamenta izglasali su u srijedu na plenarnoj sjednici u Strasbourgu uspostavu istražnog povjerenstva koje bi trebalo istražiti aferu "panamski dokumenti", u kojoj je otkriveno masovno pribjegavanje osnivanju offshore kompanija kako bi se izbjeglo plaćanje poreza.

08.06.2016.