Aktualno

Aktualno - vijesti

Natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva, objavljuje natječaj za dodjelu nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2016. godinu.

16.10.2016.

Otvoren javni poziv za imenovanje članova Upravnog vijeća Hine

Vlada je prihvatila Javni poziv za imenovanje dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinaske agencije - jednog člana iz reda zaposlenih u Hini te tri člana iz reda ekonomsko - financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka. Od ukupno pet članova Upravnog vijeća Hine, jednoj članici mandat je istekao 12. listopada, dok još trojici članova mandat istječe 19. listopada.

13.10.2016.

Trenutna uprava HRT-a: NO upozorava na 51,4 milijuna kuna vanjskih troškova iako ih je odobrio

Trenutna uprava HRT-a ustvrdila je da je upozorenje Nadzornog odbora o enormnom povećanju vanjskih troškova HRT-a za čak 51,4 milijuna kuna "politikantski čin" u kojem se traži objašnjenje za odluku koju je NO prihvatio još u svibnju usvajanjem rebalansa financijskog plana za ovu godinu.

12.10.2016.

NO HRT-a: Nismo ugrozili poslovanje

Nadzorni odbor Hrvatske radiotelevizije tvrdi da nije ugrozio poslovanje svojim posljednjim zaključkom da HRT nema zakonskog zastupnika i davanjem naloga Ravnateljstvu HRT-a da osigura redovno poslovanje nakon što je 1. listopada istekao mandat v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića.

11.10.2016.

Sindikat i HND: Kovačićeve izmjene Etičkog kodeksa na HRT-u su ništetne i nezakonite

Sindikat novinara i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ponovili su u ponedjeljak ocjenu da je bivši v.d. glavnog ravnatelja Siniša Kovačić donošenjem Etičkog kodeksa za novinare posljednjeg dana mandata prekršio Statut HRT-a i Zakon o medijima te da je 'jasna odluka Nadzornog odbora koji je izmjene i dopune Etičkog kodeksa proglasio ništetnima i stavio izvan pravne snage'.

10.10.2016.

Naklade dnevnih novina u konstantnom su padu

Piše: Melisa Skender

 

Ukupni prihodi industrije izdavaštva na globalnom, svjetskom tržištu lani su iznosili 168 milijardi dolara. Podatak je to iz djela tradicionalne godišnje analize World Press Trends, Svjetskog udruženja novinskih izdavača (WAN IFRA), javno objavljene na njihovoj mrežnoj stranici.

 

07.10.2016.

Sindikati HRT-a: Zaposlenicima upitna isplata plaća

Reprezentativni sindikati HRT-a upozorili da odluka Nadzornog odbora HRT-a, prema kojoj od 1. listopada Hrvatska radiotelevizija nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe, ne pridonosi stabilnosti upravljanja HRT-om te kako može izazvati ozbiljne poteškoće u funkcioniranju javnog servisa.

07.10.2016.

Valentić: Hina nije politički servis neke stranke

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić i glavni urednik agencije Serđo Obratov odbacili su prozivke za cenzuru i pogodovanje Hine bilo kojoj političkoj opciji, ocijenivši političkim aktivizmom to što je novinarka Smiljana Škugor Hrnčević jednoj političkoj stranci proslijedila radnu verziju ekskluzivnog Hininog teksta o dugovima bivše tvrtke supruge SDP-ova Miranda Mrsića, a zbog čega je dobila izvanredni otkaz.

06.10.2016.

Izvršni odbor HND-a Hine o navodnoj cenzuri u Hini

Izvršni odbor HND-a Hine očituje se u vezi optužbi o navodnoj cenzuri u Hini u slučaju neovlaštenog uzimanja i distribucije radne verzije teksta, kasnije objavljenog pod naslovom "Unatoč izvrsnom poslovanju, tvrtka Mrsićeve supruge duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna", s deska Hine.

06.10.2016.

Nadzorni odbor: HRT nema zakonskog zastupnika, Kovačić se mora vratiti na mjesto komentatora

Nadzorni odbor (NO) HRT-a je na izvanrednoj žurnoj sjednici donio zaključak kojim se utvrđuje da prestankom mandata v.d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića od 1. listopada Hrvatska radiotelevizija nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe, bez obzira na stanje upisa u sudskom registru, o čemu će NO obavijestiti Trgovački sud u Zagrebu.

06.10.2016.